Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Feb 11, 2012, 12:59 PM
Registered User
Joined Oct 2005
33 Posts
These meters are also being stocked by F3A Unlimited in the USA

http://www.f3aunlimited.com/webstore...roducts_id=572
UAL320 is offline Find More Posts by UAL320
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 13, 2012, 03:12 AM
Nemo in a blender
Connexxion's Avatar
The Netherlands-Amsterdam
Joined Mar 2007
940 Posts
Hi guys,

where can I order the ESR-Meter in Europe?

Saves me shipping costs and taxes if I order it here instead of the US.
Connexxion is offline Find More Posts by Connexxion
Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 03:49 AM
Registered User
Rugby, UK
Joined Feb 2007
837 Posts
Quote:
Originally Posted by Connexxion View Post
Hi guys,

where can I order the ESR-Meter in Europe?

Saves me shipping costs and taxes if I order it here instead of the US.
Hi,

I put them together here in the UK.

Latest version is Euros 58.20 + 7.30 Post & Packaging = Euros 65.50

I will PM the e-mail address for Paypal to you.

Thanks,

Wayne
Wayne Giles is offline Find More Posts by Wayne Giles
Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 07:10 AM
Suspended Account
Joined Nov 2011
206 Posts
Wayne, I have one on order from F3A: how do I connect the balance leads to a JST-style pack for individual cell readings?

Thanks!
ReddiK is offline Find More Posts by ReddiK
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 13, 2012, 08:18 AM
Registered User
Rugby, UK
Joined Feb 2007
837 Posts
Quote:
Originally Posted by ReddiK View Post
Wayne, I have one on order from F3A: how do I connect the balance leads to a JST-style pack for individual cell readings?

Thanks!
Reddik,

The thinner of the two leads you can see in the photo is terminated in a 2 pin, 0.1" spacing male connector which will plug directly into any two adjacent positions on the balance connector. It is reverse connection protected and will automatically change the meter to "Cell" mode when plugged in.

Wayne
Wayne Giles is offline Find More Posts by Wayne Giles
Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 08:34 AM
Suspended Account
Joined Nov 2011
206 Posts
Fantastic!

Can't wait for it to arrive-many thanks.
ReddiK is offline Find More Posts by ReddiK
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 13, 2012, 01:09 PM
Registered User
Norcross, GA
Joined Dec 2005
245 Posts
I have had the latest version for a couple of months & it is still working great. I was really surprised to see the results of testing my LiPos. The meter is worth every penny. It has it's own aluminum case.
ggroyal1117 is offline Find More Posts by ggroyal1117
Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 01:22 PM
Suspended Account
Joined Nov 2011
206 Posts
What is the "latest" version-how can I tell?
ReddiK is offline Find More Posts by ReddiK
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 13, 2012, 01:47 PM
Registered User
So. Cal.
Joined Oct 2004
7,877 Posts
Original version had a toggle switch for 'pack' and 'cell' modes. Updated version automatically detects and switches between modes. Accuracy is same (very accurate). More detail here.

Mark
mrforsyth is online now Find More Posts by mrforsyth
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 02:02 PM
Suspended Account
Joined Nov 2011
206 Posts
Looks like I have the "old" version on the way-I'm a bit miffed.
ReddiK is offline Find More Posts by ReddiK
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 13, 2012, 02:23 PM
Registered User
Rugby, UK
Joined Feb 2007
837 Posts
Quote:
Originally Posted by ReddiK View Post
Looks like I have the "old" version on the way-I'm a bit miffed.
Reddik,
Not unless F3A have reverse modified it as I have only ever supplied them with the latest Auto - version!

Wayne
Wayne Giles is offline Find More Posts by Wayne Giles
Reply With Quote
Old Feb 13, 2012, 09:21 PM
Registered User
Joined Nov 2005
1,830 Posts
My guess is the picture may be the "old" version, but F3A is selling the new version.
tclaridge is offline Find More Posts by tclaridge
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 09:04 PM
Registered User
Seattle
Joined Sep 2007
2,103 Posts
Quote:
Originally Posted by tclaridge View Post
My guess is the picture may be the "old" version, but F3A is selling the new version.
I contacted them today and they are selling the new switchless version. The picture on thier site has also been updated.
Gregor99 is offline Find More Posts by Gregor99
RCG Plus Member
Latest blog entry: Dual Powerlab Case Project
Reply With Quote
Old Feb 15, 2012, 02:43 PM
Registered User
Joined Oct 2005
33 Posts
Hi Guys, Chris from F3A Unlimited here. We have the newest version in stock received right from Wayne just a few days ago. Sorry for the confusion, our web site pic and description has been updated to the newest version.
UAL320 is offline Find More Posts by UAL320
Reply With Quote
Old Feb 15, 2012, 02:49 PM
Suspended Account
Joined Nov 2011
206 Posts
Quote:
Originally Posted by UAL320 View Post
Hi Guys, Chris from F3A Unlimited here. We have the newest version in stock received right from Wayne just a few days ago. Sorry for the confusion, our web site pic and description has been updated to the newest version.
Mine just arrived, and it works perfectly. It is the new version and sorry I caused the confusion.

Thanks to you and the designer!
ReddiK is offline Find More Posts by ReddiK
Reply With Quote  (Disabled)
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Best fo the West Jets Schwemmer Inland Slope Rebels 0 Oct 14, 2010 05:02 PM
Discussion Motor fo UH Haoye EDF Ducted Fan Unit 7 Blade 3.5inch RJPIoW Electric Ducted Fan Jet Talk 1 Sep 08, 2010 12:05 PM
Question New Low IR Lipos Cells nxtdoor High Performance 75 Sep 06, 2009 04:47 PM
Discussion ESR meter to test Nicad/NiMH ?? 1101 DIY Electronics 3 Jun 15, 2009 04:08 AM