SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Feb 01, 2011, 10:43 AM
RTFM // copter damaged
warthox's Avatar
Joined Aug 2009
1,726 Posts
very cool. deutsche wertarbeit
warthox is offline Find More Posts by warthox
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 01, 2011, 11:02 AM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
yes i burned it trough the ISP with AVRstudio, but as i said may did wrong fuse settings and thats why the ftdi dont work, give me a hour to try some things with arduinoide.

thanks Warthox
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Last edited by Goofy23; Feb 01, 2011 at 11:08 AM.
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 02:40 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
Tried to edit preferences.txt and boards.txt, still no luck.
I tried it with Nano and Mega clone with the AVRISP MKII clone, not with my Flyduino.
I now go back to AVRSTUDIO with the Jango friver, and figure out the fuse settings and usage of it.
I didint want that cause there are more failure sources but it comunicates at least.
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 03:33 PM
Registered User
Aveiro, Portugal
Joined Dec 2010
232 Posts
I dont really understand what is your problem but why dont you just use plain avrdude in the command line?
Its pretty simple to use.
Don forget to provided power to the target board because not every programmer/clone can provide power to the boards.
senso is offline Find More Posts by senso
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 04:37 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
sorry had no time to get into this further.
Thanks senso, yes avrdude seems to simple will try it next but now i have avrstudio and the jungo drivers installed, just have to figure out the avrstudio a bit.
I read about those powering problem but i am able to burn with Avrstudio without external power, as i stated before.
The only problem is there are so many methods to bring a bootloader and fuse settings on the chip in combination with winxp its a bit troubblesome in some configs.
I didnt used avrdude, cause Arduinoide use it and there i have the failures., but i am maybe wrong here.
I didnt invest much time in this give me a few hours.
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Last edited by Goofy23; Feb 01, 2011 at 04:44 PM.
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 04:52 PM
Registered User
Aveiro, Portugal
Joined Dec 2010
232 Posts
I would just learn how to use AVRDude and an ISP programmer, it would be a lot less trouble than using all those Avrdude gui's made by god knows who and with strange bugs and they are old, so not very good support of the most recent avr chips.
senso is offline Find More Posts by senso
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 06:10 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
IT WORKS
Was just a wrong fuse setting, i wonder i used the fusecalc.
FTDI WORKS NOW, my 'Flyduino is programable now with Arduino Soft per USB over FTDI.
Easy thing with AVR Studio, dont need Avrdude.
Its may also easy but now i have working config.
I have to make further test, but it seems to work 100%
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Last edited by Goofy23; Feb 01, 2011 at 06:15 PM.
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 06:13 PM
multicrasher
toshirotamigi's Avatar
Rome, Italy
Joined Dec 2010
39 Posts
Have you tried the
Tools>Burn Bootloader option from Arduino IDE?
this after selecting the right kind of board from
Tools>board.
toshirotamigi is offline Find More Posts by toshirotamigi
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 06:22 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
i tried a lot Arduino IDE, i selected the right board and so on, also did the preferences.txt changes you said.
I used AVRISP MKII, which should run, at least after editing the boards.txt, but nope.
It didnt help i decided to go back to AVRStudio, figured out the fuse settings (1280 didnt ran on external clock!), now its fine.
Fusecalc sais 0x42 for the low setting, but i had to choose 0xFF to get the external clock working.
Allready programed it with ArduinoIDE, it blinks at least with the "blink" program, now there can only be broken wires, but i dont think.
ISP works, FTDI works.
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Last edited by Goofy23; Feb 01, 2011 at 08:29 PM.
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 07:40 PM
Friend is a 4 letter word...
JussiH's Avatar
3rd stone from the sun
Joined May 2007
2,672 Posts
Good news, congrats...

You can just send mine along with a MPU6050 breakout ....
JussiH is online now Find More Posts by JussiH
RCG Plus Member
Old Feb 01, 2011, 08:28 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
send you a PM.
Thanks
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 08:29 PM
xxxxxxxxxxxxx
JUERGEN_'s Avatar
Deutschland
Joined Nov 2009
660 Posts
der sieht ja fast aus wie mein AERODUINO.
muss ich wohl noch einen WiiDUINO draus machen.

sees yes almost like my AERODUINO.
I have to make probably another WiiDUINO of it.

JUERGEN_ is offline Find More Posts by JUERGEN_
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 08:39 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
I dont see much similarities, but if you mean.
Do it , never saw before, not enough sensors for my taste.
Mine is ready with a running Mega1280 where is your CPU?
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Last edited by Goofy23; Feb 01, 2011 at 09:39 PM.
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 09:29 PM
xxxxxxxxxxxxx
JUERGEN_'s Avatar
Deutschland
Joined Nov 2009
660 Posts
Quote:
Originally Posted by Goofy23 View Post
Mine is ready with a running Mega1280 where is your CPU?
dafür ist bei mir jedes Bit einzeln auswechselbar.
JUERGEN_ is offline Find More Posts by JUERGEN_
Reply With Quote
Old Feb 01, 2011, 09:35 PM
Registered User
Goofy23's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Jan 2011
1,075 Posts
He said:"therfor is every bit exchangeble", which doesnt have a real meaning.
??who cares?? its a shield for a few expensive (old) sensor boards, like many others.
Goofy23 is offline Find More Posts by Goofy23
Last edited by Goofy23; Feb 01, 2011 at 09:45 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Please let me introduce myself jimaquo Dock Talk 7 Oct 27, 2010 02:27 AM
Let me introduce the DEMON!!!! (Transparent covering and eliptical wing!!!) modest-master Sport Planes 7 Aug 25, 2002 11:46 PM
Let me introduce Angelis 280/400, Benjamin, Zombi (ARFs) modest-master Parkflyers 17 Mar 14, 2002 01:20 PM
Let me introduce the "NIKE" modest-master Electric Sailplanes 3 Mar 07, 2002 05:20 AM