SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jan 08, 2011, 10:33 PM
plus vite plus loins
Funjet2008's Avatar
Canada, QC, Trois-Rivières
Joined Jun 2008
1,487 Posts
GPS stabilization work good? I never tryed this
Funjet2008 is offline Find More Posts by Funjet2008
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 08, 2011, 10:35 PM
Registered User
beginner4life's Avatar
United States, MD, Ellicott City
Joined Mar 2008
1,198 Posts
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl View Post
Is your camera on?
Yes, i needed to switch the current sensor and the video setup...

Now the problem is my GPS isnt showing any like setting home or anything when i turn it on. The red light on the GPS is on solid red so it seems to be connected right...idk sorry for the questions
beginner4life is offline Find More Posts by beginner4life
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 10:41 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,430 Posts
Quote:
Originally Posted by beginner4life View Post
Yes, i needed to switch the current sensor and the video setup...

Now the problem is my GPS isnt showing any like setting home or anything when i turn it on. The red light on the GPS is on solid red so it seems to be connected right...idk sorry for the questions
Ok. So now, you have video? If so cool...


If you are firing up GPS for the first time, as Vantastic told me, power it up, put it outside, wait for at least an hour...
scrtsqrl is online now Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 10:41 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,430 Posts
Quote:
Originally Posted by Funjet2008 View Post
GPS stabilization work good? I never tryed this
Not sure yet...I'll let you know when it is all dialed in...
scrtsqrl is online now Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 10:44 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,430 Posts
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
Hmmm...that's what I did, but didn't see any waypoint stuff there. I believe you said you have a V1. I have a V2. I wonder if that may be the difference between some of the stuff you see and what I see.(?)
Indeed I have V1. Perhaps...

It is on one of PCC's menus...hard to explain...

My gear is put away for the night. I'll get a screen capture when I fire it up again tomorrow...
scrtsqrl is online now Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 10:47 PM
Registered User
beginner4life's Avatar
United States, MD, Ellicott City
Joined Mar 2008
1,198 Posts
Oh does it take extra long to get home the first time? i got it working now just it says "HOME not set" guess ur right

Ill do that tomoro
beginner4life is offline Find More Posts by beginner4life
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 10:49 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,430 Posts
Quote:
Originally Posted by beginner4life View Post
Oh does it take extra long to get home the first time? i got it working now just it says "HOME not set" guess ur right

Ill do that tomoro
You're on your way...just a couple of steps behind me...

scrtsqrl is online now Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 11:07 PM
Registered User
kempo's Avatar
Romania, IS, Iasi
Joined Nov 2008
618 Posts
[QUOTE=scrtsqrl;17045095]
Problem is, I cannot find the "next waypoint" in the menu. My screen still looks like this, even after adjusting x-y safe zones:

I am running version 16.7
[QUOTE]

The problem is fixed in v16.8.
http://www.forum.tsebi.com/viewtopic...9e4f&start=130
kempo is offline Find More Posts by kempo
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 11:09 PM
Registered User
beginner4life's Avatar
United States, MD, Ellicott City
Joined Mar 2008
1,198 Posts
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl View Post
You're on your way...just a couple of steps behind me...



Thanks
beginner4life is offline Find More Posts by beginner4life
Reply With Quote
Old Jan 08, 2011, 11:49 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,430 Posts
[QUOTE=kempo;17047860][QUOTE=scrtsqrl;17045095]
Problem is, I cannot find the "next waypoint" in the menu. My screen still looks like this, even after adjusting x-y safe zones:

I am running version 16.7
Quote:

The problem is fixed in v16.8.
http://www.forum.tsebi.com/viewtopic...9e4f&start=130
Sweet! Thanks!


Can you explain the following variables and how changes affect flight characteristics:

APROTGAIN
ROT Step Gain

Thank you!
scrtsqrl is online now Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 09, 2011, 12:01 AM
Registered User
kempo's Avatar
Romania, IS, Iasi
Joined Nov 2008
618 Posts
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl View Post

Can you explain the following variables and how changes affect flight characteristics:

APROTGAIN
ROT Step Gain

Thank you!
I've attached a screenshot from the manual, page 48
kempo is offline Find More Posts by kempo
Reply With Quote
Old Jan 09, 2011, 01:49 AM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,430 Posts
Quote:
Originally Posted by kempo View Post
I've attached a screenshot from the manual, page 48
Kempo,
Thanks. I have the manual.
I guess, I need a bit more clarification.

APROTGAIN- So the higher the number equates to a smaller the tolerance...a more active AP that will make more corrections more often?

or is it the other way? The bigger the number, the bigger the tolerance, the less active the autopilot?

ROTSTEPGAIN- ...Higher the number, the bigger the commanded deflection per given unit of detected error?

I am trying to understand the outer control loop's logic...

scrtsqrl is online now Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 09, 2011, 07:14 AM
my karma ranover my dogma
galaxiex's Avatar
Edmonton,Canada Eh
Joined Jun 2007
7,570 Posts
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl View Post
.........

..............
I am trying to understand the outer control loop's logic...

Hmmmm, yes.... a breakdown/explanation of what each parameter does might be handy...
galaxiex is offline Find More Posts by galaxiex
Reply With Quote
Old Jan 09, 2011, 07:17 AM
FPV flyer
Virgis21's Avatar
Kaunas, Lithuania
Joined Oct 2007
1,519 Posts
Yep +1 from me.
Because I don't know all of them in logic too
in manual description is very similar to all 3 of them. Difficult to understand what exactly each value does.

Virgis
Virgis21 is offline Find More Posts by Virgis21
Reply With Quote
Old Jan 09, 2011, 07:26 AM
Registered User
Germany
Joined Dec 2010
37 Posts
Sorry for jumping in.

Does anybody here knows when to expect the antenna tracker GS for the dragon osd+ v2?

I am still not sure what tt right now. Wait for the RVOSD Gen5 + GS or take the Dragon OSD?

Any advice on that?

Thanks
Christian
Lonestar78 is offline Find More Posts by Lonestar78
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dragon OSD Level Flight FPV Talk 22 Dec 31, 2013 08:08 PM
For Sale New Intelligent Flight Dragon OSD bfischer Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 7 Jul 19, 2010 11:56 AM
Discussion FS Ready to fly Intelligent Flight Dragon OSD bfischer FPV Talk 0 Mar 03, 2010 05:57 AM
Discussion RV OSD or Dragon OSD djdaveq FPV Talk 1 Feb 06, 2009 12:18 AM
Discussion RV OSD and Dragon OSD - so near to being Really good! magnetman FPV Talk 8 Nov 11, 2008 05:13 AM