HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Aug 07, 2014, 02:17 PM
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
4,337 Posts
Quote:
Originally Posted by Freakazoid View Post
Sorry for briefly jacking this topic, but I'm getting desperate.
Do any of you know how many channels are available in PPMsum mode?
Depends on your TX/RX I have had 10 channels show up on the GUI with my Taranis and X8R but only the normal 8 actually did anything
TheQuestor is offline Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 13, 2014, 11:34 AM
Registered User
rimshotcopter's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Aug 2009
11,706 Posts
if MHefny is able to perfect this, it would make it the best auto-PID tuning process I have seen to date:

http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=5190


https://www.youtube.com/watch?featur...&v=BN_LnSfSUL0
rimshotcopter is online now Find More Posts by rimshotcopter
Reply With Quote
Old Aug 29, 2014, 02:13 PM
Registered User
Joined Feb 2014
11 Posts
Angel problem

Hi
I built a multiwii board with Arduino nano and MPU 6050.I compiled and uploaded the mw v2.3 on my board on a h-copter but when i arm it, when it want to flying it give yaw to left or right(sometimes left , some times right) without any stick .so it's very Unstable.please help me. Actually I think my autolevel(Angel) option isn't work but in conf app I put it ON. This is my source code:
http://uploadboy.com/imeq2gmzyrd3.html
Please see it.Is there any problem in my source code?Or I have to tuning the PID's?
Thank you and sorry for my bad English.
rclove97 is offline Find More Posts by rclove97
Reply With Quote
Old Sep 01, 2014, 01:42 AM
Rchelistuff
Romania, AR, Arad
Joined Nov 2012
604 Posts
Guys,
Have a mwii 2.5 standard fc, and it seems to limit my motor max rpm... Connected/calibrated with esc spins faster than max rpm when plugged back to the f.c.
Any ideas why?
cofl10011 is offline Find More Posts by cofl10011
Reply With Quote
Old Sep 01, 2014, 04:56 AM
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
4,337 Posts
Quote:
Originally Posted by cofl10011 View Post
Guys,
Have a mwii 2.5 standard fc, and it seems to limit my motor max rpm... Connected/calibrated with esc spins faster than max rpm when plugged back to the f.c.
Any ideas why?
make sure your TX's endpoints are set and then edit your sketch and run it.

In config.h edit this

/************************************************** ******************/
/**** ESCs calibration ****/
/************************************************** ******************/

/* to calibrate all ESCs connected to MWii at the same time (useful to avoid unplugging/re-plugging each ESC)
Warning: this creates a special version of MultiWii Code
You cannot fly with this special version. It is only to be used for calibrating ESCs
Read How To at http://code.google.com/p/multiwii/wiki/ESCsCalibration */
#define ESC_CALIB_LOW MINCOMMAND
#define ESC_CALIB_HIGH 2000
//#define ESC_CALIB_CANNOT_FLY // uncomment to activate


remove the // in so it looks like below
#define ESC_CALIB_CANNOT_FLY // uncomment to activate

Warning! REMOVE YOUR PROPS!

connect your lipo and then upload the sketch, your motors will all spin like mad for a second [hence the reason to remove your props] and then stop.

Re-comment out the line so it looks like below and upload it
//#define ESC_CALIB_CANNOT_FLY // uncomment to activate

unplug everything and put back on your props and see how it acts
TheQuestor is offline Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Old Sep 05, 2014, 06:40 AM
Rchelistuff
Romania, AR, Arad
Joined Nov 2012
604 Posts
The esc is afro 30a with simonk firmware. Calibratipn was done individually with the rx, and max thr was set to 1864 as per manual...
Tx
cofl10011 is offline Find More Posts by cofl10011
Reply With Quote
Old Sep 05, 2014, 09:13 AM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,854 Posts
MultiWii will reduce the power output if you have vibration on your assembly.
You might want to add a filter, it's in the config.h sketch just define it according to your sensor. (Gyro)
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Old Sep 15, 2014, 09:50 AM
Registered User
Joined Apr 2012
24 Posts
bluetooth

where i find a program for my telephone with android for set the pid on my crius?
thanks
rob222 is offline Find More Posts by rob222
Reply With Quote
Old Sep 15, 2014, 09:59 AM
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
4,337 Posts
Quote:
Originally Posted by rob222 View Post
where i find a program for my telephone with android for set the pid on my crius?
thanks
https://play.google.com/store/apps/d...multiwii&hl=en
TheQuestor is offline Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Reply


Thread Tools