HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jan 28, 2010, 11:14 AM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,687 Posts
Alert
GoPro HD live video out!

The other thread was getting too long. Found this on another forum and tracked it back to the original (I think):
http://www.video-flieger.de/?p=438

Maybe GoPro will make a better way to do this, but until that time here you go. What I'd like to know is if you can power the camera from the 5 volt USB connection so that you could use a BEC and your flight pack to extend your recording times. Looks like they used the standard definition connection in the pictures, but that just makes it cheaper for the TX half since you don't need to buy a wide band HD TX to see it.

I have not tried this yet, just thought some of you might be interested in the info. Your mileage may vary, please report back if you have success.
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 28, 2010, 08:03 PM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,687 Posts
Would have thought this would have sparked more interest.
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Old Jan 28, 2010, 11:59 PM
Flying with the eagles
etman's Avatar
Eagle's nest
Joined Nov 2008
2,121 Posts
Wow, that's good news indeed. How did they fix the live out during video recording, thru some firmware update?

And what's a "Live-View-Archos-Monitor".
hmm..

Do we finally have a HD FPV camera?
All video out /live view have a small delay. How is the delay like? Small enough to fly FPV with it?
The author mentioned being cut-off. Not good.
etman is offline Find More Posts by etman
Reply With Quote
Old Jan 29, 2010, 06:24 AM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,687 Posts
Nope, this is a user found hack, so it works on existing cameras.

That monitor is just some little LCD that Archos sells, could just as easily be connected to a video TX. Note that it is connected to the standard definition output so the HD output may or may not work.
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Old Feb 09, 2010, 03:45 PM
SSM
Voluntary Assumption of Risk
SSM's Avatar
Australia, VIC, Canterbury
Joined Nov 2003
1,234 Posts
Guys, you know that Wobby has done a tutorial on how to get live A/V out while recording. Dead easy!

Simon
SSM is offline Find More Posts by SSM
Reply With Quote
Old Feb 09, 2010, 06:46 PM
AP-stick
ggtronic's Avatar
Montreal
Joined Nov 2005
1,627 Posts
thanks village+ssm+WOBBY !

village : i agree, it should have show up more on FPV threads ?

if i understand right :

1-you turn on power on gopro
2-you put the camera on player mode
3-you play a video clip... to its end
4-you power up the USB in with external 5 volt

and then the camera is showing video out, and
you can also record while video out ?
ggtronic is offline Find More Posts by ggtronic
Reply With Quote
Old Feb 09, 2010, 06:58 PM
Registered User
Talontsi96's Avatar
Edmonton, Alberta, Canada
Joined Jun 2004
1,624 Posts
COOL.... I think I'll be pulling the trigger on the GoPro HD....
Talontsi96 is offline Find More Posts by Talontsi96
Reply With Quote
Old Feb 10, 2010, 09:26 PM
Frogman
Stoughton, WI
Joined Jun 2009
1,719 Posts
Ok, I am thinking about giving this a go. I have a question.

The guy who posted the video on how to do it had a little switch rigged up to turn on the USB power to the camera when the time was right. Instead of putting a switch on there with the added weight could you not just take a servo plug wire and hook the positive and negative to the appropriate USB plugs? Then you take the servo connector and put it on your gear channel. When it is time to power up you just flip the gear switch. Won't that send power to the USB plug and the camera?

Just wondering. I may give this a shot in the next few days.
frogman1206 is offline Find More Posts by frogman1206
Reply With Quote
Old Feb 11, 2010, 05:47 AM
Mums the word.
man2000me's Avatar
St.Augustine, FL
Joined Sep 2009
2,061 Posts
I'm pretty sure the + and - are constant so the gear switch would not work. If you had an "RC switch", then it would work.
man2000me is offline Find More Posts by man2000me
Reply With Quote
Old Feb 11, 2010, 09:02 AM
Frogman
Stoughton, WI
Joined Jun 2009
1,719 Posts
Oh well....it was a good idea. I still am kinda new to some of the crazy technical stuff....but learning.
frogman1206 is offline Find More Posts by frogman1206
Reply With Quote
Old Feb 14, 2010, 11:11 AM
Brushless
cdi3d's Avatar
Joined Mar 2009
2,060 Posts
I just tested this with my gopro and it works like a charm - I also notice that it just takes a few seconds of power to put it into live mode then you can turn off the power and remove the usb plug if so needed. This means I dont have to carry an extra battery or weight of the plug to get live video - Just kick the camera into live mode and fly fpv - Nice!!!

Mike
cdi3d is online now Find More Posts by cdi3d
Reply With Quote
Old Feb 14, 2010, 01:12 PM
Registered User
kestasxxx's Avatar
Baltic States
Joined Jun 2008
474 Posts
my goPro with turnigy 5V BEC
kestasxxx is offline Find More Posts by kestasxxx
Reply With Quote
Old Feb 14, 2010, 09:53 PM
Registered User
Near Austin
Joined Dec 2001
5,398 Posts
So you are power your cam from the BEC? How much weight did the cam lose when you yanked the battery?
CenTexFlyer is offline Find More Posts by CenTexFlyer
Reply With Quote
Old Feb 16, 2010, 03:29 AM
Registered User
sunrider's Avatar
Joined Mar 2008
37 Posts
Quote:
Originally Posted by village_idiot View Post
The other thread was getting too long. Found this on another forum and tracked it back to the original (I think):
http://www.video-flieger.de/?p=438
Hallo
There is a short usefull update
http://www.video-flieger.de/index.ph...o-hd-live-out/

LG Sunny
sunrider is offline Find More Posts by sunrider
Reply With Quote
Old Feb 16, 2010, 09:12 AM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,687 Posts
Hopefully it will only be another week or so for the new firmware and hopefully all these games can be stopped. Rumor is that they will have video out during record in this new firmware. Best estimate is end of February but I'll believe it when it's available.
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yippee! When (xmas) Trees Attack - Trees 0 : Stryker 2 (HD GoPro Vid) jknust Aerial Photography 5 Feb 17, 2010 06:20 PM
Gallery GoPro HD video "rear view" power Aerial Photography 10 Jan 18, 2010 02:54 PM
Gallery GoPro HD 720p video test power Aerial Photography 1 Jan 17, 2010 12:31 PM
Discussion Point and Shoot camera that outputs video out while recording HD video Xnaron FPV Talk 4 Jan 17, 2010 12:14 PM
Cool GoPro HD Hero Wide - 6.3 oz HD video camera nemo_uk Aerial Photography 5 Sep 27, 2009 09:40 AM