SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jan 05, 2011, 08:29 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,469 Posts
Daniel/Craig,
I used the ds30 install procedure. This is what the screen returns.
Unfortunately, I do not observe any changes to the DOSD+. Any ideas?
Again, thank you for your help and patience.
JBB



scrtsqrl is offline Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 05, 2011, 08:40 PM
I love FPV!
Cralis's Avatar
Eastern side of Australia
Joined Jan 2007
4,650 Posts
Does pcc now connect?
Cralis is offline Find More Posts by Cralis
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 08:44 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,469 Posts
No. I get the same error.

I tried reloading again. Here's what the screen displays in the end:



So does it mean the DOSD is at least talking to the PC?
scrtsqrl is offline Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 08:49 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,469 Posts
Craig,
This is what I get when I try PCC:



What do you think?
scrtsqrl is offline Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:06 PM
I love FPV!
Cralis's Avatar
Eastern side of Australia
Joined Jan 2007
4,650 Posts
Version 6.0 of Firmware displayed?!
Wow... that's from before electricity, I think! Maybe even predates Daniels birth! hehe...

Daniel will have to assist with getting that board updated. V6 is very old, unless I am seeing that picture wrong.
Cralis is offline Find More Posts by Cralis
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:14 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,469 Posts
Quote:
Originally Posted by Cralis View Post
Version 6.0 of Firmware displayed?!
Wow... that's from before electricity, I think! Maybe even predates Daniels birth! hehe...

Daniel will have to assist with getting that board updated. V6 is very old, unless I am seeing that picture wrong.
LOL...Indeed it is Version 6.0...

Despite its "age", duly note how good it is though...Autopilot works, display is excellent...Clearly demonstrates the brilliance of Daniel's work.

scrtsqrl is offline Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:16 PM
I love FPV!
Cralis's Avatar
Eastern side of Australia
Joined Jan 2007
4,650 Posts
OK... And you're using ds30 to upgrade to 16.x, and it seems to say it did it successfully - but the screen still displayed V6.0?
(PC Commander will fail, by the way, as I think it' supports maybe V11 upwards or something. V6 was before my day... Before Noah's day, actually! hehe)
Cralis is offline Find More Posts by Cralis
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:18 PM
Registered User
Joined Aug 2005
4,093 Posts
scrtsqrl,

You need to check the "Write program" checkbox or it won't do anything.

Daniel
Daniel Wee is offline Find More Posts by Daniel Wee
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:29 PM
RC = FUN
Fort Wayne, Indiana
Joined Aug 2008
3,636 Posts
So when I buy the DOSD it will come with the newest software/firmware or do I need to do that myself? -Tyler
flyboy321 is offline Find More Posts by flyboy321
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:33 PM
I love FPV!
Cralis's Avatar
Eastern side of Australia
Joined Jan 2007
4,650 Posts
I think John updates them - but updating is mickey mouse anyway. In the time that Johns sends, and it arrives, there may be a newer version out.
Cralis is offline Find More Posts by Cralis
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:34 PM
Eccentricus Magnus
Joined May 2006
841 Posts
Quote:
Originally Posted by flyboy321 View Post
So when I buy the DOSD it will come with the newest software/firmware or do I need to do that myself? -Tyler
Check to make sure. Mine had ver15.0

Once you get the latest version of PCC on board, it does everything for you, including DL the latest OSD files, unzipping them, and installing them for you.

I upgraded both PCC and DOSD about a week ago. . it took a grand total of 10 minutes.

Very nice work, btw.

Just checked with FedEx. . my IMU will be here Friday. .ought to have it flying Saturday. Will have video for sure. .want to see that AH working on the screen. Then we'll start some longer distance stuff.

BTW. . how are you guys liking the HeadPlay goggles? I'm going to invest in a set of goggles soon, and this one look like it will do the job.

Kris Welter
KrisW is offline Find More Posts by KrisW
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:35 PM
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Las Vegas, NV
Joined Sep 2003
18,600 Posts
Quote:
Originally Posted by flyboy321 View Post
So when I buy the DOSD it will come with the newest software/firmware or do I need to do that myself? -Tyler
Plan on doing some upgrading. The DOSD+ programming keeps improving so what was new when last was loaded might be different from once received. The download process is a pretty much non-event with PCC.
Vantasstic is offline Find More Posts by Vantasstic
RCG Plus Member
Old Jan 05, 2011, 09:37 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
United States, VA, McLean
Joined Oct 2006
6,469 Posts
Quote:
Originally Posted by Cralis View Post
OK... And you're using ds30 to upgrade to 16.x, and it seems to say it did it successfully - but the screen still displayed V6.0?
(PC Commander will fail, by the way, as I think it' supports maybe V11 upwards or something. V6 was before my day... Before Noah's day, actually! hehe)
Quote:
Originally Posted by Daniel Wee View Post
scrtsqrl,

You need to check the "Write program" checkbox or it won't do anything.

Daniel
That's the ticket.

IT WORKS!!!




The new Firmware is in.
I've noted different menus and in particular, Compass modes, of which I've loaded 7.
I've already uploaded a route using DOSD+ Config.

Thanks again for your help gents.

Hopefully, I get to test out automatic waypoint navigation tomorrow.

THANK YOU, again!!!

scrtsqrl is offline Find More Posts by scrtsqrl
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:53 PM
Registered User
spitfire_Doug's Avatar
Australia, WA, Carlisle North
Joined Jul 2008
1,202 Posts
I got that same error that scrtsqrl got yesterday when connection my DOSD. I think it happened because I powered the DOSD up before opening up PCC. I just rebooted the DOSD and it connected fine.

Regards

Doug
spitfire_Doug is offline Find More Posts by spitfire_Doug
Reply With Quote
Old Jan 05, 2011, 09:53 PM
RC = FUN
Fort Wayne, Indiana
Joined Aug 2008
3,636 Posts
I read the first 50 pages of the OSD manual and it all makes pretty good sense, only thing I don't get it how come theirs an audio out, but no audio in?

1) Am I supposed to just tie in the audio from the DOSD with the audio from the camera? Would that even work?

2) My VTX and cam are 12V... they will receive their power from the DOSD? Or do I need to have seperate wires going to them?

Sorry for the noobish questions but I want to get this going ASAP. -Tyler
flyboy321 is offline Find More Posts by flyboy321
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dragon OSD Level Flight FPV Talk 22 Dec 31, 2013 09:08 PM
For Sale New Intelligent Flight Dragon OSD bfischer Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 7 Jul 19, 2010 12:56 PM
Discussion FS Ready to fly Intelligent Flight Dragon OSD bfischer FPV Talk 0 Mar 03, 2010 06:57 AM
Discussion RV OSD or Dragon OSD djdaveq FPV Talk 1 Feb 06, 2009 01:18 AM
Discussion RV OSD and Dragon OSD - so near to being Really good! magnetman FPV Talk 8 Nov 11, 2008 06:13 AM