HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
This thread is privately moderated by pttse, who may elect to delete unwanted replies.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 08, 2010, 07:40 AM
DominicM
DominicM's Avatar
Fleet, Hampshire, UK.
Joined May 2003
2,319 Posts
Good news indeed. Saw this come into one of my suppliers late last week.

I have 14S6000 packs (2x6S6000 and 1x2S6000 serialled together).

Is there just one set of output leads so can charge this combined pack? If yes, what are the options to balance this pack? And what max C could I charge at?
DominicM is offline Find More Posts by DominicM
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 11:51 PM
Registered User
pttse's Avatar
中國, 廣東, 深圳
Joined Feb 2010
97 Posts
the answer is no. there are two balancer plugs on the charger
since you have three batteries in series, so one battery cannot detect

PTTSE
pttse is offline Find More Posts by pttse
Reply With Quote
Old Nov 09, 2010, 04:36 AM
DominicM
DominicM's Avatar
Fleet, Hampshire, UK.
Joined May 2003
2,319 Posts
OK...but could it charge my combined 14S pack at 20A without balancing?
DominicM is offline Find More Posts by DominicM
Reply With Quote
Old Nov 14, 2010, 07:00 PM
Registered User
Joined Mar 2010
497 Posts
How do i determine which pack balance leads goes into A/B? I assume they are marked for a reason.
helicraze is offline Find More Posts by helicraze
Reply With Quote
Old Nov 14, 2010, 10:02 PM
Registered User
pttse's Avatar
中國, 廣東, 深圳
Joined Feb 2010
97 Posts
as you see the hyperion battery,the split cells
there are two cables showing a and b .

check here
http://media.hyperion.hk/dn/g3lipo/
pttse is offline Find More Posts by pttse
Reply With Quote
Old Nov 14, 2010, 10:06 PM
Registered User
Joined Mar 2010
497 Posts
I ripped them off a long time ago and my OTHER brand sticks do not have a lable!

I just got an email not to use my charger as above 10S it shows 1S below what is connected. Awaiting response on how to fix it!
helicraze is offline Find More Posts by helicraze
Reply With Quote
Old Nov 14, 2010, 10:15 PM
Registered User
pttse's Avatar
中國, 廣東, 深圳
Joined Feb 2010
97 Posts
you can set the cells numbers ,
do not use auto detect.

once you press the enter button, the charger will ask you to confirm.
at this moment , see if the cells number is correct.
if yes, then press the button again,
if not, you need to ajust it.
pttse
pttse is offline Find More Posts by pttse
Reply With Quote
Old Nov 15, 2010, 04:58 AM
Registered User
Joined Mar 2010
497 Posts
Ah thankyou
helicraze is offline Find More Posts by helicraze
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold New Hyperion EOS0720i Net3 Charger Rob02Aggie Aircraft - Electric - Batteries & Chargers (FS/W) 1 Nov 03, 2010 02:24 PM
Discussion Hyperion 1420i net3 whytlotus Batteries and Chargers 0 Oct 01, 2010 09:17 AM
Sold Hyperion 720i NET3 Charger - Mint Condition Ohmic Aircraft - Electric - Batteries & Chargers (FS/W) 1 Jul 13, 2010 02:50 PM
Discussion Availability of Hyperion EOS 0720i NET3 ? Pull-Up Batteries and Chargers 23 Mar 29, 2010 01:16 PM
For Sale Hyperion EOS 0720i-Net3 Li/NiMH/A123 Balancing Charger (7S/20A/250W) s002wjh Aircraft - Electric - Batteries & Chargers (FS/W) 0 Jan 13, 2010 02:48 PM