Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Jul 12, 2010, 03:41 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
Discussion
Sony Vegas Problem

Hi lads im having problems with sony vegas 9. Compare the two videos and see the sony vegas version has horizontal line disturbance. Im outputting in same format as what the original video is. Its doing it with all my videos

Sony Vegas version : Raw File version :
http://www.youtube.com/watch?v=51XLcjBwzq4http://www.youtube.com/watch?v=Lo3npiDGGrU
Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 12, 2010, 03:43 PM
Registered User
Kmart's Avatar
United States, CO, Boulder
Joined Sep 2008
7,433 Posts
Wow. Hopefully Ian can pop in- he is a master with Vegas.

I THINK thats some sort of interlacing problem (or something wrong with your properties). What happens when you publish as something different than .mp4?
Kmart is offline Find More Posts by Kmart
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 03:47 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
Same thing, tried mpeg2 as well same lines appear in rendering, but they never use to so i think ive done something with properties somewhere along the line
Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 03:55 PM
Registered User
Kmart's Avatar
United States, CO, Boulder
Joined Sep 2008
7,433 Posts
Maybe take a screen shot of your properties?
Kmart is offline Find More Posts by Kmart
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 03:56 PM
Registered User
Kmart's Avatar
United States, CO, Boulder
Joined Sep 2008
7,433 Posts
Check what Ian helped me set up here:
http://www.rcgroups.com/forums/showt...1237558&page=5
Kmart is offline Find More Posts by Kmart
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 03:59 PM
SILURIA / UK
Shikra's Avatar
United Kingdom
Joined Jun 2009
2,422 Posts
Try something like...
File-->properties--> field order = None

Probably depends upon vegas version.

Is source video MiniDV? Just to be sure!


Also try different option in the de-interlace method.


There are better ways, but these should get you 90% there.
Shikra is offline Find More Posts by Shikra
RCG Plus Member
Latest blog entry: MultiWii OSD - MWOSD NG
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:04 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:09 PM
Registered User
Daemon's Avatar
Lakewood, Colorado
Joined Aug 2002
28,219 Posts
Photobucket is unresponsive so I can't see your settings. Just upload the image to rcgroups.

Anyway, it looks like interlacing so Vegas must be interlacing the vid itself, and that should be in the project properties. So yes, you want field order set to None.

ian
Daemon is offline Find More Posts by Daemon
RCG Plus Member
Old Jul 12, 2010, 04:13 PM
Yeah Baby
bignose13's Avatar
Joined Apr 2006
1,385 Posts
Surely this is something to do with deinterlaceing,just a guess mind

Simon

Edit:Ian beat me to it, gutted
bignose13 is offline Find More Posts by bignose13
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:14 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
The source is SD from camcorder Shikra, those preferences dont tally up with my options

Mines Vegas Pro 9.0

Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:17 PM
SILURIA / UK
Shikra's Avatar
United Kingdom
Joined Jun 2009
2,422 Posts
Try File-->Properties

Not the Options-->Preferences !
Shikra is offline Find More Posts by Shikra
RCG Plus Member
Latest blog entry: MultiWii OSD - MWOSD NG
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:21 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
Yup sorry didnt realise heres the right one

Ive changed field order before i screen shot



Just testing it now
Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:25 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
Yup thats sorted it it seems, still the lines in preview while renderring but not in output file, ill upload to youtube and post up, ive output in mp4
Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 04:29 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Joined Dec 2007
4,103 Posts
Nope lines are not there before upload when played on VLC player but back when on youtube

http://www.youtube.com/watch?v=k8M9HrksieU
Coyote64 is offline Find More Posts by Coyote64
Last edited by Coyote64; Jul 12, 2010 at 04:49 PM.
Reply With Quote
Old Jul 12, 2010, 05:05 PM
Registered User
Daemon's Avatar
Lakewood, Colorado
Joined Aug 2002
28,219 Posts
Quote:
Originally Posted by Coyote64 View Post
Nope lines are not there before upload when played on VLC player but back when on youtube
Don't take this the wrong way, but that's not possible. Double check that you uploaded
the correct file. VLC only deinterlaces when you tell it to, not by default,
so if you don't see interlacing artifacts in VLC then it's not an interlaced video.

And BTW, why don't you choose a test clip that actually has more motion?
I only see about 1 second of interlacing artifacts, and the rest of the video
really demonstrates nothing.

ian
Daemon is offline Find More Posts by Daemon
RCG Plus Member
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Sony Vegas Question stoked6.0 Aerial Photography 20 Mar 10, 2010 11:01 AM
For Sale Sony Vegas Movie Studio XtremeWingRC Non R/C Items (FS/W) 1 Sep 23, 2009 07:11 PM
For Sale miss vegas and miss vegas duece cmbheli Boats (FS/W) 5 Sep 08, 2009 01:22 AM
Discussion Problem With Sony HandyCam And T-REX600 MartyWakat Aerial Photography 9 May 29, 2007 12:54 PM
Problem with Sony DSC-L1 in sunny conditions flybike Aerial Photography 2 Jul 15, 2005 07:11 PM