SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old May 23, 2011, 10:23 AM
Registered User
AlanFlorida's Avatar
USA, FL, Palm Harbor
Joined Jul 2004
2,102 Posts
Discussion
Updated to DSMX x9503 and now 2 lockouts with AR6100e V1.2

I updated my 9503 at SEFF to DSMX and have now had 2 lockout.

Details:
*2 different receivers- both happened to be AR6100e's and both V1.2
*2 Different planes- 1 destroyed.
*1 when nobody else was flying.
*1 when 5 or 6 other planes were flying.
*In both cases, receiver was still on with LED lite and NOT blinking.
*Both planes were planes which I have a lot of flights on and NO changes had been made in a long time.
*Both planes had good battery voltage readings upon retreival.

ANY ideas or comments? Any similar experiences.

I love my JR and Spectrum radios but am curious if there is an issue with older firmware receivers.

Thank you for you thoughts.
AlanFlorida is offline Find More Posts by AlanFlorida
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 23, 2011, 10:28 AM
Registered User
Evan D's Avatar
Charlotte, NC
Joined Jan 2004
5,841 Posts
Me too... My 9503 was out of the box DSMX and is now back at HH...


http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1440246
Evan D is offline Find More Posts by Evan D
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 10:37 AM
Registered User
Kambalunga's Avatar
Deutschland, Hessen, LA
Joined Jan 2009
1,203 Posts
V1.2 Bulletin
http://www.spektrumrc.com/Products/S...ProdID=SPM6100
Kambalunga is offline Find More Posts by Kambalunga
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 10:45 AM
Stress Be Gone
GBR2's Avatar
Snohomish, WA
Joined May 2000
3,404 Posts
Weren't the 6100's always a "problem" child. Despite the update to DSMX, your Tx would still be using the DSM2 protocol with these receivers.
GBR2 is offline Find More Posts by GBR2
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 10:46 AM
Registered User
AlanFlorida's Avatar
USA, FL, Palm Harbor
Joined Jul 2004
2,102 Posts
Quote:
Originally Posted by Evan D View Post
Me too... My 9503 was out of the box DSMX and is now back at HH...


http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1440246
Sorry to hear that others have had a similar issue.
AlanFlorida is offline Find More Posts by AlanFlorida
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 10:46 AM
Registered User
AlanFlorida's Avatar
USA, FL, Palm Harbor
Joined Jul 2004
2,102 Posts
Quote:
Originally Posted by Kambalunga View Post
Thank you for this info. When I spoke to HH today, they did not mention this.
AlanFlorida is offline Find More Posts by AlanFlorida
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 10:47 AM
Registered User
AlanFlorida's Avatar
USA, FL, Palm Harbor
Joined Jul 2004
2,102 Posts
Quote:
Originally Posted by GBR2 View Post
Weren't the 6100's always a "problem" child. Despite the update to DSMX, your Tx would still be using the DSM2 protocol with these receivers.
Agreed. I still would not expect an issue in DSM2.
AlanFlorida is offline Find More Posts by AlanFlorida
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 11:15 AM
60 years of RC flying
Daedalus66's Avatar
Canada, ON, Ottawa
Joined Feb 2006
16,493 Posts
Quote:
Originally Posted by GBR2 View Post
Weren't the 6100's always a "problem" child. Despite the update to DSMX, your Tx would still be using the DSM2 protocol with these receivers.
No. They are a reliable DSM2 park flier receiver provided they are upgraded to v1.6 firmware. This is an essential upgrade that overcomes the problem of delayed reconnect after a brownout in the power supply. No one should fly a v1.2 receiver. Horizon Hobby will do the upgrade free.
Daedalus66 is offline Find More Posts by Daedalus66
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 11:31 AM
Registered User
Joined Feb 2008
2,750 Posts
Quote:
Originally Posted by AlanFlorida View Post
Thank you for this info. When I spoke to HH today, they did not mention this.
I had a similar experience. HH even replaced my DX8 (and included extra stuff for my trouble) and it didn't fix my issue. But then I found a thread about V1.2 from years ago and decided to switch out the receiver for a 6110. Problem solved. Oddly others have had troubles with V1.2 long before the DX8, but mine worked fine with my DX7 and only exhibited those issues with the DX8. It seems that the 6100 V1.2 issue is so old that most (even inside HH) have forgotten about it, so we all make the assumption that it must be the new transmitter.
Dave H. is offline Find More Posts by Dave H.
Reply With Quote
Old May 23, 2011, 12:39 PM
Suspended Account
Panorama City, CA
Joined Sep 2004
5,566 Posts
Change to other brand radio. I changed long time ago.

There are many cheaper, superior Chinese brands like FrSky, Fly Dream, Turnigy etc.
John Kim is offline Find More Posts by John Kim
Reply With Quote  (Disabled)
Old May 23, 2011, 12:58 PM
Registered User
AlanFlorida's Avatar
USA, FL, Palm Harbor
Joined Jul 2004
2,102 Posts
Quote:
Originally Posted by John Kim View Post
Change to other brand radio. I changed long time ago.

There are many cheaper, superior Chinese brands like FrSky, Fly Dream, Turnigy etc.
That is not going to happen. I really like JR equipment. Just looking for answers.
AlanFlorida is offline Find More Posts by AlanFlorida
Reply With Quote
Old May 24, 2011, 11:38 AM
Will fly for food
Maryland
Joined Sep 2004
8,424 Posts
v1.2 don't blink with power loss.
Pinecone is offline Find More Posts by Pinecone
Reply With Quote
Old May 24, 2011, 01:51 PM
60 years of RC flying
Daedalus66's Avatar
Canada, ON, Ottawa
Joined Feb 2006
16,493 Posts
Quote:
Originally Posted by Pinecone View Post
v1.2 don't blink with power loss.
That's correct but not the whole story. Version 1.2 didn't have either Quick Connect or Brownout Detection (blinking). Version 1.6 included both (there was a brief period when receivers were issued with Quick Connect but not Brownout Detection).
Daedalus66 is offline Find More Posts by Daedalus66
Reply With Quote
Old May 24, 2011, 02:06 PM
Registered User
guy hanson's Avatar
Joined Jan 2011
745 Posts
Quote:
Originally Posted by Pinecone View Post
v1.2 don't blink with power loss.
You actually use v1.2?
guy hanson is offline Find More Posts by guy hanson
Reply With Quote
Old May 27, 2011, 07:04 AM
Will fly for food
Maryland
Joined Sep 2004
8,424 Posts
Quote:
Originally Posted by Daedalus66 View Post
That's correct but not the whole story. Version 1.2 didn't have either Quick Connect or Brownout Detection (blinking). Version 1.6 included both (there was a brief period when receivers were issued with Quick Connect but not Brownout Detection).
Actually that is the whole story on v1.2 They don't blink due to power loss.

But yes, v1.6 can have Quick Connect without brown out detection.
Pinecone is offline Find More Posts by Pinecone
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold AR6000 - 4 of them for sale or trade with AR6100e (UPDATED!!) MinneFlyer Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 5 Sep 26, 2009 02:41 PM
Help! Spektrum AR6100e lockouts pldrummerboy Australia 26 Feb 25, 2009 08:21 PM
Sold 2-Spektrum AR6100E(end pin) v1.6 receivers $40 shipped each flyingrandy55 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 2 Nov 17, 2008 06:58 PM
Sold I have for sale a Spektrum AR6100e 2.4GHz DSM2 Receiver v1.2. $39 Shipped CONUS LESLIEx317537 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 7 Aug 05, 2008 08:05 PM