Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 21, 2010, 04:26 PM
Registered User
Joined Oct 2010
2 Posts
Help!
Problems with Nine Eagles Xtra 300

Good evening guys,

I recently bought two Nine Eagles Xtra 300 planes and they don't work properly.

The first one doesn't receive the signal from the transmitter. When I plug in the battery, the green light on the receiver turns on, but the red one does not. The plane does not respond to any signal from the transmitter.

The second plane responds to the transmitter, but the aileron doesn’t work. I have also tried the aileron from the first plane and it does not work either. In this plane, both the green and red lights turn on, and the throttle, rudder and elevator work fine.

The batteries were fully charged and I turned on the controllers before I plugged the batteries on the planes.

I have contacted my supplier (herohobbyshop from ebay.de) and have not obtained any technical solution.

I was hoping to get some support from you guys, specially on the calibration of the first plane.

Thanks in advance.
kirtash92 is offline Find More Posts by kirtash92
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 21, 2010, 06:28 PM
Shelter Kitty "Orange Death"
bartricky's Avatar
United States, FL, Monroe
Joined Jan 2008
3,153 Posts
it might be helpful to give us a link to the plane.
bartricky is offline Find More Posts by bartricky
Reply With Quote
Old Oct 27, 2010, 01:59 PM
Registered User
Joined Oct 2010
2 Posts
its allright i found a solution.

if anyone has the same problem, to synchronise it you turn on the plane and then you turn on the transmiter while pressing on the left stick.
kirtash92 is offline Find More Posts by kirtash92
Reply With Quote
Old Oct 28, 2010, 03:50 AM
FPV! and nothing else matters.
guy1a's Avatar
Israel, Haifa
Joined Aug 2010
1,890 Posts
rtfm

the bind procedure is in the manual.

also there is a secret trim procedure i still need to confirm so adjust the servos.
guy1a is online now Find More Posts by guy1a
Reply With Quote
Old Jan 14, 2011, 12:42 AM
Registered User
Joined Jun 2008
1 Posts
hey guys,
I am having a similar problem in that it binds fine and everything seems to work except the motor does not run.. any suggestions?
Ryan432 is offline Find More Posts by Ryan432
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Nine Eagles Xtra 300 RC Plane eRC Sport Planes 1 Oct 28, 2010 03:52 AM
Question Nine Eagles Xtra 300 RC Plane eRC Parkflyers 2 Oct 14, 2010 04:19 AM
Wanted Nine (9) Eagles Solo Pro - 'copter only. emarkay Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 3 Oct 07, 2010 11:00 AM
Discussion Nine Eagles Extra 300 radio / receiver problems? alphacenturi Parkflyers 0 Aug 22, 2010 06:26 AM
Help! Nine Eagles Problems flyrcehelis Coaxial Helicopters 30 Aug 01, 2009 07:06 PM