HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 25, 2011, 07:57 AM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
Is that full throttle i nthe video with it barely lifting off? Seems like the ESCs aren't programmed to the correct endpoint perhaps.

Check the values in the GUI to make sure it is showing near full throttle to each motor when you test it there (ie with just USB connected, no lipo) to confirm the board is giving full values at least.
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 25, 2011, 08:42 AM
Sorry for my poor English !!!
United Kingdom, England, London
Joined Aug 2010
19 Posts
Ok here it is my video with PID
pid (2 min 17 sec)

Maybe right now it will be better to understand why my quad don't want to fly
kiniu666 is offline Find More Posts by kiniu666
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 09:16 AM
Registered User
AlanFlorida's Avatar
USA, FL, Palm Harbor
Joined Jul 2004
2,066 Posts
I can tell you…..I LOVE my Quadrino Controller!!!

Rock solid!!!
AlanFlorida is offline Find More Posts by AlanFlorida
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 12:07 PM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
Just a quick video I put together from some Quadrino quadcopter flights around the house and a bit of Night Surf music...

Into Fall (5 min 21 sec)
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 12:16 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,775 Posts
Quote:
Originally Posted by kiniu666 View Post
Ok here it is my video with PID
http://www.youtube.com/watch?v=3aaIXF-BTCM
Maybe right now it will be better to understand why my quad don't want to fly
Did you calibrate the Minimum throttle in your sketch ?
Don't understand why your able to go down to 1000 on motors output since the minimum throttle should be above that.. .
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Latest blog entry: DiaLFonZo-Copter - Announcement
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 12:36 PM
Sorry for my poor English !!!
United Kingdom, England, London
Joined Aug 2010
19 Posts
Quote:
Originally Posted by Dialfonzo View Post
Did you calibrate the Minimum throttle in your sketch ?
Don't understand why your able to go down to 1000 on motors output since the minimum throttle should be above that.. .
NO how to calibrate the minimum throttle??
on my video config when I move throttle stick to bottom the engine value are all 1000 but when I move throttle stick to 100% full the value on tle left motors go up to 1800 not more then that and right side motors about 1700 the left and right side always different and the quad is siting on leveled table is that something wrong? the right and left value should be always the same???
also how to make the value of 1100 when i move my throttle to minimum position any video tutorial or easy to understand explanation?
kind regards
Chris
kiniu666 is offline Find More Posts by kiniu666
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 12:40 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,775 Posts
Quote:
Originally Posted by kiniu666 View Post
NO how to calibrate the minimum throttle??
on my video config when I move throttle stick to bottom the engine value are all 1000 but when I move throttle stick to 100% full the value on tle left motors go up to 1800 not more then that and right side motors about 1700 the left and right side always different and the quad is siting on leveled table is that something wrong? the right and left value should be always the same???
also how to make the value of 1100 when i move my throttle to minimum position any video tutorial or easy to understand explanation?
kind regards
Chris

When you setup your sketch prior to upload it to the Quadrino.
You need to setup a minimum throttle value.

Normaly it has a value by default.
Can you look if you have it ?

it's in config.h file

Code:
/* Set the minimum throttle command sent to the ESC (Electronic Speed Controller)
   This is the minimum value that allow motors to run at a idle speed  */
//#define MINTHROTTLE 1300 // for Turnigy Plush ESCs 10A
//#define MINTHROTTLE 1120 // for Super Simple ESCs 10A
//#define MINTHROTTLE 1220
#define MINTHROTTLE 1150
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Latest blog entry: DiaLFonZo-Copter - Announcement
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 02:13 PM
Sorry for my poor English !!!
United Kingdom, England, London
Joined Aug 2010
19 Posts
"When you setup your sketch prior to upload it to the Quadrino."
I don't understand that is this some other software that you use for upload some data to the board?
I only use the MultiWiiConfig 1.7 exe software also when I look in to the folder where I have my MultiWiiConfig 1.7 exe file there is no "config.h file"
please let me know where this file is located please
Probably when I find this value and replace 1000 for 1150 my quad will fly as it should but first I have to find the way to change this value but I don't know where is this config file ,how I can locate this file? I was search my computer for that file without any success
Some help will be appreciated
Chris
kiniu666 is offline Find More Posts by kiniu666
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 02:15 PM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
Quote:
Originally Posted by kiniu666 View Post
"When you setup your sketch prior to upload it to the Quadrino."
I don't understand that is this some other software that you use for upload some data to the board?
I only use the MultiWiiConfig 1.7 exe software also when I look in to the folder where I have my MultiWiiConfig 1.7 exe file there is no "config.h file"
please let me know where this file is located please
Probably when I find this value and replace 1000 for 1150 my quad will fly as it should but first I have to find the way to change this value but I don't know where is this config file ,how I can locate this file? I was search my computer for that file without any success
Some help will be appreciated
Chris
Did your Quadrino board come preloaded with the 1.7 firmware? I assume yes? Is it from whitespy direct?
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 02:17 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,775 Posts
There is no config.h in version 1.7
It's in the main program.

You need to know use Arduino
It is write in the first post.
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Latest blog entry: DiaLFonZo-Copter - Announcement
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 02:54 PM
Sorry for my poor English !!!
United Kingdom, England, London
Joined Aug 2010
19 Posts
Quote:
Originally Posted by schooner2000 View Post
Did your Quadrino board come preloaded with the 1.7 firmware? I assume yes? Is it from whitespy direct?
I bought this board second hand from one of the member from this forum
do you know if there is any tutorial how to change the value in this config file
?
how you guys upload this data to the board I need some basic help
kiniu666 is offline Find More Posts by kiniu666
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 03:07 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,775 Posts
kiniu666

You need Arduino software
Here

You also need the latest version of MultiWii
Here

There is a WiKi that will help you but it's not for Quadrino software.
Just take it as an exemple
Here

To setup your file you need to open "MultiWii_1_8_patch2.pde" in Arduino software.
Then you go to the "Config.h" tab
In that tab you will see minimum throttle, but leave it as is. It should be ok as it is in the original software.

Go direcly where you see that:
Code:
/* if you use a specific sensor board:
   please submit any correction to this list.
     Note from Alex: I only own some boards
                     for other boards, I'm not sure, the info was gathered via rc forums, be cautious */
//#define FFIMUv1         // first 9DOF+baro board from Jussi, with HMC5843                   <- confirmed by Alex
//#define FFIMUv2         // second version of 9DOF+baro board from Jussi, with HMC5883       <- confirmed by Alex
//#define FREEIMUv1       // v0.1 & v0.2 & v0.3 version of 9DOF board from Fabio
//#define FREEIMUv03      // FreeIMU v0.3 and v0.3.1
//#define FREEIMUv035     // FreeIMU v0.3.5 no baro
//#define FREEIMUv035_MS  // FreeIMU v0.3.5_MS                                                <- confirmed by Alex
//#define FREEIMUv035_BMP // FreeIMU v0.3.5_MS
//#define PIPO            // 9DOF board from erazz
//#define QUADRINO        // full FC board 9DOF+baro board from witespy                       <- confirmed by Alex
//#define ALLINONE        // full FC board or standalone 9DOF+baro board from CSG_EU
//#define AEROQUADSHIELDv2
//#define ATAVRSBIN1      // Atmel 9DOF (Contribution by EOSBandi). The board requires 3.3V power.
//#define SIRIUS          // Sirius Navigator IMU
Sellect the line where it's write Quadrino and click right. Then Uncomment

Now upload
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Latest blog entry: DiaLFonZo-Copter - Announcement
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 03:19 PM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
I think Whitespy posted a version of 1.8p2 with all the changes made but can't find the link right now.

Sounds like your setup jsut may be out of whack from whatever the person used before, worth to reset it with a known copy to be certian.
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 03:20 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,775 Posts
Yes... cause motor that ca go to 1000 is not a good thing to me...
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Latest blog entry: DiaLFonZo-Copter - Announcement
Reply With Quote
Old Oct 25, 2011, 03:38 PM
Sorry for my poor English !!!
United Kingdom, England, London
Joined Aug 2010
19 Posts
Thank you VERU MUCH Dialfonzo now I understand I will do it tomorrow and let you know guys how it's go
One more time many thanks for your help
Much appreciated
Chris
kiniu666 is offline Find More Posts by kiniu666
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Article Hangar 9's Piper J-3 Cub 40 Plug-N-Play PNP Plug N Play Evo 46NT Powered ARF Review tailskid2 Scale Fuel Planes 8 Dec 24, 2013 04:08 PM
Help! need new flight controller recommendations n3m1s1s Multirotor Talk 115 Jan 09, 2012 09:38 AM
Article Subsonic's Motrolfly Plug and Play Power System: Motor, Controller & Battery Review Michael Heer Power Systems 27 Dec 16, 2010 12:36 PM
Data Plug 'n Play separates: An Esky CP2 with an E-flight 2 in 1... elan Micro Helis 3 Mar 19, 2010 08:51 AM
Discussion Air Hogs Plug n'Play Flight Deck Simulator trust416 Micro Ready-to-Fly 14 Aug 05, 2007 10:44 AM