SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Mar 07, 2013, 07:41 PM
Gone Huckin'
turnerm's Avatar
Charlotte, NC
Joined Jan 2011
9,262 Posts
Quote:
Originally Posted by losifanatic View Post
Ok 3dhs had some miss marked boxes. They sent me two gas motor box kits they are taking them back. Well the problem is they are out if electric motor boxes so it looks like my slick is going to be down for a while
That really blows Matt.
turnerm is online now Find More Posts by turnerm
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 07, 2013, 07:55 PM
Registered User
Reaper802's Avatar
United States, MD, Lexington Park
Joined Jun 2002
438 Posts
Sounds like it's time someone traced out a motor box kit so folks can cut them as needed... Simple stuff like that should never be out of stock if you own a cheap cnc cutter.
Reaper802 is online now Find More Posts by Reaper802
Reply With Quote
Old Mar 07, 2013, 08:49 PM
3d NOOBular
3DNater's Avatar
USA, UT, St George
Joined Aug 2010
8,200 Posts
Huge bummer... I have access to a laser... no drawing or material though. Wish I could make you one...
3DNater is online now Find More Posts by 3DNater
Reply With Quote
Old Mar 07, 2013, 10:00 PM
Just go with the flow
goflyhighrc's Avatar
Modesto, CA
Joined Nov 2006
3,234 Posts
Quote:
Originally Posted by losifanatic View Post
Ok 3dhs had some miss marked boxes. They sent me two gas motor box kits they are taking them back. Well the problem is they are out if electric motor boxes so it looks like my slick is going to be down for a while

Well I suppose I better open the 71" Electric Motor Box kit that's been sitting in my office for a few months to see if it's in fact "electric".
goflyhighrc is offline Find More Posts by goflyhighrc
Reply With Quote
Old Mar 07, 2013, 10:02 PM
Sippin the Koolaid!
losifanatic's Avatar
United States, NC, Hertford
Joined Oct 2007
16,468 Posts
If it is are you willing to sell it
losifanatic is offline Find More Posts by losifanatic
Reply With Quote
Old Mar 07, 2013, 10:02 PM
Registered User
hertzrepkeith's Avatar
United States, CA, Hughson
Joined Jan 2012
1,130 Posts
So that you can send it to Matt????
Quote:
Originally Posted by goflyhighrc View Post
Well I suppose I better open the 71" Electric Motor Box kit that's been sitting in my office for a few months to see if it's in fact "electric".
hertzrepkeith is offline Find More Posts by hertzrepkeith
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 11:42 AM
Registered User
United Kingdom, London
Joined Jul 2011
2,243 Posts
guys... i have (i think) sahara regulator in my slick and aerotech ibec... and only 3x 2200 2s batteries... can i use a 3s 2200? (i know its weight penalty slight) but wont i fry my servos?

how can i test my sahara regulator output?
rimaarts is offline Find More Posts by rimaarts
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 01:04 PM
Time To Fly The Best!
heritageflyer's Avatar
Hills of Eastern Ohio
Joined Nov 2008
13,896 Posts
Losi, now that I have a DX8, what are your Throttle Curves for the 71 Slick and the 57 SC? Going to INH my old DX7 Throttle mixes.
heritageflyer is offline Find More Posts by heritageflyer
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 01:04 PM
3d NOOBular
3DNater's Avatar
USA, UT, St George
Joined Aug 2010
8,200 Posts
Do you have a watt meter? Mine gives the voltage.
3DNater is online now Find More Posts by 3DNater
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 02:33 PM
Just go with the flow
goflyhighrc's Avatar
Modesto, CA
Joined Nov 2006
3,234 Posts
Quote:
Originally Posted by hertzrepkeith View Post
So that you can send it to Matt????
I might need it if I let you fly my 70"
goflyhighrc is offline Find More Posts by goflyhighrc
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 02:57 PM
Registered User
United Kingdom, London
Joined Jul 2011
2,243 Posts
Quote:
Originally Posted by brathanke View Post
Do you have a watt meter? Mine gives the voltage.
thing is that when i hook my life, it does not work... works on lipo! i wanted to know how much woltage does servos get... guess the only way is to make jr-app adapter....


and looking trough sahara manual, looks like it does not take 3s lipos... input voltage seems to be 10v max.. ill shoot them email...


http://www.fromeco.org/Products/02FRCSAH-230/

now when im a bit smarter than when i bought it... it looks like not very good choice? 2x jr input, 2x jr output... means only 6a max current?? 10v max input voltage? so no 3s lipos... sigh... i should have gotten castle bec pro....
rimaarts is offline Find More Posts by rimaarts
Last edited by rimaarts; Mar 08, 2013 at 03:04 PM.
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 06:47 PM
Just go with the flow
goflyhighrc's Avatar
Modesto, CA
Joined Nov 2006
3,234 Posts
Quote:
Originally Posted by losifanatic View Post
If it is are you willing to sell it


Fixing my back up 70" Original Scheme, just found a brand new pair of wings for it.
goflyhighrc is offline Find More Posts by goflyhighrc
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 08:04 PM
Registered User
hertzrepkeith's Avatar
United States, CA, Hughson
Joined Jan 2012
1,130 Posts
Ouch!!!!!! So do you want me to fly it
Quote:
Originally Posted by goflyhighrc View Post
I might need it if I let you fly my 70"
hertzrepkeith is offline Find More Posts by hertzrepkeith
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 09:18 PM
Gone Huckin'
turnerm's Avatar
Charlotte, NC
Joined Jan 2011
9,262 Posts
Got my Slick ready to fly tomorrow with the 7955's on 8.5v. I'm using an AR7000 rx that says its rated up to 9.6v so I assume I'll be ok?

Can't wait to try it out. I can already see a difference from the 985's on the bench!! These suckers chatter a lot too don't they?
turnerm is online now Find More Posts by turnerm
Reply With Quote
Old Mar 08, 2013, 09:39 PM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
28,030 Posts
Quote:
Originally Posted by turnerm View Post
Got my Slick ready to fly tomorrow with the 7955's on 8.5v. I'm using an AR7000 rx that says its rated up to 9.6v so I assume I'll be ok?

Can't wait to try it out. I can already see a difference from the 985's on the bench!! These suckers chatter a lot too don't they?
Yes, you might want to cut the voltage back to 7.4 volts. I asked Tony at Hitec RCD about HS-7955TGs and while they were not originally rated for HV, they don't have a problem running on HV, with the exception of chatter around center. There is a way to get rid of the chatter though. If there is room ust put a small piece of the fuzzy part of Velcro between the counter balance and the stabilizers (both vertical and horizontal) and also between the end of the ailerons and the wing.

SteveT.
SteveT. is offline Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poll 3D hobby shop 51" slick or 55" SHP? appleflyer 3D Flying 24 Mar 24, 2009 07:29 PM
Video 3D Hobby Shop's AJ Slick Clark Warfel Electric Plane Talk 3 May 08, 2008 08:31 AM