| RCCars | Crack Roll | Flying Giants | RC Power | The E Zone | Lift Zone | Our Sponsors | |||||||||
|
|
||||||||||||||
|
|
#1 | ||
|
Registered User
|
M 18 Dromader
wiecie... Dromader to przedziwna maszyna...
zrobiłem kadłub... podobał mi się -ale to z racji konstrukcji ze wszystko wyszło tak jak założyłem podobnie podwozie ogonowe pierwsze skrzydla... kupa roboty i... poszly na wysypisko )) w dodatku jakos tak straciłem rezon że temat przeleżał na półce kilka miesięcy trenując projektowanie i cięcie na ploterku zaprojektowałem nowe skrzydełka wyciąąłem i skleiłem dalej wszystko było "zabawkowe"... ale po złożeniu w całość... cholera! naprawdę ładny i oryginalny samolocik! na półce leżał silnik zlutowany z regoelm -do Corsaira a co mi tam! na szybko wstawiłem go do Dro, podpiałem napędy, spiąłem gumą kadłub ze skrzydełkami i pojechałęm na moje "lotnisko" ciekaw byłem jak toto będzie sobie radzić w powietrzu... postanowiłęm wystartować od razu z asfaltu sprawdzięłm ustawienia... pierwsze kołowanie... z takim kółkiem ogonowym nawet bez hamulcy na koła da sie tym jeździć jak wózkiem widłowym )) nie było co się zastanawiać - gaz! i delikatnie w górę! modelik przyjemnie i posłusznie poszedł w stronę chmurek małe trymowanie na lotki a dalej to juz wieeelki banan na twarzy! na małych prędkościach lotki sa b. skuteczne i jesligo cos nei podwieje -przepada równo bez wpadania w kora. Ale po podwianiu albo wdepnięciu "nogi" prawidłowo sie zwija na ciut wiekszej prędkosci model lata za drążkiem -no miód malina!
tymczasem model dostaje już nowe oblicze -to będzie taki zaawansowany prototyp: kilka foteczek podretuszowanego modelu: pozostałe fotki tutaj: http://picasaweb.google.pl/1marekR/D...eat=directlink _________________ pozdrawiam Marek R www.napolskimniebie.pl |
||
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
kilka foteczek z oblotów wersji "surowej" a potem "pseudofinalnej"
![]() lądowanie na klapach: ![]() a tak wyglądał miesiąc później: ![]() ![]() ![]() ![]() wszystkie fotki: http://picasaweb.google.com/1marekR/...eat=directlink |
|
|
|
| Thread Tools | |