HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 05, 2013, 11:19 AM
KK4NOP
Mike Freas's Avatar
United States, VA, Virginia Beach
Joined Aug 2005
3,300 Posts
Quote:
Originally Posted by jasper7821 View Post
Save the headache of having wires and a computer whenever you want to fiddle with the Dragon OSD.
This is money well spent, especially since you can adjust everything at the field. Even while flying if you stay within the range.

http://www.readymaderc.com/store/ind...roducts_id=992
Agreed. I would have bought it already if they had iOS support. I'm not willing to buy another phone or tablet just for this.
Mike Freas is online now Find More Posts by Mike Freas
RCG Plus Member
Latest blog entry: Pan/Tilt servo mods
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 05, 2013, 11:20 AM
Mobius Cables... I got em'
chanyote66's Avatar
United States, TN, Oak Ridge
Joined Dec 2011
3,684 Posts
I use DC with my internal laptop bluetooth as well. Works great if you really want the desktop gui.
chanyote66 is online now Find More Posts by chanyote66
RCG Plus Member
Old Feb 05, 2013, 11:27 AM
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Las Vegas, NV
Joined Sep 2003
17,873 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Freas View Post
Agreed. I would have bought it already if they had iOS support. I'm not willing to buy another phone or tablet just for this.
Andi was trying to make an iOS version of Dragon Commander. Of course the expensive and proprietary Apple system interferred with his ability to release anything. Bummer... Apple strikes again. When I told my wife what it would take to change the battery in her iPhone she rolled her eyes too. I imagine her next phone won't be Apple.
Vantasstic is offline Find More Posts by Vantasstic
RCG Plus Member
Old Feb 05, 2013, 11:28 AM
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Las Vegas, NV
Joined Sep 2003
17,873 Posts
Quote:
Originally Posted by chanyote66 View Post
I use DC with my internal laptop bluetooth as well. Works great if you really want the desktop gui.
I hadn't tried this. So the DC dongle will work with PC Commander?
Vantasstic is offline Find More Posts by Vantasstic
RCG Plus Member
Old Feb 05, 2013, 11:29 AM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,192 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Freas View Post
Agreed. I would have bought it already if they had iOS support. I'm not willing to buy another phone or tablet just for this.
totally understand.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 12:29 PM
um.. yeah, I can make that fly
Carlos230023's Avatar
United Kingdom, Milton Keynes
Joined Jun 2007
3,659 Posts
DOSD cases back in stock at Dragonlabs.eu :P.

CJ
Carlos230023 is offline Find More Posts by Carlos230023
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 12:34 PM
Mobius Cables... I got em'
chanyote66's Avatar
United States, TN, Oak Ridge
Joined Dec 2011
3,684 Posts
Quote:
Originally Posted by Carlos230023 View Post
DOSD cases back in stock at Dragonlabs.eu :P.

CJ
but not at RMRC... Shipping from EU is killing me on one off orders...

Chris
chanyote66 is online now Find More Posts by chanyote66
RCG Plus Member
Old Feb 05, 2013, 12:52 PM
KK4NOP
Mike Freas's Avatar
United States, VA, Virginia Beach
Joined Aug 2005
3,300 Posts
Quote:
Originally Posted by chanyote66 View Post
but not at RMRC... Shipping from EU is killing me on one off orders...

Chris
Not sure if he could produce enough to batch ship some to sell from RMRC. I took measurments of my OSD and sent them to a local guy I fly with you has a 3d printer. Should have something before the weekend.
Mike Freas is online now Find More Posts by Mike Freas
RCG Plus Member
Latest blog entry: Pan/Tilt servo mods
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 03:35 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,192 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Freas View Post
Not sure if he could produce enough to batch ship some to sell from RMRC. I took measurments of my OSD and sent them to a local guy I fly with you has a 3d printer. Should have something before the weekend.
I wouldn't mind getting one, I now have mine wrapped in tool box liner.
It would be nice to get my quad looking cleaner.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 04:44 PM
Just clumsy. Oh, forgetful too
MikeTheCrash's Avatar
undefined
Joined Jun 2008
3,194 Posts
Quote:
Originally Posted by chanyote66 View Post
but not at RMRC... Shipping from EU is killing me on one off orders...

Chris
I can send you some for 3 (approx 5 USD) postage but not signed for/tracked
MikeTheCrash is offline Find More Posts by MikeTheCrash
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 05:19 PM
KK4NOP
Mike Freas's Avatar
United States, VA, Virginia Beach
Joined Aug 2005
3,300 Posts
Edited because I'm a idiot.

OSD works!
Mike Freas is online now Find More Posts by Mike Freas
RCG Plus Member
Last edited by Mike Freas; Feb 05, 2013 at 06:01 PM.
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 06:18 PM
Registered User
Joined Aug 2008
121 Posts
After a few months of distractions I finally have time to complete the commissioning of the DOSD on my Easystar II.

I am currently configuring the autopilot/RTH features.

With autopilot enabled and Waypoint Mode set to HOLD the aircraft happily returns to me and circles at approximately the set distance, however the altitude control system does not seem to be active. Rather than dropping to the set altitude (50m) once it reaches the hit distance it continues to climb steadily (to more than 100m and beyond if I don't intervene).

I have APROCGAIN set to 50, ROC limit 10, ROC step gain 3 and Max Altitude Change 10m. Descent mode is set to 1.

What am I missing here?
Mehari is offline Find More Posts by Mehari
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 07:37 PM
KK4NOP
Mike Freas's Avatar
United States, VA, Virginia Beach
Joined Aug 2005
3,300 Posts
Ok guys. After more than four hours here is where I stand.

Modified my current harness to incorporate the OSD.

Connected my camera, Tx, PPM from the DL (ch 12, V1 Rx V2 firmware), and the RSSI. Power the Radio Tx on the the DL Rx. With that and my Vtx powered I get video output. Power my OSD, get startup tones, it runs its checks and I have total time and voltage.

Now my problems.

1. soldered the connectors on the current sensor and tried to power the OSD via this way (with the jumper installed between the middle and inboard pin per the instructions. Doing this I get no OSD power. Now this is a stupid question but I shouldn't have to have the ESC connected also right? I verified my soldering was good with a multimeter.

2. I assigned channel 5 to the left slider on my HiTech A9 per the instructions. Adjusted the end points to 100 each way. After doing this I am unable to access the OSD menu regardless of the slider position or any switch. At one point I was able to get the OSD to read "AP off" and "warming" by flipping my gear switch but after resetting all channels I can no longer do it.

So, I guess tomorrow Ill struggle to get the TTL working so I can access the OSD menus and get it setup.

Tis is the mess I made.
Mike Freas is online now Find More Posts by Mike Freas
RCG Plus Member
Latest blog entry: Pan/Tilt servo mods
Reply With Quote
Old Feb 05, 2013, 07:39 PM
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Las Vegas, NV
Joined Sep 2003
17,873 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Freas View Post
Edited because I'm a idiot.

OSD works!
Your not an idiot. Sometime it just takes a while to get these new fangled type of toys figured out. Did you resolve your FTDI issue? I'm hoping so as PC Commander is wonderful for getting the DOSD set up. I did mine the hard way...via the Tx. I quickly picked up an FTDI after that.
Vantasstic is offline Find More Posts by Vantasstic
RCG Plus Member
Old Feb 05, 2013, 07:45 PM
KK4NOP
Mike Freas's Avatar
United States, VA, Virginia Beach
Joined Aug 2005
3,300 Posts
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
Your not an idiot. Sometime it just takes a while to get these new fangled type of toys figured out. Did you resolve your FTDI issue? I'm hoping so as PC Commander is wonderful for getting the DOSD set up. I did mine the hard way...via the Tx. I quickly picked up an FTDI after that.
Nope. Spent the night getting it to work. See post above. Hopefully ill get it working tomorrow.
Mike Freas is online now Find More Posts by Mike Freas
RCG Plus Member
Latest blog entry: Pan/Tilt servo mods
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dragon OSD Level Flight FPV Talk 22 Dec 31, 2013 08:08 PM
For Sale New Intelligent Flight Dragon OSD bfischer Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 7 Jul 19, 2010 11:56 AM
Discussion FS Ready to fly Intelligent Flight Dragon OSD bfischer FPV Talk 0 Mar 03, 2010 05:57 AM
Discussion RV OSD or Dragon OSD djdaveq FPV Talk 1 Feb 06, 2009 12:18 AM
Discussion RV OSD and Dragon OSD - so near to being Really good! magnetman FPV Talk 8 Nov 11, 2008 05:13 AM