SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jul 16, 2010, 03:17 AM
Registered User
korea
Joined Jun 2010
153 Posts
help needed after changing the esc

I don't know how to insert clip so I linked my 330x problem.

one motor suddenly stops...so I changed one esc 10A , others are stock 7a

and I just connected then the beep sounds are differnet with changed one.

but when throttling, it starts...but the changed one stops and spins.

the white propellar is the changed one.

can somebody help me the problem?

what procedure-such as setting esc- do I miss?
or what...
toeickris is offline Find More Posts by toeickris
Last edited by toeickris; Nov 25, 2012 at 10:00 AM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 16, 2010, 06:44 AM
Joined Dec 2003
1,580 Posts
Quote:
Originally Posted by toeickris View Post
hi,
http://blog.naver.com/kjj2008

I don't know how to insert clip so I linked my 330x problem.

one motor suddenly stops...so I changed one esc 10A , others are stock 7a

and I just connected then the beep sounds are differnet with changed one.

but when throttling, it starts...but the changed one stops and spins.

the white propellar is the changed one.

can somebody help me the problem?

what procedure-such as setting esc- do I miss?
or what...
hi

can you disconnect the other 3 7A esc and check if the 10A working or not.

wait your test

thank you

fung
www.flying-hobby.com
fung is offline Find More Posts by fung
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 06:48 AM
Suspended Account
Long Island, New York
Joined Jun 2008
6,428 Posts
Quote:
Originally Posted by toeickris View Post
hi,
http://blog.naver.com/kjj2008

I don't know how to insert clip so I linked my 330x problem.

one motor suddenly stops...so I changed one esc 10A , others are stock 7a

and I just connected then the beep sounds are differnet with changed one.

but when throttling, it starts...but the changed one stops and spins.

the white propellar is the changed one.

can somebody help me the problem?

what procedure-such as setting esc- do I miss?
or what...
Did you calibrate your ESC for the end points of your throttle?
Tarro is offline Find More Posts by Tarro
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jul 16, 2010, 07:14 AM
Registered User
jago_svensson's Avatar
Zurich Switzerland
Joined May 2010
256 Posts
gu344 controlling a 2000g X8 quad with 5000g of payload capacity

Just a prof of concept, that the GU344 can be used in quite different applications.

Maiden Flight H-X Quad (5 min 12 sec)


Cheers
/Jago
jago_svensson is offline Find More Posts by jago_svensson
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 07:39 AM
Registered User
Michigan
Joined Dec 2008
2,007 Posts
Quote:
Originally Posted by jago_svensson View Post
Just a prof of concept, that the GU344 can be used in quite different applications.

http://vimeo.com/13368598

Cheers
/Jago
Hey that thing is cool can you get some pic of it close up would really like to see it Thanks
tom6696950 is offline Find More Posts by tom6696950
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 09:20 AM
Registered User
korea
Joined Jun 2010
153 Posts
i did...

Quote:
Originally Posted by fung View Post
hi

can you disconnect the other 3 7A esc and check if the 10A working or not.

wait your test

thank you

fung
www.flying-hobby.com

fung...by the way i ordered one 330x from your site and I didn't mention mode 1.
Plz check...by id on your site is same: toeickris@naver.com

i did 10A alone and it didn't work.
do I have to calibrate just 10A alone?
toeickris is offline Find More Posts by toeickris
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 10:54 AM
Clyde, Ca. USA
Clyde, Ca. USA
Joined May 2007
2,383 Posts
toeickris If you already calibrated the other ESCs then you will need to do the same to the new one. Hook them all up and then do the transmitter full throttle.
Turn on the transmitter and then turn on the quad.
After some beeps lower the throttle to zero on the transmitter and wait for more beeps.
Then unplug the quad and turn off the transmitter.
You shouldn't have to do that unless you change ESCs again.
john339 is offline Find More Posts by john339
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 11:05 AM
Registered User
Joined Jul 2010
12 Posts
Does any one know where i can buy a gaui gyro for the 330x that is not sold out.... thinking about just building on with a sigma q4-600 frame.....
skagroovy is offline Find More Posts by skagroovy
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 11:14 AM
Registered User
Joined Jul 2010
12 Posts
does any one know were i can buy a gaui 330x gyro....every were i look they are sold out.... i am think about building one with a sigma q4-600 frame....any thoughts... also the gyro will work with any 2.4ghz radio right....



sorry for the double post ....
skagroovy is offline Find More Posts by skagroovy
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 11:44 AM
Team EJF >>>WHOOSH>>>
AceMigKiller's Avatar
Joined Jul 2004
5,303 Posts
I've seen some around... I would ask Lee from www.gothelirc.com
AceMigKiller is online now Find More Posts by AceMigKiller
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 01:27 PM
Registered User
Potage, MI
Joined Dec 2003
534 Posts
Check out the parts at http://www.allerc.com/index.php?cPath=24_159
Vince53 is offline Find More Posts by Vince53
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 01:56 PM
Clyde, Ca. USA
Clyde, Ca. USA
Joined May 2007
2,383 Posts
skagroovy Yes the GAUI brain will work with any radio setup.
john339 is offline Find More Posts by john339
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 01:59 PM
Clyde, Ca. USA
Clyde, Ca. USA
Joined May 2007
2,383 Posts
So there I was minding my own business when a sudden gust of wind caused my Gaui to crash.
Actually it was pilot error and required gluing back one motor mount with motor and re-attaching the three leads.
About 4 minutes of work and some CA glue and I was back in action.
Here is the link to the crash.
I mounted a small cheap camera to the Gaui so it is from that view.
Gaui hillcrest 071610.wmv (1 min 21 sec)
john339 is offline Find More Posts by john339
Last edited by john339; Jul 16, 2010 at 02:11 PM. Reason: cannot spell correctly
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 02:23 PM
Registered User
Michigan
Joined Dec 2008
2,007 Posts
Quote:
Originally Posted by john339 View Post
So there I was minding my own business when a sudden gust of wind caused my Gaui to crash.
Actually it was pilot error and required gluing back one motor mount with motor and re-attaching the three leads.
About 4 minutes of work and some CA glue and I was back in action.
Here is the link to the crash.
I mounted a small cheap camera to the Gaui so it is from that view.
http://www.youtube.com/watch?v=e38UhkdW4ac
Nice vid I'm trying to decide if i want to buy a nice camra to use on my 330x or should i buy a FPV system i need some help finding a system that wont brake the bank what do you all think any input will help Tom
tom6696950 is offline Find More Posts by tom6696950
Last edited by tom6696950; Jul 16, 2010 at 02:24 PM. Reason: spell
Reply With Quote
Old Jul 16, 2010, 02:23 PM
Registered User
Joined Jul 2010
12 Posts
i have been really looking at the sigma frame.... i looked a bit closed at the pdf link on cnc website and it looks like it is just made of wood...??? would i be better off to just buy a flycam camera mount and get the gaui S version????
anyone have luck getting a dslr off the ground.....

thanks
skagroovy is offline Find More Posts by skagroovy
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion GAUI - Quad-copter kapteinkuk Multirotor Talk 5 Apr 14, 2010 11:33 PM
Discussion New Gaui 200 SE V1 and DX6i owner fiercebadger Beginner Training Area (Heli-Electric) 0 Feb 25, 2010 03:59 PM
Wanted Want to Trade: New Gaui 200 canopy for old Gaui 200 canopy Splix Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 1 Jun 28, 2008 02:07 PM
Quad-winged pager flyer snakeX2 Scratchbuilt Indoor and Micro Models 33 Jan 29, 2005 03:47 PM