HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
This thread is privately moderated by BRENDAN LUGO, who may elect to delete unwanted replies.
Old Mar 05, 2012, 07:58 AM
FPV FTW
h0tr0d's Avatar
United States, TX, Brenham
Joined Jul 2011
229 Posts
Alan,

I'm aware how to change models. FW version is 1.08, using switch (A) for throttle lock. I'll make a video to show exactly what's going on.

Thanks,
Pat
h0tr0d is offline Find More Posts by h0tr0d
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 05, 2012, 01:24 PM
Registered User
Joined Aug 2002
5,811 Posts
Quote:
Originally Posted by h0tr0d View Post
Alan, I'm aware how to change models.
FW version is 1.08, using switch (A) for throttle lock. I'll make a video to show exactly what's going on Thanks, Pat
May have misunderstood previous post, perhaps you are referring to exisiting
condition on update list:
Aurora 9 - Throttle Lock (Hold) & Transmit Yes-No Features & Use.
- How to use Icon and/or Switch method (operates when in transmit mode only)

quote:
28 June 11 Update
Caution: A user defined switch, does not yet default to throttle lock/hold position when TX turned on.
(on software update request list)
Cycle Switch, After TX is switched on, to actuate.
"Still works the same way as pressing and holding the plane icon from the
home screen to lock the throttle once the radio is on, similar to using the
push button after an Eclipse 7, Optic 6 TX etc are turned on. [/url]

Also related:
Aurora 9 - Startup Warning Alarms Disable / Enable Alarms and Model Match FAQ.

ex Hitec USA Support Forum Sticky:
Aurora 9, AFHSS Spectra Modules, Optima Transceivers, Minima Receivers
& Telemetry
- FAQ & Undocumented Features
- Mixes, Setups, Tips. {Individual Links often updated}


Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links (quick search = Ctrl+F)
A.T. is offline Find More Posts by A.T.
Reply With Quote
Old Mar 05, 2012, 03:03 PM
FPV FTW
h0tr0d's Avatar
United States, TX, Brenham
Joined Jul 2011
229 Posts
I do appreciate your help Alan.

The problem is not just that it doesn't default to the lock on when the first model is selected and the switch is in the "locked" position. You can flip the switch back and forth and the lock comes back on...throttle still works.

When you have the throttle lock "on" with one plane, then select a new model on the aurora, you go to plug the battery in the new plane and the esc's will beep that they aren't getting a throttle signal, flipping the switch that was assigned to "throttle lock" will not change anything. You have to manually power the Aurora off, then back on again for the throttle signal to be transmitted again. The "monitor" window will show it moving, but try it out in person and you'll see.

-Pat
h0tr0d is offline Find More Posts by h0tr0d
Reply With Quote
Old Mar 05, 2012, 08:51 PM
Registered User
Joined Aug 2002
5,811 Posts
Quote:
Originally Posted by h0tr0d View Post
I do appreciate your help Alan.The problem
is not just that it doesn't default to the lock on when the first model is selected
and the switch is in the "locked" position. You can flip the switch back and forth and
the lock comes back on...throttle still works. When you have the throttle lock "on"
with one plane, then select a new model on the aurora, you go to plug the battery in
the new plane and the esc's will beep that they aren't getting a throttle signal,
flipping the switch that was assigned to "throttle lock" will not change anything.
You have to manually power the Aurora off, then back on again for the throttle
signal to be transmitted again. The "monitor" window will show it moving, but try it out
in person and you'll see. -Pat
Perhaps still misunderstanding with increasing years, so have retested several
models using the screen icon only - no problems.
Then assigned switch "F" to [THROLock] for those same models with
rear "Off" forward "On", again all worked as described previously.
> apply Throttle lock > tap model name to open selection and change model
> select new model > screen instantly shows:
top line "Model Change to ****
middle line "(Radio Stop)
bottom line [Yes] [No].
....Select [Yes]
> Initial check frequency screen appears with
"Ready to Transmit"
[Yes] [No]
- select Yes,
apply throttle lock, connect power pack
- When ready to fly, switch throttle lock to off, move stick forward and motor starts.
There is no need to power off and on when changing models on an A9.
Believe greater majority would turn model just flown off then TX whilst walking back from flight line/slope
and enjoy a cup of tea/coffee/relax whatever whilst preparing next model.


Rather than blocking this thread, please PM how your system is setup and
confirm same switch and positions for all models and no other mix with that switch, or refer:
Hitec Warranty & Service
Note: Hitec USA only services North/South America and Canada.
All other countries see appropriate distributor for service.
• If you are from a country that is outside North and South America, please contact the
Hitec distributor in your country for service.


Alan T.
A.T. is offline Find More Posts by A.T.
Last edited by A.T.; Mar 06, 2012 at 01:22 AM.
Reply With Quote
Old Mar 13, 2012, 11:10 PM
Build to Fly? FLY to BUILD!
Legot's Avatar
United States, AZ, Gilbert
Joined Nov 2009
1,104 Posts
Ok, here is my personal wishlist, which I think would be good.

A few that have probably already been said:
mah counter/alarm
RSSI readout/alarm
Selective trainer mixing

And what I need:
Mix turn on speed, Like the way you can transition to a flight condition over a period of time, but in turning on and off a mix.

For example, using a two position switch so that it runs through a state change as if it was on a proportional channel. For those times when it is necessary to have a surface go in one direction, then reverse directions, but you only want it on a single switch.

Sorry if that doesn't make sense, if you want me to explain it better, just ask.
Legot is offline Find More Posts by Legot
Reply With Quote
Old Mar 14, 2012, 11:21 PM
Suspended Account
Joined Sep 2008
2 Posts
Hi A.T.,

is there any news on when the new sw release comes, and what will it inlcude?
Many thanks
István
inotai is offline Find More Posts by inotai
Reply With Quote  (Disabled)
Old Mar 16, 2012, 06:53 PM
Registered User
Europe-Slovakoa-Tenčín
Joined Nov 2009
8 Posts
Quote:
Originally Posted by Woita View Post
RSSI - Received Signal Strength Indication (or at least lost packets, or both). It would be useful for long distance flying as well as for finding lost model...
(It would be a big competitive advantage!)
I mean, it is right, also with flying with sailplanes ...
I hope, it will be soon
petertn is offline Find More Posts by petertn
Reply With Quote
Old Mar 25, 2012, 03:27 PM
Low altitude flyboy
MajorMal's Avatar
Minneapolis
Joined May 2010
325 Posts
My wish: Fix the timer issue. Very disappointing that the timer isn't even close. I fly sailplane contests and now I'll have to go back to the 'ol stopwatch with my shiny new Hitec A9.
MajorMal is offline Find More Posts by MajorMal
Reply With Quote
Old Mar 30, 2012, 07:49 AM
Registered User
Joined Mar 2012
4 Posts
1+ for Head tracking support
perra_e is offline Find More Posts by perra_e
Reply With Quote
Old Apr 01, 2012, 10:48 PM
B72
Registered User
B72's Avatar
Arthur,Ontario, Canada
Joined Jan 2006
143 Posts
+2 head tracking and cross trims
B72 is offline Find More Posts by B72
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 09:11 PM
a.k.a. GlideZilla
Dean.roberts's Avatar
Australia, VIC, Macleod
Joined Sep 2003
203 Posts
I love the A9 with two exceptions - to be a useful DLG (F3K) radio the A9 needs one fix and one enhancement;
1. The timer accuracy needs to be fixed ASAP. Comparison to a stopwatch shows the A9 is slow by approx 10 seconds after 3 minutes. That is a big difference in F3K. When the pilot is timing for himself using a separate stopwatch is not an option.
2. The timer reset needs to be assignable to a switch. On my Futaba 10c I have the momentary switch assigned to reset the timer. This way, on launch when I release the momentary switch the timer resets and starts the count up. On landing I either simply glance at the time or stop the timer with the switch assigned to start/stop and there is my flight time. On the A9, having to touch the screen to reset the timer is not helpful or fast enough for F3K.

Cheers
Dean
Dean.roberts is offline Find More Posts by Dean.roberts
Reply With Quote
Old Apr 04, 2012, 09:04 PM
are we there yet?
Alan C's Avatar
USA, AZ, Surprise
Joined May 2004
1,240 Posts
Quote:
Originally Posted by Dean.roberts View Post
I love the A9 with two exceptions - to be a useful DLG (F3K) radio the A9 needs one fix and one enhancement;
1. The timer accuracy needs to be fixed ASAP. Comparison to a stopwatch shows the A9 is slow by approx 10 seconds after 3 minutes. That is a big difference in F3K. When the pilot is timing for himself using a separate stopwatch is not an option.
2. The timer reset needs to be assignable to a switch. On my Futaba 10c I have the momentary switch assigned to reset the timer. This way, on launch when I release the momentary switch the timer resets and starts the count up. On landing I either simply glance at the time or stop the timer with the switch assigned to start/stop and there is my flight time. On the A9, having to touch the screen to reset the timer is not helpful or fast enough for F3K.

Cheers
Dean
I would also really like these features.

Alan
Alan C is offline Find More Posts by Alan C
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 04, 2012, 09:44 PM
Call me hippo
hippodrome's Avatar
United States, MN, St Paul
Joined Nov 2005
28 Posts
+1 on DLG fixes
hippodrome is offline Find More Posts by hippodrome
Reply With Quote
Old Apr 06, 2012, 10:16 AM
Team Twisted!
hone1er's Avatar
United States, CA, Hercules
Joined Dec 2011
4,288 Posts
+1 on DLG
hone1er is online now Find More Posts by hone1er
Reply With Quote
Old Apr 11, 2012, 02:53 PM
< 1100W in Seattle
LowWatts's Avatar
Joined Mar 2006
361 Posts
Back in June 2011 there was mention of stick switches being implemented in the next update. Is this a feature we will see in the next update?
LowWatts is offline Find More Posts by LowWatts
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question what's on your Christmas wish list ? brn-grose Alabama's Rocket City Renegades 26 Dec 11, 2009 10:58 PM
Discussion 2009 3DHS Wish List FlyCush 3D Flying 31 Oct 18, 2009 12:25 AM
Discussion Training Helicopter- wish list fpainter3 Electric Heli Talk 20 Oct 12, 2009 08:28 PM
Rave Phase 3 fan thread and future plane wish list :) SmoothCruizer Foamy EDFs 0 Feb 20, 2008 03:22 PM
Discussion Mamba Max ESC software wish list..... Marv829 Castle Creations 9 Jan 04, 2008 01:42 AM