Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
This thread is privately moderated by Murocflyer, who may elect to delete unwanted replies.
Old May 30, 2012, 02:45 PM
Promoting Model Aviation...
Murocflyer's Avatar
United States, CA, Tehachapi
Joined Nov 2005
24,884 Posts
Jeff,

I believe you must be the local RF6 expert so I have another question for you.

How can I turn the sun off?

Thanks,

Frank
Murocflyer is offline Find More Posts by Murocflyer
RCG Plus Member
Latest blog entry: Who Appreciates Your Work?
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 30, 2012, 03:41 PM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
Photofield? You can't. 3D field? I forget. Hit h (I think) for help. It's in there.


Here's a pic that shows the controls
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Last edited by jeffpn; May 30, 2012 at 05:36 PM.
Reply With Quote
Old Jun 06, 2012, 10:53 AM
Registered User
Vermont
Joined Dec 2003
840 Posts
Anyone happen to know where to get some quad models (X config) for the FMS?
spacecase is offline Find More Posts by spacecase
Reply With Quote
Old Jun 22, 2012, 06:49 PM
Registered User
The Eccles's Avatar
United Kingdom, Baildon
Joined Jun 2012
1 Posts
Models

I think this is an appropriate question to ask here.

Where can I find a simulator where I can test fly an RC Parafoil, has anyone ever found one as a model on one of the simulators mentioned above.

I would also be interested in an Ornithopter sim.

Hope someone can help

Regards

Eccles
The Eccles is offline Find More Posts by The Eccles
Reply With Quote
Old Jun 27, 2012, 01:12 PM
DONT PANIC! :)
out of stock's Avatar
United States, FL, Lehigh Acres
Joined Jan 2012
1,900 Posts
Someone plz help me out here. I just need to know if the following specs would run real flight g6 to a minimum the least.

Intel pentium doubt core processor @ 3.0ghz.
120gb hd.
1gb ddr400 memory.
Pcie hd gaming graphics video card with 1gb intergrated memory.
Dvdrw burner, cdrw burner,floppy drive.
4 rear 2 front usb ports 2.0. High speed internet ready.

I know you guys dint really need all that but i know no more about pc than a tea leaf knows its destiny
out of stock is offline Find More Posts by out of stock
Reply With Quote
Old Jun 27, 2012, 02:35 PM
DJO
Custom FPV Setups
DJO's Avatar
United States, CT, Stafford
Joined Oct 2011
3,544 Posts
Quote:
Originally Posted by out of stock View Post
Someone plz help me out here. I just need to know if the following specs would run real flight g6 to a minimum the least.

Intel pentium doubt core processor @ 3.0ghz.
120gb hd.
1gb ddr400 memory.
Pcie hd gaming graphics video card with 1gb intergrated memory.
Dvdrw burner, cdrw burner,floppy drive.
4 rear 2 front usb ports 2.0. High speed internet ready.

I know you guys dint really need all that but i know no more about pc than a tea leaf knows its destiny
All you need to do is download the free trial to see if Real Flight 6 will work with your computer. You can download the demo here:

http://realflight.com/free-rf6-demo.html

Not all the planes, helis, and features are available on this download (for obvious reasons), it's just to see if it'll work on your computer only. When you buy the full RF6 all the options will be unlocked.



Dan
DJO is offline Find More Posts by DJO
RCG Plus Member
Latest blog entry: Montreal and New Hampshire 2014
Reply With Quote
Old Jun 27, 2012, 03:31 PM
DONT PANIC! :)
out of stock's Avatar
United States, FL, Lehigh Acres
Joined Jan 2012
1,900 Posts
Dan you the man!
out of stock is offline Find More Posts by out of stock
Reply With Quote
Old Jun 27, 2012, 03:34 PM
DJO
Custom FPV Setups
DJO's Avatar
United States, CT, Stafford
Joined Oct 2011
3,544 Posts
Quote:
Originally Posted by out of stock View Post
Dan you the man!
Haha thanks!
DJO is offline Find More Posts by DJO
RCG Plus Member
Latest blog entry: Montreal and New Hampshire 2014
Reply With Quote
Old Jun 27, 2012, 04:24 PM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
Quote:
Originally Posted by out of stock View Post
Someone plz help me out here. I just need to know if the following specs would run real flight g6 to a minimum the least.

Intel pentium doubt core processor @ 3.0ghz.
120gb hd.
1gb ddr400 memory.
Pcie hd gaming graphics video card with 1gb intergrated memory.
Dvdrw burner, cdrw burner,floppy drive.
4 rear 2 front usb ports 2.0. High speed internet ready.

I know you guys dint really need all that but i know no more about pc than a tea leaf knows its destiny
It'll run RF fine. You probably have more than I have for my copy of RF6. If you ever want even better performance, you would get a better video card. That's totally up to you.
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Old Jun 28, 2012, 02:59 PM
DONT PANIC! :)
out of stock's Avatar
United States, FL, Lehigh Acres
Joined Jan 2012
1,900 Posts
hey jeff, i probably will uprade very soon. im purchasing this pc from a trusted source. thanks bro!
out of stock is offline Find More Posts by out of stock
Reply With Quote
Old Jun 30, 2012, 11:10 AM
Registered User
Joined May 2012
23 Posts
I just bought a Dynam Catalina and I would like to try Clearview simulator. Would my stock Dynam transmitter work with it and what cable would I need? I have windoows Vista.
keithweber is offline Find More Posts by keithweber
Reply With Quote
Old Jul 08, 2012, 06:04 PM
Buildings what I enjoy.
Australia, QLD, Witheren
Joined Nov 2007
682 Posts
I brought a Esky EK2-0905A FMS compatible sim off ebay many years ago. The problem I am facing is that the new computers I have do not support its running with the latest microsoft excell, vista or windows 7. I have looked on the FMS website for upgrades but it seemed not to work or it was something that I was doing wrong. I am not tech savvy but would like to get it up and running as its been awhile since I was behind the sticks.

Any help would be appreciated with this small problem.

Cheers Shane.
shanesmadhouse is offline Find More Posts by shanesmadhouse
RCG Plus Member
Latest blog entry: Just some of the hanger.
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 06:35 PM
Registered User
Joined Jul 2011
131 Posts
I would definitely stay away from Real Flight Basic
(I started a thread - well, actually two...- about this in the KnifeEdge forum)

The software is ok and does everything it is expected to do, but as far as I am concerned the dedicated controllers they sell with the Basic are jut plain crap. I had two of them go out of order in the span of one year, the first one less than two months after I bought it, and still covered by the warranty, on the RH stick, the second one about 9 months after I got the replacement (November 2011), on the LH stick

Both controllers were well cared for, used on a fixed place, and I am the only user.

As is usually the case, you get what you pay for...

G.
GLFaria is offline Find More Posts by GLFaria
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 09:04 PM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
To be fair, you are the only one with the complaint. I don't think they are all defective. There'd be post after post from many users if that was the case.

J.
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Old Jul 29, 2012, 05:03 PM
Registered User
United States, TN, Bartlett
Joined Jun 2012
18 Posts
Murocflyer,
Very nice thread. Thank you.

Two things were mentioned in this thread. One had to do with being able to test the different flight sims. I was able to do so at a local Hobby Shop. RC6 and Phoenix. Both worked fine for me. The difference to me was price and price. Initial cost and upgrade cost. I went with Phoenix.

The other thing was Phoenix came with a Spectrum DX5e which is an actual transmitter.
Not bad. I can use it with my DLG. Personally, I'd prefer to use a xmitter that I will use while flying.

I've been away from the hobby for many years and want to get back into sail planes and pattern. I have two older computer futaba's and bought a Turnigy 9x. I used to program my gliders for camber, crowe, take off and landing configuration. Phoenix planes are obviously advanced enough to use these mixing functions so my plan is to use computer radios to practice without augering an expensive plane and get back into the grove. That will happen just as soon as I can find out what I need to be able to program the xmitter into phoenix sim on my computer.

Keep up the good work and Thanks again!
Bob
Highflying1 is offline Find More Posts by Highflying1
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Best RC Simulator? R0yalty Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 47 Jan 12, 2014 01:56 AM
Discussion Rc Tx with no module for simulator use mick3485 Radios 3 Mar 01, 2012 02:24 AM
Sold Real Flight RC Simulator CHEAP! hi2nr Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 1 Feb 27, 2012 11:37 AM
For Sale Complete RC Simulator kit mxandrews1 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 2 Feb 23, 2012 11:09 AM