SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 22, 2011, 12:54 PM
FS One
Urbana, Illinois
Joined Dec 2004
84 Posts
Accuracy of Physics

Pedantic digression:

A http://en.wikipedia.org/wiki/Lookup_table just trades off memory use for computational speed.
The computation still has to be done, to stuff the table.

That's a separate issue from how accurate the physics is (and under what conditions: large angle of attack, low Reynolds number, supersonic speed, http://en.wikipedia.org/wiki/Stall_(...#Dynamic_stall , yada yada.) A total newbie pilot just wanting to master level flight at constant speed would be happy even with the accuracy of FMS. A Pattern competitor wouldn't.
camilleg is offline Find More Posts by camilleg
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 22, 2011, 02:07 PM
Registered User
United States, TX, Dallas
Joined Sep 2010
163 Posts
this is a great thread

Kris, tnx for the info on Real Flight, I am at times tempted to get the new upgrade to Realflight 6, they offer a heli mega pack with about 80 helis, some of which I'd like to have, however, like I told MSelig, before, "I personally would rather have one airplane that flies correctly then 80 that look great but don't fly well at all."... this is still true flying non simulator RC as well, quanity is not near as fun as that one airplane that you can really enjoy.

MSelig... thats a great idea! I think I will start the thread on Physics... It would be fun to see what everyone had to offer..

Thanks again Kris, I'll guard against the temptation from all the glitter at the LHS..
Maq
maq007 is offline Find More Posts by maq007
Reply With Quote
Old Nov 23, 2011, 01:10 PM
FS One
Urbana, Illinois
Joined Dec 2004
84 Posts
If sheer quantity of models is what a pilot wants, what can compete with FMS? That even has a flying DeLorean... "where we're going, we don't *need* lookup tables!"
camilleg is offline Find More Posts by camilleg
Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 01:38 AM
FS One
MSelig's Avatar
United States, IL, Champaign
Joined Sep 2005
501 Posts
Something cool here. We have a micro Sbach 342 electric coming soon, and it has a "Stability and Control Augmentation System" -- SCAS. This setup looks to be like what Horizon has in their new AS3X airplanes. Someone in another thread was just asking about this sort of thing for the Sbach 342 ... and the video shows it working in the sim:

http://www.rcgroups.com/forums/showt...6#post19980991

Micro Sbach 342 with SCAS in FS One V2 (1 min 27 sec)
MSelig is offline Find More Posts by MSelig
Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 02:05 AM
Registered Addict
Kris...'s Avatar
United Kingdom, Stoke-on-Trent
Joined Jul 2010
5,247 Posts
Quote:
Originally Posted by camilleg View Post
If sheer quantity of models is what a pilot wants, what can compete with FMS? That even has a flying DeLorean... "where we're going, we don't *need* lookup tables!"
hehe
Kris... is offline Find More Posts by Kris...
Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 05:11 PM
No conspiracy in theory
skorski's Avatar
Oak Ridge, Tenn.
Joined Aug 2004
3,648 Posts
Mike,
how did you make that vid?
Mike.
skorski is offline Find More Posts by skorski
Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 07:20 PM
FS One
MSelig's Avatar
United States, IL, Champaign
Joined Sep 2005
501 Posts
Quote:
Originally Posted by skorski View Post
Mike,
how did you make that vid?
Mike.
I used FRAPS to get the avi file, and then Adobe Premiere to make the video.

In FS One, I turn off all messages (in options) to avoid clutter. Then I fly on a smallish window to capture the avi file. Another tweak for this video involved sizing-up the Tx and wind compass.

BTW -- The wind compass shows the wind seen by the airplane at any given time, not the wind at some fixed location, e.g. like a wind sock. The wind speed in the gadget shows how we model higher winds aloft and not much wind near the ground.
MSelig is offline Find More Posts by MSelig
Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 07:34 PM
Registered User
Joined Jun 2004
210 Posts
Question

I can not run version 8.? on my windows Home but version 7.? works fine. Will the new version come with all the files so 8.xx airplans will work? Will we need to down load new drivers ect files or will be download and fly like version 7.xx?
I like to fly some of the 8.xx airplans
Thanks
mack5 is offline Find More Posts by mack5
Reply With Quote
Old Nov 27, 2011, 08:55 PM
FS One
MSelig's Avatar
United States, IL, Champaign
Joined Sep 2005
501 Posts
Quote:
Originally Posted by mack5 View Post
I can not run version 8.? on my windows Home but version 7.? works fine. Will the new version come with all the files so 8.xx airplans will work? Will we need to down load new drivers ect files or will be download and fly like version 7.xx?
I like to fly some of the 8.xx airplans
Thanks
Are you talking about updates 2.0.7 and 2.0.8? I'm confused w/ "8.xx".
MSelig is offline Find More Posts by MSelig
Reply With Quote
Old Dec 07, 2011, 04:50 PM
No conspiracy in theory
skorski's Avatar
Oak Ridge, Tenn.
Joined Aug 2004
3,648 Posts
Me too!
I've had fsOneV2 for over a month while I await my new rig, i've had to bury the box to avoid seeing it. But the last bits are going in today & I should pick it up friday!
I can hardly wait!
Mike.
skorski is offline Find More Posts by skorski
Reply With Quote
Old Dec 08, 2011, 12:20 PM
FS One
Urbana, Illinois
Joined Dec 2004
84 Posts
"Underbridgebirdchaser...?" I didn't notice that before. Sounds like there's some stories behind that name. Out here in central Illinois there's not much need for bridges - if you look at the topo maps you'll see that we have only two elevations actually, corn and soy.
camilleg is offline Find More Posts by camilleg
Reply With Quote
Old Dec 08, 2011, 10:15 PM
No conspiracy in theory
skorski's Avatar
Oak Ridge, Tenn.
Joined Aug 2004
3,648 Posts
camilleg,
it's a recent addition, i've been flying fsx a lot lately and i seem to have an attraction for flying under bridges & what do you usually find under them? Birds, therefore i have a legitimate reason to do so!(In my world anyway).
I'll have to search central Illinois, surely you don't wade the irrigation ditches!
Mike.
skorski is offline Find More Posts by skorski
Reply With Quote
Old Dec 09, 2011, 12:58 PM
FS One
Urbana, Illinois
Joined Dec 2004
84 Posts
:-) That's a common misconception. The ditches around here are for getting water OUT of the fields, not into them.
camilleg is offline Find More Posts by camilleg
Reply With Quote
Old Dec 09, 2011, 11:34 PM
No conspiracy in theory
skorski's Avatar
Oak Ridge, Tenn.
Joined Aug 2004
3,648 Posts
Sorry for the off thread but...gotta showoff.....
Mike.
skorski is offline Find More Posts by skorski
Reply With Quote
Old Dec 10, 2011, 06:59 PM
Registered User
Windsor, Canada
Joined Sep 2003
151 Posts
FS0ne

Hi,
Is the indoor 3d plane realistic ?
I am looking for a good indoor sim.
Thanks
philfun is online now Find More Posts by philfun
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale Hanger 9 FSOne Rc Simulator: Disks, Cord/Dongle, and Instruction/Box. airplanfreak Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 7 Jan 07, 2011 08:59 AM
Wanted FSone expansion pack truevine77 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Nov 13, 2010 07:54 PM
Sold FSOne flight sim GFBurke Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 2 Nov 02, 2010 10:06 PM
Sold FsOne NEW!! rcplanes1234 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Sep 03, 2010 08:09 PM