HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 01, 2013, 03:07 AM
Registered User
struggleforlife's Avatar
The Netherlands, LI, Gennep
Joined Feb 2011
1,844 Posts
I want to extend a xbus cable.
Does anyone know if there is a female xbus cable? Or even a female xbus connector?

regards dave
struggleforlife is offline Find More Posts by struggleforlife
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 01, 2013, 04:06 AM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
23,843 Posts
6" X-Bus Extension http://www.horizonhobby.com/products...-inch-SPMA9579

12" X-Bus Extension http://www.horizonhobby.com/products...-inch-SPMA9580

24" X-Bus Extension http://www.horizonhobby.com/products...-inch-SPMA9581
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:33 AM
Registered User
struggleforlife's Avatar
The Netherlands, LI, Gennep
Joined Feb 2011
1,844 Posts
Thanx. I knew about these.
However, they have male connectors on both sides. So they cannot extend a existing cable.
I would like a male - female cable, to extend a existing male-male cable.

The reason for this is that I am using it for a speed-sensor in the wing. For transport, I detach the wing. Just like servo's cables, it would be nice to be able to unplug the cables.
struggleforlife is offline Find More Posts by struggleforlife
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:39 AM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
23,843 Posts
For this reason I make my own connectors since they are going to plugged In&Out I want something reliable. One more connection is one more failure point.
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 02:22 PM
Registered User
GBRellic's Avatar
Canada, BC, Vernon
Joined Mar 2009
249 Posts
I have My Air Speed sensor in the fuselage and use Robart Quick Connect 3mm couplers on the two pitot tube air lines from the wing. Less risk of electric connector wear and abuse. The Robart Quick Connects are male female so by swapping ends one air line to the other it is near impossible to connect wrong.

Brian T.
GBRellic is offline Find More Posts by GBRellic
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 03:42 PM
Registered User
struggleforlife's Avatar
The Netherlands, LI, Gennep
Joined Feb 2011
1,844 Posts
Ok, thanks for the info.
I'll probably get myself some MPX connectors or something like that.
struggleforlife is offline Find More Posts by struggleforlife
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:23 PM
Livin it UP when Im goin DOWN
Arcteryxxx's Avatar
Norway, Telemark, Skien
Joined Feb 2010
4,341 Posts
Quote:
Originally Posted by AndyKunz View Post
Check out the DX18 sailplane features. They sound like what you want.

Andy
@Andy: regarding this response to my question a few weeks back, can you confirm the existense of the SPMSP8800 software upgrade being available in the not to distant future?
Arcteryxxx is offline Find More Posts by Arcteryxxx
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:28 PM
AndyKunz's Avatar
Illinois
Joined Sep 2001
23,504 Posts
Are you referring to this? http://translate.google.com/translat...-software.html

Andy
AndyKunz is online now Find More Posts by AndyKunz
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:42 PM
Livin it UP when Im goin DOWN
Arcteryxxx's Avatar
Norway, Telemark, Skien
Joined Feb 2010
4,341 Posts
Quote:
Originally Posted by AndyKunz View Post
Yes I am. A lot of rumours the past couple of days.
Arcteryxxx is offline Find More Posts by Arcteryxxx
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 07:10 PM
Suspended Account
Joined Dec 2012
331 Posts
Not a rumor. This is the response I received today after asking about the glider programing:

Harry, I have checked with the Spektrum team and we will be bringing out
an update to the DX8 for glider programming. The full details are not
completely worked out yet as far as when it will be released, but they
did confirm that there will be a small charge for the extra programming.
They did not give an exact price but hinted around $30. As soon as they
are ready to bring this out there will be plenty of marketing materials
and announcements that should answer all the specifics about this new
add on. Keep and eye out and you are welcome to contact me anytime for
updates. Thank you for asking the question and hope you have a great
weekend.


Thank You,
Dennis Davenport
Horizon Hobby Online Division
800-338-4639
harryhenderson - crvnation is offline Find More Posts by harryhenderson - crvnation
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 01, 2013, 07:41 PM
Registered User
xmech2k's Avatar
United States, CA, San Diego
Joined Jun 2007
1,914 Posts
Quote:
Originally Posted by freechip View Post
When you set Throttle Cut make sure if you have neutral trim on the throttle that you set Throttle Cut to 29% or the value needed so when you toggle the TC switch the throttle channel does not move.

Then Re-Calibrate your esc throttle setting.

PS: There was an article published in the Fall Edition of the ParkPilot mag where they mention this very issue they also happened to mention my name. 15 seconds of fame.
Sorry I forgot to post a reply this morning. I turned on my tx this morning to fix my issue, and all was back to normal already, with no effort on my part. Like I said, stupid-people-tricks! I think it was maybe just cycling the power on the tx that cleared it? (A reboot?) I didn't have time for even that at the field. Thanks again for the help!
xmech2k is online now Find More Posts by xmech2k
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 07:48 PM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
23,843 Posts
Quote:
Originally Posted by harryhenderson View Post
Not a rumor. This is the response I received today after asking about the glider programing:

Harry, I have checked with the Spektrum team and we will be bringing out
an update to the DX8 for glider programming. The full details are not
completely worked out yet as far as when it will be released, but they
did confirm that there will be a small charge for the extra programming.
They did not give an exact price but hinted around $30. As soon as they
are ready to bring this out there will be plenty of marketing materials
and announcements that should answer all the specifics about this new
add on. Keep and eye out and you are welcome to contact me anytime for
updates. Thank you for asking the question and hope you have a great
weekend.


Thank You,
Dennis Davenport
Horizon Hobby Online Division
800-338-4639
I called it 2+ years ago
http://www.rcgroups.com/forums/showp...6&postcount=81
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 08:08 PM
Suspended Account
Joined Dec 2012
331 Posts
Quote:
Originally Posted by freechip View Post
The mistake they made 2+ years ago, at release, was not having dedicated sailplane programming in the first place when other radios in the same class did. Yet, they had the gall to advertise it as the most advanced 8 channel radio ever...not...

If you said any or all of that in your thread, any potential repetition here is because I didn't read it.
harryhenderson - crvnation is offline Find More Posts by harryhenderson - crvnation
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 01, 2013, 11:27 PM
wjs
William
United States, MI, Brighton
Joined Oct 2012
1,966 Posts
Quote:
Originally Posted by harryhenderson View Post
The mistake they made 2+ years ago, at release, was not having dedicated sailplane programming in the first place when other radios in the same class did. Yet, they had the gall to advertise it as the most advanced 8 channel radio ever...not...

If you said any or all of that in your thread, any potential repetition here is because I didn't read it.
Pretty weak to charge for a seperate update imo. Especially for people that just purchased withing last 12 months. Updates should be included for life. Like charging more for pickles on your burger.
wjs is offline Find More Posts by wjs
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 01:21 AM
AMA 84248 since 1964
Joined Jan 2011
1,359 Posts
For those going the Robarts quick disconnece/connect route on the air lines from airspeed sensor to pitot tube. I love them, but remember to put a dash of red paint on the pair that feed the center (+) line.

Now here's my question: I'm installing gas in a plane and as such it has a separate battery pack for ignition. Can I wire in the connector from the 4.8v pack and see the ignition battery pack as FlightPakVolts? I think I need to use a "Y" and it is on the TM1000 don't know if I need to enable a channel for reporting on the DX8.

Thanks

KKKKFL
Franco2fly is offline Find More Posts by Franco2fly
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Receivers that work with Spektrum Radios that are not made by Spektrum BD Flyer Radios 29 Sep 26, 2010 04:09 AM
Discussion Spektrum AR6100E or Spektrum AR6100? LaurenceGough Off-road Cars 23 Aug 06, 2009 05:33 AM
For Sale Parkzone 5ch DX10 w/Receiver ch54 CarlHill Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 7 Jul 10, 2009 12:07 PM
Discussion Can I use a Spektrum Air RX with a Spektrum Surface TX? Bigmaxy Radios 1 Jan 19, 2008 07:57 PM
Sold GeForce 8400Gs PCIx DX10 video card GFBurke Non R/C Items (FS/W) 6 Sep 05, 2007 10:43 PM