HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 01, 2013, 12:43 PM
Registered User
United States, MA, Dennis
Joined Nov 2012
518 Posts
Discussion
F450 Doesnt seem to have the Lift power?

I though i had by F450 all set up the way I wanted it and now it seems like it doesnt have the Power that it used to. I have not changed anything since it was working quite well.

I use 4 different batteries all the same 30C 5000mah 3cell. and the result seems to be the same.

When I go to full throttle it used to blast off! and go verticle like a rocket.
Now its very sluggish to gain altitude and coming down I have to be very careful about speed of desent or....well its had some close calls to mother earth.

If I try to get it to hold altitude by moving the stick to center it will loose altitude-
(not sure I ever quite understood how this is supposed to work) But it did hold a lot better than it does now.

Thoughts?
CCkiter is offline Find More Posts by CCkiter
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 01, 2013, 12:51 PM
Registered User
Philippines, Calabarzon, San Pedro
Joined Jul 2012
4,466 Posts
How long do you fly them? If you cycle through the batteries and drain them too much each time, they'll all die out at the same time.
Hajile is offline Find More Posts by Hajile
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 01:00 PM
Registered User
United States, MA, Dennis
Joined Nov 2012
518 Posts
I usually fly for 6-8 Minutes. Generally I end up with 3.9 Volts Per cell at the end.

Two of the battiers are newer than the other and have very few cycles on them.

Thank you for your repsonse.

Philip
CCkiter is offline Find More Posts by CCkiter
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 01:58 PM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
24,570 Posts
Mine shoots to the skies when in manual mode but in Atti and GPS it has a lot less lift power sort of speak.

Did you recently change Atti settings or something?
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 02:39 PM
Registered User
United States, MA, Dennis
Joined Nov 2012
518 Posts
I am going to go back to the origional atti settings. I did change them to smooth things out, But I thought it was working well after than.
Part of the problem is so many variables and time between days to get out and fly!
CCkiter is offline Find More Posts by CCkiter
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 03:36 PM
Air, Ground & Water
freechip's Avatar
Canada, ON, Rockland
Joined Aug 2008
24,570 Posts
Why its always best to change one setting at a time and test.
freechip is online now Find More Posts by freechip
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 11:30 AM
Registered User
neato4u's Avatar
Malaysia
Joined Feb 2012
336 Posts
I'm assuming you're using a Naza FC.
did you do a recalibration using software?
Check your throttle curve too..
I have a feeling that your throttle calibration is out.
neato4u is offline Find More Posts by neato4u
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 01:01 PM
Registered User
United States, MA, Dennis
Joined Nov 2012
518 Posts
Thank you for everyone who responded.

Fortunatly I had down loaded the Models to my computer from the TX.
I put the Model info back into the TX, and Booya!
She flies great again!

There are so many variables i got a little lost and I must have made some change in the TX that was causing the probelm.

What do you know, It was human error.......

Thanks again.

Philip
CCkiter is offline Find More Posts by CCkiter
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion My NTM 3000kv motor seems to have a ton less power than it used to. Why? Koo Power Systems 23 Jan 11, 2013 11:12 PM
Question felling my creation doesnt have enough power AzTrekie Foamies (Scratchbuilt) 3 Sep 21, 2012 12:27 AM
Discussion There doesnt seem to be many headtrackers hazchem88 FPV Talk 2 May 10, 2011 05:00 PM
Discussion somthing doesnt seem right nick84 Trader Talk 3 Mar 06, 2010 11:46 AM
Discussion Belt drive tail questions. seems like it doesnt engage RC-newbie Micro Helis 2 Dec 28, 2006 10:40 AM