HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 01, 2010, 11:11 AM
Registered User
Auxerre, France
Joined Dec 2007
21 Posts
Thanks VI.

I've done more oscillo work last night...

I managed to get the DM8 mod work on an Optic 6 Sport transmitter, by using signal/ground/V+ strainght from the board. On the other hand it didn't work by using the buddy cord signal... is it because i'm using a very simple voltage divider (2 resistors) ?

As i said previously, i managed to get the DM8 mod work on the buddy port of a Multiplex transmitter by using a conversion board i found in the Royal Evo topic...

Any luck any of you could tell me the difference between signal coming out of a Multiplex and a Hitec radio, so i could make my own conversion board...
ben999 is offline Find More Posts by ben999
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 01, 2010, 11:39 AM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,688 Posts
The Hitec trainer would have the PPM inverted, so you would need to use an inverting buffer made from a transistor and a couple components to flip it over. The same conversion board for the multiplex might work on the trainer for the Hitec.

Any luck getting the number of channels output to 8 on the A9? Have you asked Horizon Hobby support if there might be a change to the Spektrum modules that will allow one of them to work with the A9?
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Old Nov 11, 2010, 12:54 PM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,688 Posts
This might help get you going:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1329604
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Old Nov 11, 2010, 06:24 PM
Registered User
USA, WA, Seattle
Joined Oct 2005
791 Posts
Quote:
Originally Posted by village_idiot View Post
unfortunately not. I just tried the Spektrum module on the A9 and it is not working. I just get the single flash on the module LED as well.
balesse is offline Find More Posts by balesse
Reply With Quote
Old Mar 07, 2011, 10:08 PM
Registered User
Manila, Philippines
Joined Jul 2004
1,211 Posts
it look like we need to Modify the Aurora output PPM signal so than the DSM2 modules can understand it.

a Simply Hardware circuit migth be able to MASHED OFF the Last 2 Pulses of Aurora PPM signal, or might need Controller to convert a 10 pulses to 8 pulses.
lazy-b is offline Find More Posts by lazy-b
Reply With Quote
Old Mar 09, 2011, 05:25 PM
Registered User
Joined Dec 2006
58 Posts
It would be really great, if this would be possible! Then I would finally be able to fly my micro E-Flite UMX Models with my Aurora 9!
Spacemarine is offline Find More Posts by Spacemarine
Reply With Quote
Old Mar 09, 2011, 08:39 PM
Registered User
Manila, Philippines
Joined Jul 2004
1,211 Posts
I am creating a seperate thread....... its Converting PPM 9 channel to PPM 8 Channel.....

I hate carrying 2 Transmitter in the field......I hate charging 2 transmitter........

Please goto to this links:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1403894
lazy-b is offline Find More Posts by lazy-b
Last edited by lazy-b; Mar 09, 2011 at 08:56 PM.
Reply With Quote
Old Mar 28, 2011, 01:37 PM
Registered User
Moscow, Russia
Joined Dec 2006
35 Posts
Today I tried to use the Spektrum module DM8 for MZ and DC/DC converter to supply the module voltage of 3.3 volts. In Aurora switched the modulation of PPM/P. Module works fine.
yurip is offline Find More Posts by yurip
Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 07:12 AM
Registered User
Manila, Philippines
Joined Jul 2004
1,211 Posts
Wow....GOOD JOB......Its Great to Know that the DM8 for the Futaba MZ will works on Aurora 9.......Thanks.
lazy-b is offline Find More Posts by lazy-b
Reply With Quote
Old Mar 29, 2011, 02:02 PM
Registered User
Moscow, Russia
Joined Dec 2006
35 Posts
Connect DM8 for FUTABA MZ through the diode, Schottky diode is better as a FrSky http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=31 and pull up RF-module PPM input to 3.3V with 1k resistor. Sorry for poor english.
yurip is offline Find More Posts by yurip
Last edited by yurip; Apr 01, 2011 at 08:16 AM.
Reply With Quote
Old Mar 30, 2011, 02:20 PM
Registered User
USA, WA, Seattle
Joined Oct 2005
791 Posts
Is the DM8 mz module always sold with a receiver? Is there a way to get just the module?
balesse is offline Find More Posts by balesse
Reply With Quote
Old Mar 30, 2011, 03:31 PM
Registered User
Moscow, Russia
Joined Dec 2006
35 Posts
Possible to buy separately from the receiver, for example http://www.espritmodel.com/index.asp...S&Category=742
yurip is offline Find More Posts by yurip
Reply With Quote
Old Mar 31, 2011, 11:03 AM
Registered User
Manila, Philippines
Joined Jul 2004
1,211 Posts
Yurip, from my Understanding , this is how you wire your DM8 to Aurora 9 transmitter....there are only 3 wire connection (PPM,POWER,Ground)

DM8 Module -------------------------------------Aurora 9 transmitter

PPM in --------------------------->!---------------------PPM out
Voltage Supply 3.3 Volts ----------Regulator---------Transmitter Battery Supply 7.2 Volts
DM8 Ground ----------------------------------------Transmitter Ground (Negative)

The ----->!----- is the Schotty Diode

You use a Switching Voltage Regulator to Drop a 7.2 Volts to 3.3 Volts, but I think its difficult to purchase a Switching Regulator, a simpler Linear Voltage Regulator could be use such as LM317 with 2 Resistor.

For Those who do not want to Open Up the Transmitter just to get the Power, Maybe you can use a Sperate Battery to supply the Power to DM8.....you could use a Single Cell Lipoly Battery then use a Low Drop Voltage Regulator to drop it to 3.3 Volts.
lazy-b is offline Find More Posts by lazy-b
Reply With Quote
Old Apr 01, 2011, 08:29 AM
Registered User
Moscow, Russia
Joined Dec 2006
35 Posts
I correct my post #55. Aurora has an PPM amplitude of 5 volts. The module DM8 for FUTABA MZ should receive PPM amplitude of 3.3 volts. The picture below shows the correct connection of Aurora with the module. The Voltage Regulator can be both Switching and Linear.
yurip is offline Find More Posts by yurip
Last edited by yurip; Apr 04, 2011 at 08:08 AM.
Reply With Quote
Old Apr 02, 2011, 06:59 AM
Registered User
Manila, Philippines
Joined Jul 2004
1,211 Posts
Yurip, Thanks for your detail Schematic Diagram.......it look like much easier to do the Modification with your Diagram and picture........all I need to is to look for DM8 for Futaba 12mZ.

Just curious, will the DM8 for Futaba 12MZ can work on less than 9 channel ? cause I still have the older FF7, FF8 ?
lazy-b is offline Find More Posts by lazy-b
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion XPS module for Hitec Aurora 9? sbc Xtreme Power Systems 43 Sep 17, 2012 05:45 PM
Sold Multiplex Royal Pro 9 + Spektrum module jjmouris Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 4 Oct 29, 2009 05:37 PM
Discussion Jim -XPS module for new Hitec Aurora 9 ?? Howard L Xtreme Power Systems 4 Apr 21, 2009 01:06 AM
Discussion Futaba 14MZ spektrum module mod Xnaron Radios 6 Mar 07, 2009 07:09 PM
For Sale Spektrum 2.4ghz AIR MOD module for futaba transmitter xxcysxx Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 3 Jan 03, 2009 02:52 AM