HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 27, 2011, 01:16 PM
Registered User
Mauricio2346's Avatar
Medellín, Colombia
Joined Jan 2010
145 Posts
Discussion
Realflight with Turnigy 9X

Hi folks. last friday i got a Turnigy 9X. it has 8 channel with 2.4Ghz module.
after some problems i could get it work fine with my realflight 4.
how can i get realfight to recognize more than 4 channels?
its very frustrating to use a 8 channel radio and fly with 4 channel on PC

Thanks!
Mauricio2346 is offline Find More Posts by Mauricio2346
Last edited by Mauricio2346; Mar 01, 2011 at 09:24 PM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 27, 2011, 07:53 PM
HELP!!! I'VE BEEN CAUGHT !
Duckie62's Avatar
United States, WA, Lacey
Joined Oct 2005
175 Posts
4 Channels

I am by far probably the last person you should take advise from. My advise normally gets me in trouble with the wife,when she listens to what I have to say. (HA HA!!!) What makes you think you are only using 4 CH. ?
Are you and have you configured your NEW transmitter.
Start RealFlight,connect the transmitter in series-per directions,then Click on CONTROLLER,--CHANNEL MAPPING, Then try the bells and whistles on the NEW controller. You should see the blue bar's change with each switch or knob that you move.
I found this a few questions down:
Setting up Turnigy 9x tx for simulators - 10 days old
ferdous7466
Duckie62 is offline Find More Posts by Duckie62
Last edited by Duckie62; Feb 27, 2011 at 08:01 PM.
Reply With Quote
Old Feb 27, 2011, 08:11 PM
Registered User
Mauricio2346's Avatar
Medellín, Colombia
Joined Jan 2010
145 Posts
Quote:
Originally Posted by Duckie62 View Post
I am by far probably the last person you should take advise from. My advise normally gets me in trouble with the wife,when she listens to what I have to say. (HA HA!!!) What makes you think you are only using 4 CH. ?
Are you and have you configured your NEW transmitter.
Start RealFlight,connect the transmitter in series-per directions,then Click on CONTROLLER,--CHANNEL MAPPING, Then try the bells and whistles on the NEW controller. You should see the blue bar's change with each switch or knob that you move.
I found this a few questions down:
Setting up Turnigy 9x tx for simulators - 10 days old
ferdous7466
in fact, i made everything you said. just only 4 channels (yaw, pitch, throttle and roll) moves with sticks. no movements on blue bars of real flight by moving knobs and switches of the radio.
so, at this point im using just 4 channels from my radio. channel 5 from the radio is attached to gear switch. channel 6 of the radio is attached to a knob.

Regards;
Mauricio2346 is offline Find More Posts by Mauricio2346
Reply With Quote
Old Mar 02, 2011, 10:54 PM
Turn up the G's !!!!
dskalski's Avatar
United States, VA, Virginia Beach
Joined Jul 2010
745 Posts
Do you have those assigned switches and knobs controling anything? I know in fms (at least from my using of it) if you don't have a channel controling anything it won't see the channel. Try setting a switch or knob to control a servo in the tx and see if that works.
dskalski is offline Find More Posts by dskalski
Reply With Quote
Old Aug 11, 2011, 05:16 AM
Registered User
Joined Aug 2011
1 Posts
Hello,

I also have a turnigy 9x.
It' my first transmitter and plane.
Before going in the air I want to practice with Realflight...and the 9x

Can you give some descriptiojn how to hook up my turnigy to the computer and get it working with realflight?
Realflight normally is USB, isn't it???

I already tried earlier descriptions with another soft , made a selfmade cable to connect to the audio in of my computer, but the soft (FMS) doen's seem to react)

I woul be very thankful for your detailed description...


Regards,

Bloowl...
Bloowl is offline Find More Posts by Bloowl
Reply With Quote
Old Aug 11, 2011, 07:24 AM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
Quote:
Originally Posted by Bloowl View Post
Realflight normally is USB, isn't it???
Interesting question. Leads me to believe you did not buy RF.
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Can't get my Turnigy 9X to work with Phoenix agent1940 Simulators 1 Oct 22, 2010 02:42 AM
Discussion How to use TH9x (Turnigy 9x, etc) with DX6 in trainer mode? polar8 Radios 7 Oct 19, 2010 04:04 AM
Question Turnigy TGY 9X with Corona 2.4Ghz - Very short range giluriel Radios 5 Aug 01, 2010 11:20 AM
Sold Turnigy 9X, with Spektrum Module 2.4ghz $90 Shipped crd Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 5 May 15, 2010 10:45 AM
FAQ Binding/Synching the Turnigy 9x, with their module to the 4ch rx. Ravenseye Radios 0 May 10, 2009 10:41 PM