HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Mar 14, 2012, 06:59 PM
Registered User
bluemeane's Avatar
Joined Apr 2007
1,114 Posts
Just out of curiosity..... Do you think this motor would work?

Dimension: 23mm x 24mm, 34mm(with shaft)
Weight: 20g (kv2300) (not including connectors)
Diameter of shaft: 2mm
Length of front shaft: 9.8mm

Max performance
Voltage: 2S
Max current: 5.3~8.5A/20S
Prop: 6x3~7x3.5
Thrust: 300g
Power: 72W
For 200~300g model airplane (Indoor).


Hotrod? Or tail heavy flopper?
bluemeane is offline Find More Posts by bluemeane
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 15, 2012, 08:14 AM
Registered User
Joined Jan 2011
32 Posts
I'm having issues with the mini that i just got from lazertoyz. Seems like the servos aren't moving the flaps as much as they should. I bought the kit from them and the servos are the 5 gram tower pro SG-50.

What's the proper movement for the flaps? And are those servos strong enough?
fzromen is offline Find More Posts by fzromen
Reply With Quote
Old Mar 15, 2012, 05:19 PM
Registered User
Diane@lazertoyz's Avatar
United States, OH, Eastlake
Joined Jan 2007
467 Posts
I think we worked this out- they were the right servos , we called and got it going for him - let us know how you like it Will.
you can always add more throw on the DX6,
Regards,
Diane & Dan
Diane@lazertoyz is offline Find More Posts by Diane@lazertoyz
Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 11:55 AM
Registered User
Joined Jan 2011
32 Posts
Diane,

I hope you don't think I meant anything by saying where I got it from... I've thought you and Dan have done an awesome job helping me and are super friendly.

I've added all the throw I can with the dx6i though and still only getting about a 1/4 inch movement.
fzromen is offline Find More Posts by fzromen
Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 01:45 PM
Registered User
Diane@lazertoyz's Avatar
United States, OH, Eastlake
Joined Jan 2007
467 Posts
No problem at al for the name mention- hmm still not enough throw? I will have Dan call you back about 5pm our time in Ohio and lets see if he has another solution.
Diane
lazertoyz
Diane@lazertoyz is offline Find More Posts by Diane@lazertoyz
Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 11:20 PM
Registered User
Carnifax's Avatar
Cleveland
Joined Jun 2002
2,316 Posts
Are your control rods at the outer most holes in the servo arms? If you suspect your throws are too low, you may also want to move the control rods in toward the base on the control surfaces.

Also remember, the faster you go, generally the smaller control surface throws need to be. Some people think you have to have these massive throws when thats not the case at all. Unless your doing 3D or wild acrobatics, keep the throws at the "sport' level.

I have mine setup at the outer most holes of both the servos and the control horns and it flies fine. In fact, I have it toned down a little (from the transmitter). COuld your reduced throws be a result of your radio settings? If you could post a pic that would go a long way to offer advice.

Dont give up. This is an awesome plane thats a blast to fly. I shared mine today with a fellow flyer that never flew a wing before. He did very well but the landing was a little rough (it got behind him/overhead). The plane litterally bounced after impact, no damage.
Carnifax is offline Find More Posts by Carnifax
Reply With Quote
Old Mar 16, 2012, 11:23 PM
Registered User
Carnifax's Avatar
Cleveland
Joined Jun 2002
2,316 Posts
Oh, also, if you are local to Cleveland, OH, I will be down at Edgewater Park tomorrow around 2pm if you need a hand! Theres a small group of us that fly. C'mon down if you can!
Carnifax is offline Find More Posts by Carnifax
Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 05:18 AM
Registered User
USA, PA, New Hope
Joined Nov 2001
899 Posts
I agree with Carnifax about the throws. I flew my larger wing yesterday and noticed that I am using very little stick movement for all the crazy stuff I tried.
Vito
Vito is offline Find More Posts by Vito
Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 08:57 AM
Registered User
United States, OH, Cleveland
Joined Feb 2010
555 Posts
Man...I got to get the right batteries for this thing!!!
dmize is offline Find More Posts by dmize
Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 09:13 AM
Registered User
Joined Jan 2011
32 Posts
I found out what the problem was... The settings on the dx6i are restricted and the radio wasn't allowing full throw even with the 125% travel. I had to go into mix1 and mix2 and force the radio to let me have more throw.

I got it to give me much better throws and managed to get the wing stuck in a tree. LOL It's a banshee once you get it working... I'm going to have to turn down the speed on me for flying around the house. I only have a couple acres with lots of crap to dodge....
fzromen is offline Find More Posts by fzromen
Reply With Quote
Old Mar 20, 2012, 09:24 AM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
For the big/fullsize popeing, is the CG measured from the tip of the nose back 200-212mm?
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Mar 20, 2012, 05:42 PM
JOHN 3:16
Sammy70's Avatar
Central Ohio
Joined Feb 2008
6,297 Posts
Quote:
Originally Posted by flitelab View Post
For the big/fullsize popeing, is the CG measured from the tip of the nose back 200-212mm?

Yes.

I started at 210mm but have since moved mine back another 5-10mm and it flys perfectly...
Sammy70 is online now Find More Posts by Sammy70
Reply With Quote
Old Mar 20, 2012, 06:25 PM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
Great thanks. Hopefully maiden mine tomorrow if all goes as planned. They certainly are tail heavy it seems. CG is close with a 1550 pack but still on the tail side a bit.
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Mar 20, 2012, 08:14 PM
JOHN 3:16
Sammy70's Avatar
Central Ohio
Joined Feb 2008
6,297 Posts
You'll be fine with a 1550mah 3s pack.

What prop do you have? Stock motor?

If you go ahead and add some "up" reflex (both control surfaces up about 1/8 - 1/4" from level) your maiden will go much better.

I forgot to do that (had my control surfaces level at neutral stick) and mine almost hit the dirt on launch till I added "up" via the trim.

I fly mine with anything from 1300mah to 2200mah in the stock location and it flys great...
Sammy70 is online now Find More Posts by Sammy70
Reply With Quote
Old Mar 20, 2012, 08:16 PM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
7,036 Posts
Thanks for the tip. So reflex up from level with bottom wing surface correct?
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Techone models?? lectroglide Scratchbuilt Indoor and Micro Models 5 Aug 07, 2011 01:54 PM
Sold Techone Energy EPP Foamy Wattsup23 Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 9 Mar 31, 2011 03:28 AM
Sold Techone Piaget 3D EPP New in box $45 shipped! Lindy757 Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 2 Mar 17, 2011 11:01 PM
Discussion TechOne F3P??? cglynn Indoor Pattern/F3P 6 Mar 11, 2011 01:24 PM
Question techone malibu 2 or techone aeolus? genesis96 Indoor Pattern/F3P 16 Jan 19, 2011 01:02 PM