HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jun 05, 2011, 08:18 PM
Registered User
Joined Jun 2011
8 Posts
Help!
Skyartec Cessna 182 Transmitter Problem!

Greetings!

i recently purchased a Skyartec Cessna 182. After charging the battery and installing 8 AA batteries into the transmitter i powered everything up and tested all the servo functions and everything worked GREAT.

i decided to try out the FMS simulator that comes with the plane, Connected the USB cable to the TX and the computer and drivers were installed GREAT.
loaded the SKYARTEC CD and installed the FMS fine no problems.

Run the software, powered up the TX went to the control panel and selected "joystick Interface" as directed by the manual. Did the Mapping/Calibration and everything was GREAT.

Came out the Control Panel and loaded a model (Skyhawk 182) and started. The simulator started flashing so i turned the TEXTURES off (not a big deal).

Started flying TX responds perfectly with the simulator, plane flys perfect - NO ISSUES.

I power down the TX, disconnect the USB from the PC and the TX and went back to the RC. Powered on the TX and connected the battery to the RX (buzz buzz) goes the plane. Time to run a control test.

NOW the RC does not respond to the TX at all. I dont know what to do. Please Help
JamaicanRC is offline Find More Posts by JamaicanRC
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 06, 2011, 04:56 AM
Registered User
Joined Aug 2002
5,811 Posts
Quote:
Originally Posted by JamaicanRC View Post
Greetings! i recently purchased a Skyartec Cessna 182. After charging the battery and installing 8 AA batteries into the transmitter i powered everything up and tested all the servo functions and everything worked GREAT. i decided to try out the FMS simulator that comes with the plane, Connected the USB cable to the TX and the computer and drivers were installed GREAT. loaded the SKYARTEC CD and installed the FMS fine no problems. Run the software, powered up the TX went to the control panel and selected "joystick Interface" as directed by the manual. Did the Mapping/Calibration and everything was GREAT. Came out the Control Panel and loaded a model (Skyhawk 182) and started. The simulator started flashing so i turned the TEXTURES off (not a big deal). Started flying TX responds perfectly with the simulator, plane flys perfect - NO ISSUES.
I power down the TX, disconnect the USB from the PC and the TX and went back to the RC. Powered on the TX and connected the battery to the RX (buzz buzz) goes the plane. Time to run a control test. NOW the RC does not respond to the TX at all. I dont know what to do. Please Help
Try re-linking the receiver, otherwise:
CrossPost answered Manufacturer's forum.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
(quick search = Ctrl+F)
A.T. is offline Find More Posts by A.T.
Last edited by A.T.; Jun 06, 2011 at 04:29 PM.
Reply With Quote
Old Jun 06, 2011, 05:24 AM
Registered User
Joined Jun 2011
8 Posts
Quote:
Originally Posted by A.T. View Post
CrossPost correctly answered Manufacturer's forum.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
(quick search = Ctrl+F)
I was told to post in the radio forum to see if anybody here can shed some light on the situation.
JamaicanRC is offline Find More Posts by JamaicanRC
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Skyartec Cessna 182 Transmitter Problem! JamaicanRC Skyartec 6 Sep 08, 2011 03:51 AM
Help! Skyartec Cessna 182 Brushed 290 - No Motor Response. Andrewaaron805 Electric Plane Talk 4 Jun 06, 2011 01:07 AM
Help! Skyartec Cessna 182 Transmitter Problem! JamaicanRC Electric Plane Talk 6 Jun 05, 2011 08:25 PM
Question Cessna 182 Skyartec good or bad? Galern Foamies (Kits) 9 May 10, 2009 09:35 PM