SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Mar 21, 2011, 04:06 PM
too old to 3d
Scott C's Avatar
United States, GA, Peachtree City
Joined Aug 2000
1,139 Posts
Discussion
Any problems w/Dynam 6 channel controller USB running Windows 7 or Vista?

Any problems w/Dynam 6 channel USB running Windows 7 or Vista?

I really like the RC Desk pilot simulator and would like to add this controller. However, I am a little leary of the compatibility of Dynam 6 channel USB with Windows 7 or Vista. Any experience? Thanks.
Scott C is offline Find More Posts by Scott C
Last edited by Scott C; Mar 21, 2011 at 04:13 PM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 01, 2011, 02:09 PM
Registered User
frankyfly's Avatar
Italy
Joined Sep 2004
791 Posts
Quote:
Originally Posted by Scott C View Post
Any problems w/Dynam 6 channel USB running Windows 7 or Vista?

I really like the RC Desk pilot simulator and would like to add this controller. However, I am a little leary of the compatibility of Dynam 6 channel USB with Windows 7 or Vista. Any experience? Thanks.
Scott, sorry for the delay.
I used the Dynam 6ch USB with Vista and win 7 with no problem at all.

Just calibrate it in the control panel, it is recognized like a PPM controller.

Let us know if it works.

Cheers.

Franky
frankyfly is offline Find More Posts by frankyfly
Reply With Quote
Old Apr 01, 2011, 04:21 PM
too old to 3d
Scott C's Avatar
United States, GA, Peachtree City
Joined Aug 2000
1,139 Posts
Thanks got mine in the mail yesterday. Works great on Win7! However, it did need to be calibrated.
Scott C is offline Find More Posts by Scott C
Reply With Quote
Old Apr 08, 2011, 11:03 PM
Foam Av8r
RogueTitan's Avatar
In Teh Garage (Rossville, GA. USA)
Joined Sep 2008
3,351 Posts
The Dynam 6 CH is an Awesome little Sim TX especially the price. I only paid 12.00 shipped when I bought mine the great thing about this radio is that it can be calibrated in windows
There is also a good mod for it here in the forum for installing toggles which looks to be a very easy mod.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1385186
RogueTitan is offline Find More Posts by RogueTitan
Reply With Quote
Old May 03, 2011, 07:15 PM
Total newbie
United States, TX, Burleson
Joined Mar 2011
66 Posts
Won't calibrate

I've tried for four hours now to calibrate my Dyman flight sim to rc desk pilot in Vista. I know it'll do it; others have. But I can't stop the plane from turning little circles on the runway. And I can't inverse the throttle.

Here's 3 screen shots after fiddling with moving the controls around and around:


I simply don't understand this:
Buttons? What buttons?

Here's more buttons:
Ok...so what do the 8 buttons do? Can't click on 'em. What are they there for?

If someone could take a screen shot of their controls and paste it here or at least walk me through it....step by little bitty step. That's another thing....tried to find a walkthrough for this on the web. Seems there isn't one.

Thanks in advance.
Barbosa2 is offline Find More Posts by Barbosa2
Reply With Quote
Old May 04, 2011, 08:41 AM
too old to 3d
Scott C's Avatar
United States, GA, Peachtree City
Joined Aug 2000
1,139 Posts
I was a little confused at first also. Just follow the steps under the settings tab as shown in your last screen shot and press the NEXT button after the controls are cycled. Do not worry about the buttons; they are for a different controller. After calibration, go back to the first screen in your post and cycle the controls and make sure you get “full range” on all the controls.

I installed this controller on a Vista computer with success.
Scott C is offline Find More Posts by Scott C
Reply With Quote
Old May 05, 2011, 12:45 PM
Total newbie
United States, TX, Burleson
Joined Mar 2011
66 Posts
Can't figure out how to stop the plane from turning circles on the ground. The problem seems to be what would be my retract (5th) channel. The plane starts to turn circles; when I switch that switch, it'll turn the opposite direction.
Barbosa2 is offline Find More Posts by Barbosa2
Last edited by Barbosa2; May 05, 2011 at 01:05 PM.
Reply With Quote
Old May 05, 2011, 02:04 PM
Total newbie
United States, TX, Burleson
Joined Mar 2011
66 Posts
well...I think I got it, but I can't trim anything
Barbosa2 is offline Find More Posts by Barbosa2
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question dynam 6 channel usb sim? satinsilverk20a2 Simulators 89 Nov 29, 2012 04:23 PM
Sold Reflex version 5.03 for windows xp{ not vista / 7} 50.00 shipped to you greatplanes Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Jan 28, 2011 10:47 PM
Question Unilog USB drivers and Windows 7 Tailslide UK High Performance 14 Sep 30, 2010 10:28 AM
Discussion No Unilog USB driver for 64bit OS (Windows Vista) ? GeorgiMirov High Performance 7 Aug 23, 2009 03:20 PM
Discussion USB Video Adapter for recording on Windows Vista WEREE FPV Talk 10 Feb 24, 2009 03:22 PM