New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Aug 07, 2014, 01:17 PM
TheQuestor is offline
Find More Posts by TheQuestor
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
5,120 Posts
Quote:
Originally Posted by Freakazoid View Post
Sorry for briefly jacking this topic, but I'm getting desperate.
Do any of you know how many channels are available in PPMsum mode?
Depends on your TX/RX I have had 10 channels show up on the GUI with my Taranis and X8R but only the normal 8 actually did anything
TheQuestor is offline Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 13, 2014, 10:34 AM
rimshotcopter is online now
Find More Posts by rimshotcopter
Registered User
rimshotcopter's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Aug 2009
11,729 Posts
if MHefny is able to perfect this, it would make it the best auto-PID tuning process I have seen to date:

http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=5190


https://www.youtube.com/watch?featur...&v=BN_LnSfSUL0
rimshotcopter is online now Find More Posts by rimshotcopter
Reply With Quote
Old Aug 29, 2014, 01:13 PM
rclove97 is offline
Find More Posts by rclove97
Registered User
Joined Feb 2014
13 Posts
Angel problem

Hi
I built a multiwii board with Arduino nano and MPU 6050.I compiled and uploaded the mw v2.3 on my board on a h-copter but when i arm it, when it want to flying it give yaw to left or right(sometimes left , some times right) without any stick .so it's very Unstable.please help me. Actually I think my autolevel(Angel) option isn't work but in conf app I put it ON. This is my source code:
http://uploadboy.com/imeq2gmzyrd3.html
Please see it.Is there any problem in my source code?Or I have to tuning the PID's?
Thank you and sorry for my bad English.
rclove97 is offline Find More Posts by rclove97
Reply With Quote
Old Sep 01, 2014, 12:42 AM
cofl10011 is offline
Find More Posts by cofl10011
Rchelistuff
Romania, AR, Arad
Joined Nov 2012
733 Posts
Guys,
Have a mwii 2.5 standard fc, and it seems to limit my motor max rpm... Connected/calibrated with esc spins faster than max rpm when plugged back to the f.c.
Any ideas why?
cofl10011 is offline Find More Posts by cofl10011
Reply With Quote
Old Sep 01, 2014, 03:56 AM
TheQuestor is offline
Find More Posts by TheQuestor
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
5,120 Posts
Quote:
Originally Posted by cofl10011 View Post
Guys,
Have a mwii 2.5 standard fc, and it seems to limit my motor max rpm... Connected/calibrated with esc spins faster than max rpm when plugged back to the f.c.
Any ideas why?
make sure your TX's endpoints are set and then edit your sketch and run it.

In config.h edit this

/************************************************** ******************/
/**** ESCs calibration ****/
/************************************************** ******************/

/* to calibrate all ESCs connected to MWii at the same time (useful to avoid unplugging/re-plugging each ESC)
Warning: this creates a special version of MultiWii Code
You cannot fly with this special version. It is only to be used for calibrating ESCs
Read How To at http://code.google.com/p/multiwii/wiki/ESCsCalibration */
#define ESC_CALIB_LOW MINCOMMAND
#define ESC_CALIB_HIGH 2000
//#define ESC_CALIB_CANNOT_FLY // uncomment to activate


remove the // in so it looks like below
#define ESC_CALIB_CANNOT_FLY // uncomment to activate

Warning! REMOVE YOUR PROPS!

connect your lipo and then upload the sketch, your motors will all spin like mad for a second [hence the reason to remove your props] and then stop.

Re-comment out the line so it looks like below and upload it
//#define ESC_CALIB_CANNOT_FLY // uncomment to activate

unplug everything and put back on your props and see how it acts
TheQuestor is offline Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Old Sep 05, 2014, 05:40 AM
cofl10011 is offline
Find More Posts by cofl10011
Rchelistuff
Romania, AR, Arad
Joined Nov 2012
733 Posts
The esc is afro 30a with simonk firmware. Calibratipn was done individually with the rx, and max thr was set to 1864 as per manual...
Tx
cofl10011 is offline Find More Posts by cofl10011
Reply With Quote
Old Sep 05, 2014, 08:13 AM
Dialfonzo is offline
Find More Posts by Dialfonzo
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
7,153 Posts
MultiWii will reduce the power output if you have vibration on your assembly.
You might want to add a filter, it's in the config.h sketch just define it according to your sensor. (Gyro)
Dialfonzo is offline Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Old Sep 15, 2014, 08:50 AM
rob222 is offline
Find More Posts by rob222
Registered User
Joined Apr 2012
32 Posts
bluetooth

where i find a program for my telephone with android for set the pid on my crius?
thanks
rob222 is offline Find More Posts by rob222
Reply With Quote
Old Sep 15, 2014, 08:59 AM
TheQuestor is offline
Find More Posts by TheQuestor
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
5,120 Posts
Quote:
Originally Posted by rob222 View Post
where i find a program for my telephone with android for set the pid on my crius?
thanks
https://play.google.com/store/apps/d...multiwii&hl=en
TheQuestor is offline Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Old Dec 06, 2014, 03:40 PM
kd4wen is offline
Find More Posts by kd4wen
Just a yard bird
kd4wen's Avatar
United States, TN, Springfield
Joined Mar 2007
1,863 Posts
Do any of you recognize this board. Its a ATmage - 2560 MultiWii Spider board with GPS and future sonar, camera, osd, xbee and two I2C connections 3V3 and 5V. I have been out of the mix for a couple of years because of illness. I have recovered somewhat and started digging through all the stuff I had accumulated back before I got sick. I don't remember the deal on these. Is their any new firmware for these now, I have two of them one still sealed in the package. Thought I may could put them on some smaller beater quad since I have enough gear to build one or two or three or four LOL.
kd4wen is offline Find More Posts by kd4wen
Reply With Quote
Old Dec 08, 2014, 09:03 AM
RexSmith is offline
Find More Posts by RexSmith
Registered User
Joined Feb 2014
21 Posts
Help with homemade MultiWii Board with GY-521

Hi,
I'm new here, so not very sure if this is the right place to ask this question. I had recently made a multiwii board on a general purpose PCB (perforated PCB) but due to a lot of noise I decided to make a homemade MultiWii board using toner transfer method on a blank copper clad board. I've already designed the board on Eagle CAD and would like to know if there are some mistakes on it or if it can be improved in anyway, before going any further. Here is the schematic of the board I designed:

Name: MultiWii_GY-521_rex.jpg
Views: 67
Size: 229.3 KB
Description:

I'm a mechanical engg. undergraduate and don't really have an electronics background, so any help would be greatly appreciated!
Please ignore the 6 pin connector named "telemetry".

P.S.- Sorry, for my english.
RexSmith is offline Find More Posts by RexSmith
Reply With Quote
Old Dec 08, 2014, 10:37 AM
hamburger is offline
Find More Posts by hamburger
Hamburger
hamburger's Avatar
Joined Jan 2010
946 Posts
Do you really need 5v and gnd pin for each input channel from rx?
Maybe more feedback over in forum at multiwii.com
hamburger is offline Find More Posts by hamburger
Reply With Quote
Old Dec 08, 2014, 07:43 PM
RexSmith is offline
Find More Posts by RexSmith
Registered User
Joined Feb 2014
21 Posts
Quote:
Originally Posted by hamburger View Post
Do you really need 5v and gnd pin for each input channel from rx?
Maybe more feedback over in forum at multiwii.com
No, its not required. But I made it that way to have rows of 3 pin molex connectors on the multiwii board like you'd have on one you buy online.

Is everything else alright on the board? And I'm asking here because I didnot get any replies in the forums at multiwii.com.
RexSmith is offline Find More Posts by RexSmith
Reply With Quote
Old Jan 14, 2015, 06:04 PM
Mark001 is offline
Find More Posts by Mark001
dazed and confused
Mark001's Avatar
United States, WA
Joined Jan 2014
602 Posts
OK, I started another thread about this problem but got no response so I thought I would try here...

So after about 30 flights my scratch built hex started to act up. It would occasionally gently start to spin by it's self if I did not correct it. I also would hear it occasionally, quickly and briefly increase the rpm like it was trying to correct itself. Today the motors just stopped and it dropped from the sky. No real damage as I built this thing like a tank and it dropped in to some scotch broom.

After I got it out of the bushes I flew it at chest level for a few seconds and the motors stopped again. I brought it home and thought I would try again and ran two batteries through it with no issue whatsoever. Today I brought it out to the field and the spinning issue was there again.

I have calibration the magnetometer and the accelerometer a few time now. I have also removed the bullet connectors and soldered the ESC's directly. I'm not sure where to look next. Any ideas?

Parts:
FC: Multiwii and Megapirate AIO Flight Controller w/FTDI (ATmega 2560) V2.0
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...arehouse_.html

ESC's (X6): Turnigy Multistar 20 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...arehouse_.html

Motors: Multistar 350QX Blade Motor set 2209 1200KV
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...09_1200KV.html

Power Distribution: Armattan Power Distribution Board - PDB for Multirotors
http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

The video is unedited but in it you can see and hear the spin thing it does. And of course the cool crash at the end.

Hex Go Boom (6 min 44 sec)
Mark001 is offline Find More Posts by Mark001
Reply With Quote
Old Jan 23, 2015, 07:18 AM
MR.Shen is offline
Find More Posts by MR.Shen
Registered User
Joined Feb 2014
3 Posts
OK,as a student.I coundn‘t understand it.How to do it?
MR.Shen is offline Find More Posts by MR.Shen
Reply With Quote


Thread Tools