HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old May 31, 2012, 03:55 PM
Urban Aerial Photography
Bucharest, Romania
Joined Sep 2009
355 Posts
Aerial view- Mud Volcanoes-Vulcanii noroiosi din perspectiva aeriana (7 min 14 sec)
dramida is offline Find More Posts by dramida
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 31, 2012, 06:30 PM
Registered User
BelgiŽ, Vlaams Gewest, Evergem
Joined Nov 2011
738 Posts
Just a little noob question. Does it matter if I get too big ESC's? My motors could get 18A with 10" props. But there aren't any esc's available near me. Only the 30A..

Does it use more from the battery with bigger ESC's or is it okay to use 30A? Any downsides?

Thanks!
Jessestr is offline Find More Posts by Jessestr
Reply With Quote
Old May 31, 2012, 06:44 PM
Registered User
Joined Feb 2011
771 Posts
Quote:
Originally Posted by capt View Post
If your running 2.0 and see I2C errors (in GUI) then you probably need to disable internal pull-ups and use external 2k2 on SLC/SDA.
Yes GUI is showing toooooooooo many errors

Is this what you had in mind ?
jbalat is online now Find More Posts by jbalat
Reply With Quote
Old May 31, 2012, 07:55 PM
I'd Rather be Flying
United Kingdom, Milton Keynes
Joined Feb 2005
144 Posts
Quote:
Originally Posted by Jessestr View Post
Just a little noob question. Does it matter if I get too big ESC's? My motors could get 18A with 10" props. But there aren't any esc's available near me. Only the 30A..

Does it use more from the battery with bigger ESC's or is it okay to use 30A? Any downsides?

Thanks!
Nope won't make any difference, bigger the better except cost and weight.
glofuel is offline Find More Posts by glofuel
Reply With Quote
Old May 31, 2012, 08:10 PM
Registered User
BelgiŽ, Vlaams Gewest, Evergem
Joined Nov 2011
738 Posts
Quote:
Originally Posted by glofuel View Post
Nope won't make any difference, bigger the better except cost and weight.
Thanks
Jessestr is offline Find More Posts by Jessestr
Reply With Quote
Old May 31, 2012, 09:18 PM
Registered User
대한민국, 전라북도, 전주시
Joined May 2011
68 Posts
dramida!

Amazing, Very good to me your multiwii's gps test video.

How do set fail safe and crius board can gps?

Thank you for your test video.
parkjungho is offline Find More Posts by parkjungho
Reply With Quote
Old May 31, 2012, 10:31 PM
Registered User
capt's Avatar
Nevada, USA
Joined Sep 2007
1,921 Posts
Quote:
Originally Posted by jbalat View Post
Yes GUI is showing toooooooooo many errors

Is this what you had in mind ?
Yes, with internal pull-ups disabled.
capt is offline Find More Posts by capt
Reply With Quote
Old May 31, 2012, 11:36 PM
Registered User
Joined Feb 2011
771 Posts
Quote:
Originally Posted by capt View Post
Yes, with internal pull-ups disabled.
So why doesnt anyone update the Mutiwii site ?? Its really very confusing
http://www.multiwii.com/connecting-elements

Update.... I added the 2 resistors and updated the config file and the GUI now streams properly without freezing. Thanks guys for all your help !!!
jbalat is online now Find More Posts by jbalat
Last edited by jbalat; Jun 01, 2012 at 08:30 AM.
Reply With Quote
Old Jun 01, 2012, 03:17 AM
RTFM // copter damaged
warthox's Avatar
Joined Aug 2009
1,726 Posts
gps...

gps ph / ch test.
software revision 33. afaik the gps code is now integrated in the actual dev version.
all values default except PosR P 3.6

mwc quad // gps test with r33 fw (8 min 40 sec)
warthox is offline Find More Posts by warthox
Last edited by warthox; Jun 01, 2012 at 03:51 AM.
Reply With Quote
Old Jun 01, 2012, 03:33 AM
Urban Aerial Photography
Bucharest, Romania
Joined Sep 2009
355 Posts
Quote:
Originally Posted by parkjungho View Post
dramida!

Amazing, Very good to me your multiwii's gps test video.

How do set fail safe and crius board can gps?

Thank you for your test video.
The current Multiwii dev version can sense the NMEA serial GPS connected on the same serial port as GUI.
If your receiver has failsafe position configurable, you can set it to activate gps return to home when it fails.
dramida is offline Find More Posts by dramida
Reply With Quote
Old Jun 01, 2012, 04:14 AM
FC flux'd
Katch's Avatar
Joined Jan 2007
537 Posts
Quote:
Originally Posted by warthox View Post
gps ph / ch test.
software revision 33. afaik the gps code is now integrated in the actual dev version.
all values default except PosR P 3.6

https://vimeo.com/43211223
Very cool video. Showing MultiWii is one of the best controllers on the market yet again.

r33 is stable for GPS functions latest dev has some bugs in GPS I think. .
Katch is offline Find More Posts by Katch
Reply With Quote
Old Jun 01, 2012, 04:17 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Quote:
Originally Posted by Katch View Post
Very cool video. Showing MultiWii is one of the best controllers on the market yet again.

r33 is stable for GPS functions latest dev has some bugs in GPS I think. .
Now you just gotta wait for Grabbit to take that code and claim they "improved GPS hold" in next release of their crappy software.
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jun 01, 2012, 04:33 AM
OS Sponsor
kinderkram's Avatar
Germany, NRW, Dusseldorf
Joined Jun 2010
5,250 Posts
Quote:
Originally Posted by warthox View Post
gps ph / ch test.
software revision 33. afaik the gps code is now integrated in the actual dev version.
all values default except PosR P 3.6

https://vimeo.com/43211223
I somehow knew you weren't going to just flip the switch and let it hover in PH all video long.

Next step: using PH failsafe, switching off the transmitter and on again to bind another quad - therefor "fly" 2 copters with only 1 radio.
kinderkram is offline Find More Posts by kinderkram
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Jun 01, 2012, 08:06 AM
Off my horse
Joined Apr 2011
273 Posts
Quote:
Originally Posted by warthox View Post
gps ph / ch test.
software revision 33. afaik the gps code is now integrated in the actual dev version.
all values default except PosR P 3.6

https://vimeo.com/43211223
you are my hero
empire007 is offline Find More Posts by empire007
Reply With Quote
Old Jun 01, 2012, 08:49 AM
Registered User
Joined Feb 2011
771 Posts
Some awesome flying truly unbelievable looks like trick photography

I have a remzibi OSD/gps but not connected to my multiwii, also a nun chuck.
What would I need to get that system going with gps hold and return to home on my y4 ?

Excuse my ignorance but what is an "r33", are you talking about the dev version of the multiwii firmware ?
jbalat is online now Find More Posts by jbalat
Reply With Quote