HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Nov 08, 2010, 11:20 AM
Went to mow a meadow
frank48's Avatar
Joined Feb 2007
1,432 Posts
Quote:
Originally Posted by noppita View Post
i just test my second board of wmp from dealextreme.com and i set pot and stick to 13 and reduce end point of throttle to 80% and found result to be not good like my first wmp. the copter move back and forward like swing either left and right or forward and back. I am using jakub kk board and i think the jakub board use different C and R from other kk board. If c and R is different, the wmp result can be different right? I will check each component on jakub and compare with other kk board standard.


all, rc420pilot, tranthran -------> which kk board are you using and what is the component list? they are different from jakub component right?

any comment
You need to change R10 to 220 ohms

Frank
frank48 is online now Find More Posts by frank48
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 08, 2010, 01:12 PM
L´Amposti
CONCEP60's Avatar
Amposta (Spain)
Joined Feb 2006
98 Posts
Hi
Are there any special software to stop the tri wm +? or just to change and adjust R10 left?
thanks

Pd: tomorrow recibes wm+ to DX
CONCEP60 is offline Find More Posts by CONCEP60
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 02:19 PM
Registered User
Joined May 2009
17 Posts
Atmega 48 or 88 PA-PU not working

Hi Niall,
Can you make the software to work with ATMEGA48 Pa-PU ? also with ATMEGA88 PA-PU ?

I have 1 pcs of each , and i not working . I tried also with clocktest.
Nothing.
Fuse Bits is set like 48 20-PU.
Can you help me?
In my country i can find PA-PU series but, 20 PU is very rare.
Thanks.

PS: I send you a email about a month ago , and you tell me is working.

Regards again.
Rivelino is offline Find More Posts by Rivelino
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 02:35 PM
Registered User
Joined May 2010
488 Posts
Quote:
Originally Posted by Rivelino View Post
Hi Niall,
Can you make the software to work with ATMEGA48 Pa-PU ? also with ATMEGA88 PA-PU ?

I have 1 pcs of each , and i not working . I tried also with clocktest.
Nothing.
Fuse Bits is set like 48 20-PU.
Can you help me?
In my country i can find PA-PU series but, 20 PU is very rare.
Thanks.

PS: I send you a email about a month ago , and you tell me is working.

Regards again.
I am able to program the Atmega48PA and Atmega88PA without any problem. They are both 28 pin chips and I use AVRStudio4 and an AVRISP Mk2 to program the chips.

Where are you facing troubles? What error do you get?
Niall is offline Find More Posts by Niall
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 03:08 PM
Registered User
Edje11's Avatar
The Netherlands
Joined Jul 2010
17 Posts
Quote:
Originally Posted by alll View Post
Me too, I "lost" the settings (EEPROM??) between switching batteries!
This is scary...

I heard other people had similar problems...

manuLRK
That's is possible if the fuse bit for the BOD (brown out detection) is not set in your ATMEGA.
Edje11 is offline Find More Posts by Edje11
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 03:09 PM
Member FPV UK
IWCoburg's Avatar
Isle of Wight, UK
Joined Apr 2010
729 Posts
Quote:
Originally Posted by Minsoo Kim View Post
Micro KKMultiCopter Indoor Flying

2010.11.08
Minsoo Kim
http://www.kkmulticopter.kr
Nice flying Minsoo. Just wondering if your thinking about a v2 board with the larger chip on it that could use the XXcodebase which is looking good but really wants a larger chip? It would also benifit with support for the Wii setup I think.

Mike.
IWCoburg is online now Find More Posts by IWCoburg
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 04:00 PM
Friend is a 4 letter word...
JussiH's Avatar
3rd stone from the sun
Joined May 2007
2,670 Posts
Quote:
Originally Posted by IWCoburg View Post
Nice flying Minsoo. Just wondering if your thinking about a v2 board with the larger chip on it that could use the XXcodebase which is looking good but really wants a larger chip? It would also benifit with support for the Wii setup I think.

Mike.
I am very sure there will soon be an alternative to the Korean Board that will include a 168....stay tuned!
JussiH is offline Find More Posts by JussiH
RCG Plus Member
Old Nov 08, 2010, 04:22 PM
Registered User
Joined May 2009
17 Posts
I program it with AVR Burn O Mat with -F on comand line. Nothing is happened.
I reset it to defaults (I made a Fuse Bits Doctor).
I will try
Rivelino is offline Find More Posts by Rivelino
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 04:36 PM
Registered User
Joined May 2010
488 Posts
Quote:
Originally Posted by Rivelino View Post
I program it with AVR Burn O Mat with -F on comand line. Nothing is happened.
I reset it to defaults (I made a Fuse Bits Doctor).
I will try
Hi Rivelino,

I have not tried that programme, but I can say that it does work with AVR Studio 4. If you have a programmer that supports that, I would suggest using it. There are comprehensive programming instructions on this link...

http://www.kkmulticopter.com/index.p...h-avr-studio-4

Cheers,

Niall
Niall is offline Find More Posts by Niall
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 05:04 PM
Registered User
(Jo)Hannes's Avatar
Trier, Germany
Joined Aug 2007
512 Posts
Quote:
Originally Posted by noppita View Post
if you are willing to try, look at U5, it is a regulator. there are 3 pad on one side and 2 pad on the other side. If you put a jumper wire from the 3 pad side at first pad to the third pad and now on the 2 pad side, you will read 3 v, then look for your signal connection for roll , yaw and pitch again, now it should work. but i do not sure, you will have to try at your risk.
Hey Thanks, that seems to work!

soldered the "jumper" and found these pins corresponding to the 3 axis:

(Jo)Hannes is online now Find More Posts by (Jo)Hannes
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 05:25 PM
Registered User
noppita's Avatar
Joined Jul 2009
2,189 Posts
i did changed r10 to 220 ohm


Quote:
Originally Posted by frank48 View Post
You need to change R10 to 220 ohms

Frank
noppita is offline Find More Posts by noppita
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 05:29 PM
Registered User
noppita's Avatar
Joined Jul 2009
2,189 Posts
I am looking at your pictures and look different than i describe. On left hand side of the regulator, you connect the top pad to the bottom pad and leaving middle pad untouch right? and right hand side of the regulator is un touch right?


Quote:
Originally Posted by (Jo)Hannes View Post
Hey Thanks, that seems to work!

soldered the "jumper" and found these pins corresponding to the 3 axis:

noppita is offline Find More Posts by noppita
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 05:50 PM
Registered User
Joined May 2009
17 Posts
Quote:
Originally Posted by Niall View Post
Hi Rivelino,

I have not tried that programme, but I can say that it does work with AVR Studio 4. If you have a programmer that supports that, I would suggest using it. There are comprehensive programming instructions on this link...

http://www.kkmulticopter.com/index.p...h-avr-studio-4

Cheers,

Niall
Thanks a lot.
Now i must make a serial programmer.(already have one on paralel)
Rivelino is offline Find More Posts by Rivelino
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 08:32 PM
Future-proof EVERYTHING
DarkHeli's Avatar
NY
Joined Jul 2008
762 Posts
Is there a way to give more range for the gyro pots? I cannot get the airframe to wag/oscillate even with max settings on the pots. I know this is a side effect of making the copters too big, but I like 'em big.
DarkHeli is offline Find More Posts by DarkHeli
Reply With Quote
Old Nov 08, 2010, 10:29 PM
Registered User
noppita's Avatar
Joined Jul 2009
2,189 Posts
you can change your potscale to lower number in the hex file? have to you try to revise the hex file?
noppita is offline Find More Posts by noppita
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Quadrotor brushless controller airbotix Multirotor Talk 63 Aug 06, 2010 11:15 AM
Discussion ALPO -Aerobatic Low Parts count Original design. Brian Courtice Foamies (Scratchbuilt) 8 Sep 21, 2009 03:57 AM
Discussion Any tips for my first flight with a low wing plane? Warthog_Fan Fuel Plane Talk 4 Sep 06, 2009 07:53 AM
Help! Need help with Low-cost QuadRotor Hero.sl Coaxial Helicopters 5 Jun 28, 2009 02:26 AM
Question Searching Simple Controller for Free Flight flymax Power Systems 8 Jan 07, 2006 10:07 AM