HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 14, 2003, 08:19 AM
Registered User
Marty-md407's Avatar
Northern Virginia
Joined May 2003
15 Posts
Phoenix-35 Issue

I am using a Phoenix-35 on a LMH Corona running a MEGA 16/15/3 on 8x2600 NIMH. Everything works great except the motor/esc cuts out for a fraction of a second a couple of times during flight. I typically get 10-12 minutes on a charge. I have a friend with the same set up and he has the same issue. Also, I am using a Hitec 555 and a Futaba 9C.

Any ideas?

I have several vents cut in the canopy and the battery and ESC stay very cool.

Thanks!

Regards,

Marty
Marty-md407 is offline Find More Posts by Marty-md407
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 14, 2003, 09:48 AM
Schumacher USA
Tampa FL
Joined Jul 2000
3,038 Posts
Generally speaking, momentary cut-outs like this are from radio interference (rx either telling the motor to shut off from an invalid signal, or esc recognizing the invalid signal and powering off momentarily).

Shawn
Shawn Palmer is offline Find More Posts by Shawn Palmer
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phoenix 35 power up issue Aobid Castle Creations 8 Dec 09, 2003 12:38 PM
Phoenix-35 ESC is now dual air/heli rspiegel Electric Heli Talk 4 Oct 20, 2002 12:55 AM
Need help setting up Phoenix 35 BL controller spessx Electric Heli Talk 12 Oct 01, 2002 06:38 PM
Phoenix 35 BEC Question smittylube Power Systems 1 Sep 23, 2002 04:28 PM
Mega ACN 16/15/3 w/ Phoenix 35 esc on Corona IceCold Electric Heli Talk 13 Sep 17, 2002 12:31 AM