HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 09, 2012, 11:19 PM
Registered User
United States, NV, North Las Vegas
Joined Sep 2009
1,075 Posts
When you say you were tuning the radio and lost signal... were you flying and crashed or just working in GUI and then screen screwed up? Maybe try loading 2.0 using Arduino version 1.0... worth a shot but is sounds like the board has went bad
shultz is offline Find More Posts by shultz
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 09, 2012, 11:22 PM
James not bond
jy0933's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined May 2012
2,074 Posts
Quote:
Originally Posted by shultz View Post
When you say you were tuning the radio and lost signal... were you flying and crashed or just working in GUI and then screen screwed up? Maybe try loading 2.0 using Arduino version 1.0... worth a shot but is sounds like the board has went bad
only rx and board and usb cable... nothing else is connected

uploading error: stk500_recv(): programmer is not responding

i suppose something is fired when usb was connected?
jy0933 is offline Find More Posts by jy0933
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:29 PM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,403 Posts
RESET button?
Not on these boards.
I get a sync error every once in a while.
If arduino is refuseing to connect to the board, that would be an Atmega or USB bootloader issue.
I have blown up both, plug the bec in the wrong way and leave the desk. I little cloud of smoke comes off the board.
Have a CC bec fail and it will send the battery voltage to the board, and there goes the Atmega.
DoctorAudio is offline Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:30 PM
Registered User
United States, NV, North Las Vegas
Joined Sep 2009
1,075 Posts
What arduino do you have selected in board settings?
shultz is offline Find More Posts by shultz
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:32 PM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,403 Posts
Quote:
Originally Posted by jy0933 View Post
only rx and board and usb cable... nothing else is connected

uploading error: stk500_recv(): programmer is not responding

i suppose something is fired when usb was connected?
Ten bucks says you blew up your board.
Contact Colin and kick yourself in the butt.
LOL!
They are very understanding!
They will get you back in the air in no time.
DoctorAudio is offline Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:34 PM
James not bond
jy0933's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined May 2012
2,074 Posts
Quote:
Originally Posted by shultz View Post
What arduino do you have selected in board settings?
1.01@arduino nano w/ atmega 328


Quote:
Originally Posted by DoctorAudio View Post
RESET button?
Not on these boards.
I get a sync error every once in a while.
If arduino is refuseing to connect to the board, that would be an Atmega or USB bootloader issue.
I have blown up both, plug the bec in the wrong way and leave the desk. I little cloud of smoke comes off the board.
Have a CC bec fail and it will send the battery voltage to the board, and there goes the Atmega.
there is a reset button on rev1c close to Vin pins
power was only supplied from usb
no smoke no sign of burnt
jy0933 is offline Find More Posts by jy0933
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:37 PM
Registered User
United States, NV, North Las Vegas
Joined Sep 2009
1,075 Posts
I haven't moved up to Arduino 1.01 yet... do you have 1.0 installed? try using 1.0 and load version 2.0 MWC code.
shultz is offline Find More Posts by shultz
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:38 PM
James not bond
jy0933's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined May 2012
2,074 Posts
Quote:
Originally Posted by DoctorAudio View Post
Ten bucks says you blew up your board.
Contact Colin and kick yourself in the butt.
LOL!
They are very understanding!
They will get you back in the air in no time.
yes.. a fix... totally wanted .. the board is not yet even flied since i got it

i'd laugh at myself if i really burnt the board with usb

@Mr. Colin .... need a big help here
jy0933 is offline Find More Posts by jy0933
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:49 PM
Registered User
ssnielse's Avatar
Joined Jul 2012
11 Posts
DJI and multiwii

Hi Guys,

I am new to quads and have a DJI F-450 kit (http://www.rc-drones.com/dji-450-ARF-kit.php) with frame, motors and ESC.
What would I need to connect this to the Quadrino besides the basic board. Pin configuration? Male to Female servo extensions? Power (distribution board)?
Please help a clueless.
ssnielse is offline Find More Posts by ssnielse
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:50 PM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,403 Posts
I am pretty sure something is fried on the board.
I would bank on that one. No matter what you try once you get that not snyc error your dead in the water.
Unless the Guru has a trick or two, I don't know about yet?
DoctorAudio is offline Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:57 PM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,403 Posts
Quote:
Originally Posted by ssnielse View Post
Hi Guys,

I am new to quads and have a DJI F-450 kit (http://www.rc-drones.com/dji-450-ARF-kit.php) with frame, motors and ESC.
What would I need to connect this to the Quadrino besides the basic board. Pin configuration? Male to Female servo extensions? Power (distribution board)?
Please help a clueless.
To get you setup at the min, your going to need two male to male servo connectors.

If you need help, I can help you.
I will walk you thru the setup.
There is also some video on http://witespyquad.gostorego.com/abo...nto-demo-store and flyingeinstein.com

Just fllow the directions carefully. Do everthing they show you how before you power board.
Make sure to double check your connections before you power up the board.
I typed that twice for a reason.

Look real close. It will save you in the long run.
DoctorAudio is offline Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:59 PM
James not bond
jy0933's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined May 2012
2,074 Posts
Quote:
Originally Posted by DoctorAudio View Post
I am pretty sure something is fried on the board.
I would bank on that one. No matter what you try once you get that not snyc error your dead in the water.
Unless the Guru has a trick or two, I don't know about yet?
what if i go BT? would that work?
jy0933 is offline Find More Posts by jy0933
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 12:04 AM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,403 Posts
I don't know, but you can try it.
DoctorAudio is offline Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 12:06 AM
James not bond
jy0933's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined May 2012
2,074 Posts
Quote:
Originally Posted by DoctorAudio View Post
I don't know, but you can try it.
my bt module is on its way.. and I dont really need to upload any fw anymore. just need to tune the radio( just upgrade to frsky+er9x today) and work on the pid...
jy0933 is offline Find More Posts by jy0933
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 12:06 AM
I make quad pieces.
United States, WA
Joined Apr 2012
140 Posts
@DoctorAudio, just wanted to say howdy neighbor.
EBen63060 is online now Find More Posts by EBen63060
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Article Hangar 9's Piper J-3 Cub 40 Plug-N-Play PNP Plug N Play Evo 46NT Powered ARF Review tailskid2 Scale Fuel Planes 8 Dec 24, 2013 04:08 PM
Help! need new flight controller recommendations n3m1s1s Multirotor Talk 115 Jan 09, 2012 09:38 AM
Article Subsonic's Motrolfly Plug and Play Power System: Motor, Controller & Battery Review Michael Heer Power Systems 27 Dec 16, 2010 12:36 PM
Data Plug 'n Play separates: An Esky CP2 with an E-flight 2 in 1... elan Micro Helis 3 Mar 19, 2010 08:51 AM
Discussion Air Hogs Plug n'Play Flight Deck Simulator trust416 Micro Ready-to-Fly 14 Aug 05, 2007 10:44 AM