SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 16, 2012, 01:14 PM
Great Britain
MrBen.'s Avatar
Joined Dec 2008
1,744 Posts
yes I returned the OSD and got sent a new one
MrBen. is offline Find More Posts by MrBen.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 16, 2012, 02:26 PM
Great Britain
MrBen.'s Avatar
Joined Dec 2008
1,744 Posts
delete
MrBen. is offline Find More Posts by MrBen.
Last edited by MrBen.; Nov 16, 2012 at 02:55 PM.
Reply With Quote
Old Dec 03, 2012, 03:53 AM
kitesurfer
United Kingdom, Blackpool
Joined Dec 2005
1,587 Posts
just looking for abit of info on this osd.

im looking for one with good speed and altitude reading.
not to see how fast or high i can go, but to keep constant altitude and speed for flying and recording video?
will this be alright?

also, does it have any model attitude reading? (not sure if this is the proper name)
AliB is offline Find More Posts by AliB
Reply With Quote
Old Dec 03, 2012, 07:36 AM
I'm a Registered User
Evansville, WI
Joined Dec 2006
3,690 Posts
This is a good OSD for the price, but it's not on par with some of the more expensive OSDs out there. I've got the V2 version. The speed seems reasonably accurate, but the altitude does not. You can see in my latest video that I start out with the altitude at zero, when I land at the same location, it's reading +300m(altitude is on the right ladder). Maybe the newer versions have fixed this, but I haven't heard any reports of it yet.

2Km flight with my FPV Easycub (8 min 51 sec)
Bugman Jeff is offline Find More Posts by Bugman Jeff
Last edited by Bugman Jeff; Dec 08, 2012 at 09:17 AM.
Reply With Quote
Old Dec 27, 2012, 04:38 AM
Get It? - Got It!
Maverickk's Avatar
Hawaii
Joined Oct 2007
460 Posts
Does this OSD support "return to home" function?
Thanks
Maverickk is offline Find More Posts by Maverickk
Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 03:20 PM
Blacked out 350z - Texas
Wrice4's Avatar
Joined Nov 2012
1,838 Posts
I got my suppo easy osd v2.3 in the other day. I have not hooked it up yet, but it is the newest version so hopefully it will be pretty good for the price. I have not heard a lot of bad reviews about them. Of course they dont compare to spending $200+ on an osd, but for something simple and cheap. it does the job I would assume.
Wrice4 is offline Find More Posts by Wrice4
Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 03:33 PM
fly by night
BCSaltchucker's Avatar
Joined Sep 2011
5,837 Posts
Quote:
Originally Posted by Maverickk View Post
Does this OSD support "return to home" function?
Thanks
No

Storm is the right one for a budget osd w RTH
BCSaltchucker is offline Find More Posts by BCSaltchucker
Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 05:07 PM
Blacked out 350z - Texas
Wrice4's Avatar
Joined Nov 2012
1,838 Posts
Actually, BCSaltchucker is the one that referred me to suppo easy osd v2.3.
Wrice4 is offline Find More Posts by Wrice4
Reply With Quote
Old Jan 29, 2013, 08:13 PM
fly by night
BCSaltchucker's Avatar
Joined Sep 2011
5,837 Posts
Quote:
Originally Posted by Wrice4 View Post
Of course they dont compare to spending $200+ on an osd, but for something simple and cheap. it does the job I would assume.
exactly. Just enough info to fly around and navigate easily, find the way home, watch your battery, time your flight and air speed. The Altitude accuracy is variable. I still use it in a glider, but use a separate variometer with it also.

cheap enough to be expendable for doing long range attempt in a cheap plane, maybe
BCSaltchucker is offline Find More Posts by BCSaltchucker
Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 09:33 AM
Blacked out 350z - Texas
Wrice4's Avatar
Joined Nov 2012
1,838 Posts
Quote:
Originally Posted by BCSaltchucker View Post
exactly. Just enough info to fly around and navigate easily, find the way home, watch your battery, time your flight and air speed. The Altitude accuracy is variable. I still use it in a glider, but use a separate variometer with it also.

cheap enough to be expendable for doing long range attempt in a cheap plane, maybe
Ya. BC has helped me tremendously and has only made my life easier with fpv and rc planes. Props to him, he knows what he is talking about.
Wrice4 is offline Find More Posts by Wrice4
Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 03:56 PM
First to go over 106K feet
Crist Rigotti's Avatar
United States, TX, Waxahachie
Joined Mar 2008
2,485 Posts
Has anybody used a toroid on the GPS cable to help GPS accuracy?
Crist Rigotti is offline Find More Posts by Crist Rigotti
Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 04:47 PM
Registered User
Deadstick 8409's Avatar
Joined May 2010
1,035 Posts
I suppose the gps is not waas enabled?
Deadstick 8409 is offline Find More Posts by Deadstick 8409
Reply With Quote
Old Mar 19, 2013, 06:16 PM
fly by night
BCSaltchucker's Avatar
Joined Sep 2011
5,837 Posts
probably not, but does it matter all that much? Are the top shelf OSD GPS WAAS? I imagine if it was WAAS, we wouldn't get frequent inaccuracies in altitude often over 50 ft out of whack, and the top shelf OSD might not need a Baro at all (they also get significant inaccurate readings too without baro). But I am not an expert at all.
BCSaltchucker is offline Find More Posts by BCSaltchucker
Reply With Quote
Old Mar 30, 2013, 11:08 AM
Semper Fi
greedyg76's Avatar
United States, CA, Rancho Cucamonga
Joined Mar 2009
1,011 Posts
Quote:
Originally Posted by riahut.com View Post
I having troubles with Suppo OSD. V2
Camera connected directly to the video transmitter picture ok, scale ok.
When I attach no camera just OSD to the video transmitter it looks ok as well. But when I attach camera via OSD, camera image looks ok, but OSD looks stretch beyond the screen, and scale factor changes from time to time if i hit Reset. but still it ether stretch or very stretch !
Screen is Lilliput 669, Camera Sony CCD 520TVL
Any ideas?

did I try different camera? No.... I don't have any other cameras
I have this same issue, has anyone resolved it?
greedyg76 is online now Find More Posts by greedyg76
Reply With Quote
Old Mar 30, 2013, 11:23 AM
fly by night
BCSaltchucker's Avatar
Joined Sep 2011
5,837 Posts
did you select NTSC or PAL from the menu? must choose the one that suits your video system or the OSD will run off the screen
BCSaltchucker is offline Find More Posts by BCSaltchucker
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion CL-OSD a open source osd software for E-OSD and G-OSD callelj FPV Equipment 4079 Dec 11, 2014 12:19 AM
Discussion Suppo ESC help??? rotorkilla Racing Boats - Electric 3 Apr 18, 2011 04:38 PM
Discussion Suppo Shuttering kuczy Power Systems 4 Apr 12, 2011 08:42 PM
Help! Looking for Suppo motor GuyP Power Systems 6 Mar 05, 2011 06:34 PM
Sold REDUCED - ESC's - NEW Suppo 60a Opto - Suppo 70a Opto+BEC - $17.50 each shipped. Wingwrecker Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 4 Aug 26, 2009 07:41 PM