HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 30, 2014, 02:52 PM
Registered User
rcflyinff's Avatar
United States, FL
Joined Mar 2012
563 Posts
Discussion
Spektrum DX7s battery

The battery in my DX7s has been less then superior and I would like to replace it. Seems as though I have to charge it before going out and recharge when I get back. Anyway, what battery would you suggest? I've read where some are posting that a lipo will burn something up internally. Find that weird as the radio has the capability to run either a lipo or nicad. I would appreciate any suggestions. Thank you in advance.
rcflyinff is offline Find More Posts by rcflyinff
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 30, 2014, 02:56 PM
AndyKunz's Avatar
Illinois
Joined Sep 2001
24,806 Posts
The OLD DX7 could not use LiPos, but we make a LiPo specifically for the DX7S/DX8.

Andy
AndyKunz is offline Find More Posts by AndyKunz
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Sep 30, 2014, 04:52 PM
Registered User
rcflyinff's Avatar
United States, FL
Joined Mar 2012
563 Posts
A buddy sent me this link, http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...ter_Pack_.html
What do you think?
rcflyinff is offline Find More Posts by rcflyinff
Reply With Quote
Old Sep 30, 2014, 05:00 PM
AndyKunz's Avatar
Illinois
Joined Sep 2001
24,806 Posts
I think I would use the genuine product.

Andy
AndyKunz is offline Find More Posts by AndyKunz
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Sep 30, 2014, 05:51 PM
I just want to fly
Rhea's Avatar
United States, MN, Eden Prairie
Joined Oct 2008
1,231 Posts
I have been using the LectronPro second-source Lipo in my DX7s with great satisfaction. Charge it once a month or so and it will always be ready to go.
Rhea is offline Find More Posts by Rhea
Reply With Quote
Old Oct 27, 2014, 08:57 PM
Now where did I leave my jar?
Murman's Avatar
USA, NC, Huntersville
Joined Jul 2008
4,075 Posts
If you're still looking for a replacement, I use this one in my DX7s. Just make sure to go into the menu of your tx and change the battery setting to "LIPO". I forgot to do this when I swapped batteries about a year ago. The tx still works, but the battery level indicator doesn't show the correct level. The voltage got so low on the battery that the protection circuit cut the power to the tx while I had a plane in the air! Fortunately, I was landing at the time and the plane was only 3-4' from the ground. No damage at all. I was very lucky. This happened tonight after about 2 minutes while I was flying my GWS Pico Tiger Moth doing touch & gos in front of my house. My last flight before this one was the maiden flight of this 100+mph bird.
Murman is offline Find More Posts by Murman
RCG Plus Member
Old Oct 27, 2014, 09:20 PM
AndyKunz's Avatar
Illinois
Joined Sep 2001
24,806 Posts
Did you tell your DX7s about your new battery? System Settings lets you adjust the chemistry and low-voltage alarm.

Andy
AndyKunz is offline Find More Posts by AndyKunz
Site Sponsor
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold Spektrum DX7s with Lipo battery, with extra dx7s for parts! Pereth Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 7 Mar 20, 2014 10:39 PM
Question Spektrum dx7 new battery andy100102 Radios 2 Oct 14, 2013 05:16 PM
Sold DX7 with Spektrum case, strap, 2500mah battery and charger. flyinjrc74 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 Oct 10, 2013 08:22 PM
Sold DJI 450 / Spektrum DX7 / (2) 2200 mAh Batteries/ Landing Gear One3esco Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Oct 02, 2013 08:55 PM
For Sale DJI 450 / Spektrum DX7 / (2) 2200 mAh Batteries One3esco Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 4 Sep 29, 2013 03:21 PM