HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Apr 11, 2010, 04:52 AM
Registered User
Eppstein / Germany
Joined Jul 2009
9 Posts
Quote:
Originally Posted by billpa View Post
e.Man/Flywithme, and others, we are presently working on an expander board which provides:

a) Simultaneous Spektrum digital RSSI and GPS
b) Buffered, high impedance Analog RSSI input
c) Inputs for both analog and digital FMA thermal sensors
d) filtering of 12V power for cameras
e) monitoring of 3 voltage inputs

This board will be needed if you want to use simultaneous GPS and Spektrum RSSI, or simultaneous analog RSSI and FMA thermal sensors.
Hi billpa,

we know that you know - the summer comes with fast steps

Michael
Heling is offline Find More Posts by Heling
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 11, 2010, 05:13 AM
Registered User
Hong Kong
Joined Jan 2006
118 Posts
Quote:
Originally Posted by BlueAngel2000 View Post
both to the receiver.
so the buffer is supplied with the 5v voltage from the receiver.

GND is already shared from the receiver and the OSD Pro through one of the AUX connections.
Thanks BlueAngel2000, I got some LM358 and will give it a try on Thomas LRS with ET OSD Pro.

JeffY
JeffY is offline Find More Posts by JeffY
Reply With Quote
Old May 04, 2010, 11:23 PM
Registered User
rsowder's Avatar
San Francisco
Joined May 2009
1,097 Posts
Hi Bill,

I asked a while back about rssi using the FDR. You said there would eventually be support for that. Can you give me an ETA on when I'll be able to use rssi with the FDR? The reason I ask is I have the Thomas LRS on order and will be doing some long distance flights. It would be great to be able to monitor the rx health on a long flight.

Thanks,
Randy
rsowder is offline Find More Posts by rsowder
Reply With Quote
Old May 05, 2010, 03:27 AM
Registered User
thomasscherrer's Avatar
Danmark, Hovedstaden, Ballerup
Joined May 2007
3,213 Posts
all new Scherrer LR (long range) receivers version 4 and up
have the RSSI buffer amplifier internally !
this way you can connect it to any kind of OSD
and newer think about overloading it, the level are still 0.5V for 0%
and 1.0V for 100%
and those levels change about 0.1V to each side from RX to RX
so better use the OSD calibration of each endpoints,
I prefer to store the point where failsafe kicks in as the 0% level,
but each user can offcourse do what ever they prefer and feel is safe and easy to use.
thomasscherrer is offline Find More Posts by thomasscherrer
Reply With Quote
Old May 05, 2010, 05:16 AM
Registered User
Norway, Hordaland, Bergen
Joined Feb 2009
280 Posts
Quote:
Originally Posted by rsowder View Post
Hi Bill,

I asked a while back about rssi using the FDR. You said there would eventually be support for that. Can you give me an ETA on when I'll be able to use rssi with the FDR? The reason I ask is I have the Thomas LRS on order and will be doing some long distance flights. It would be great to be able to monitor the rx health on a long flight.

Thanks,
Randy
Hi,

I use the dual A/D-converter with my data recorder to display rssi. I only get the voltage, not 0-100%. (I guess if we ask, the sw can be updated to show what we want, and not just the voltage)
Or you could wait for the FPV-expander that hopefully is ready soon..

Megafluffy
Megafluffy is offline Find More Posts by Megafluffy
Reply With Quote
Old May 05, 2010, 10:19 AM
Registered User
rsowder's Avatar
San Francisco
Joined May 2009
1,097 Posts
Quote:
all new Scherrer LR (long range) receivers version 4 and up
have the RSSI buffer amplifier internally !
this way you can connect it to any kind of OSD
and newer think about overloading it, the level are still 0.5V for 0%
and 1.0V for 100%
and those levels change about 0.1V to each side from RX to RX
so better use the OSD calibration of each endpoints,
I prefer to store the point where failsafe kicks in as the 0% level,
but each user can offcourse do what ever they prefer and feel is safe and easy to use.
Hi Thomas. I'm really looking forward to receiving your system They are on back-order, so I'll have to wait a few weeks. My problem is, Eagle Tree's FDR does not support RSSI at the moment. But it sounds like Megafluffy has a temporary solution to the problem.

Quote:
I use the dual A/D-converter with my data recorder to display rssi. I only get the voltage, not 0-100%. (I guess if we ask, the sw can be updated to show what we want, and not just the voltage)
Or you could wait for the FPV-expander that hopefully is ready soon..
That will work for now anyway. Where do I get this A/D-converter? Thanks for the reply!

Rsowder
rsowder is offline Find More Posts by rsowder
Reply With Quote
Old May 14, 2010, 02:52 AM
Registered User
South Australia
Joined Mar 2003
195 Posts
I'm a little lost. The instructions given in the first post don't relate at all to what I see on the screen! So far I have setup voltage 1 as RSSI and YES.
Although I have "choose parameters to display on video OSD" and "configure On-screen parameters"

But I can't find the safety mode wizard.
I have the eLogger V3, and software 8.31.
Any ideas?
wilsonj is offline Find More Posts by wilsonj
Reply With Quote
Old May 14, 2010, 04:56 AM
I think my wheels fell off.
Thumb_number's Avatar
Perth
Joined Oct 2009
894 Posts
Quote:
Originally Posted by wilsonj View Post
I'm a little lost. The instructions given in the first post don't relate at all to what I see on the screen! So far I have setup voltage 1 as RSSI and YES.
Although I have "choose parameters to display on video OSD" and "configure On-screen parameters"

But I can't find the safety mode wizard.
I have the eLogger V3, and software 8.31.
Any ideas?
I think you need to do that using the on screen menu. (as opposed to doing it while configuring via USB)
Thumb_number is offline Find More Posts by Thumb_number
Reply With Quote
Old May 14, 2010, 05:45 PM
Registered User
South Australia
Joined Mar 2003
195 Posts
Thanks Thumb number. I thought the instructions were referring to the PC software, as it kind of implies this!

Up to this point I had not run the OSD menu on the actual OSD pro, so was assuming (wrongfully) that all the features were also included in the PC software. Obviously the safety wizard can not be run from the PC, as it requires Radio Tx stick movements. All clear now.

Anyway, got it working and it looks great!
wilsonj is offline Find More Posts by wilsonj
Reply With Quote
Old May 20, 2010, 11:37 AM
Registered User
Argentina, Buenos Aires, Coronel Brandsen
Joined Jun 2009
44 Posts
Quote:
Originally Posted by billpa View Post
e.Man/Flywithme, and others, we are presently working on an expander board which provides:

a) Simultaneous Spektrum digital RSSI and GPS
b) Buffered, high impedance Analog RSSI input
c) Inputs for both analog and digital FMA thermal sensors
d) filtering of 12V power for cameras
e) monitoring of 3 voltage inputs

This board will be needed if you want to use simultaneous GPS and Spektrum RSSI, or simultaneous analog RSSI and FMA thermal sensors.
Hi Bill.

eager hope this stage. When will be on sale? do you have idea of the value?

If you can implement stabilization in normal flight with sensors FMA. thanks!
carlosdma22 is offline Find More Posts by carlosdma22
Reply With Quote
Old Jun 13, 2010, 08:31 PM
Falling with style
metalfred's Avatar
Canada, QC
Joined Apr 2010
1,330 Posts
If anyone can give me some tips... I am trying to find the RSSI pinout for this RX:



This works with the FlySky FS-TH9X (b version).
metalfred is offline Find More Posts by metalfred
Reply With Quote
Old Aug 07, 2010, 02:18 PM
Registered User
L14m's Avatar
Joined Apr 2009
1,587 Posts
Deleted
L14m is offline Find More Posts by L14m
Last edited by L14m; Aug 07, 2010 at 05:17 PM. Reason: Fixed
Reply With Quote
Old Aug 08, 2010, 12:32 PM
Earth's Mightiest Hero, KC9TBO
Zahnarzt's Avatar
United States, IL, Lemont
Joined Apr 2010
284 Posts
Quote:
Originally Posted by billpa View Post
e.Man/Flywithme, and others, we are presently working on an expander board which provides:

a) Simultaneous Spektrum digital RSSI and GPS
b) Buffered, high impedance Analog RSSI input
c) Inputs for both analog and digital FMA thermal sensors
d) filtering of 12V power for cameras
e) monitoring of 3 voltage inputs

This board will be needed if you want to use simultaneous GPS and Spektrum RSSI, or simultaneous analog RSSI and FMA thermal sensors.
Eagerly awaiting the arrival of this product!
Zahnarzt is offline Find More Posts by Zahnarzt
Reply With Quote
Old Aug 08, 2010, 03:41 PM
Registered User
Joined Jan 2009
106 Posts
Hiho...
has anyone a tip, how to find RSSI on WFLY 9ch PCM Receiver?

thanks Tele
Telefisch is offline Find More Posts by Telefisch
Reply With Quote
Old Oct 05, 2010, 01:55 PM
Registered User
Joined Oct 2010
1 Posts
Hi!my name is Fabrizio,from italy!
I want know where is the pin for RSSI in hitech HDF-08RO and in hitech OPTIMA7...tank you
p.s sorry for my simply english
grattila is offline Find More Posts by grattila
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo Monitoring multiple battery voltages with OSD Pro billpa FPV Equipment 93 May 17, 2014 04:14 PM
Discussion Help with my ET OSD Pro & RangeVideo Tx harness Cralis FPV Talk 122 Sep 11, 2009 10:35 AM
Need help with Acro Pro motor mount drone Sport Planes 11 Jun 09, 2003 04:41 PM