HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 08, 2012, 05:04 PM
Registered User
skippy78's Avatar
USA, VA, Narrows
Joined Mar 2009
1,494 Posts
Quote:
Originally Posted by SteveT. View Post
Well....what else would you use to crash a plane....of course it was a Futaba...if it was a Spektrum or JR, they would still be flying....

SteveT
It was a controlled crash and they didn't want a lockout before it hit the ground
skippy78 is online now Find More Posts by skippy78
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 08, 2012, 05:40 PM
Time To Fly The Best!
heritageflyer's Avatar
Hills of Eastern Ohio
Joined Nov 2008
13,896 Posts
Just got back from three flights on the 57 SC after the elevator servo replacement and one on the 46 Yak.

First time in 50° temp since spring... It's coming back!
heritageflyer is offline Find More Posts by heritageflyer
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 05:45 PM
Sippin the Koolaid!
losifanatic's Avatar
United States, NC, Hertford
Joined Oct 2007
16,468 Posts
Im not liking the cooler temps. It wad cold and windy today
losifanatic is offline Find More Posts by losifanatic
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 05:48 PM
3D Wanna Be
sk8rob's Avatar
Oahu, Hawaii
Joined Jul 2009
3,296 Posts
It's pretty bad here too...73 outside
sk8rob is offline Find More Posts by sk8rob
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 05:54 PM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
28,027 Posts
80 here right now....at 2:54PM

SteveT
SteveT. is online now Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 05:54 PM
3D, 1D at a time!
Park_aviator's Avatar
United States, TX, Plano
Joined Aug 2010
4,029 Posts
Quote:
Originally Posted by losifanatic View Post
Im not liking the cooler temps. It wad cold and windy today
+1... It's killing my lipo flight times
Quote:
Originally Posted by sk8rob View Post
It's pretty bad here too...73 outside
...
Park_aviator is offline Find More Posts by Park_aviator
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 06:17 PM
Irg
ol' yellow eyes is back
Irg's Avatar
United States, NY, Alfred
Joined Apr 2009
7,706 Posts
I'd like to make the trim steps on my 8FG finer. does anyone know how to do this?
Irg is online now Find More Posts by Irg
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 06:27 PM
Stick banger
Ace4's Avatar
USA, AZ, Chandler
Joined Oct 2004
1,031 Posts
Quote:
Originally Posted by Irg View Post
I'd like to make the trim steps on my 8FG finer. does anyone know how to do this?
FUNCTION menu, highlight the item to modify (T1-T4) and press Return, then you can modify the "rate" of the trim. Default is 30%, if you go down to 0% your trim will have no effect on the Function anymore. Keep in mind if you currently have 5 clicks of trim in a channel and you change the rate from 30%, the surface will no longer be at the "trimmed" position if you don't adjust the amount of trim.
Ace4 is offline Find More Posts by Ace4
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 06:30 PM
Time To Fly The Best!
heritageflyer's Avatar
Hills of Eastern Ohio
Joined Nov 2008
13,896 Posts
Anyone else having issues with Vimeo today?? Lots of strange characters/symbols on every button or video. Like y is covering the Settings Icon, numbers covering up my vid cover pics. I uploaded one around 3pm and it shows it, but when you click on it, it says Processing. Was done 3 hrs ago.

Uploading another one now, I think they have issues.....
heritageflyer is offline Find More Posts by heritageflyer
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 06:36 PM
Irg
ol' yellow eyes is back
Irg's Avatar
United States, NY, Alfred
Joined Apr 2009
7,706 Posts
Quote:
Originally Posted by Ace4 View Post
FUNCTION menu, highlight the item to modify (T1-T4) and press Return, then you can modify the "rate" of the trim. Default is 30%, if you go down to 0% your trim will have no effect on the Function anymore. Keep in mind if you currently have 5 clicks of trim in a channel and you change the rate from 30%, the surface will no longer be at the "trimmed" position if you don't adjust the amount of trim.
cool...thanks! my elevator keeps ending up right between two clicks.
Irg is online now Find More Posts by Irg
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 06:55 PM
3D, 1D at a time!
Park_aviator's Avatar
United States, TX, Plano
Joined Aug 2010
4,029 Posts
Heading off to the sims right now
Park_aviator is offline Find More Posts by Park_aviator
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 06:59 PM
Perfect 3pt inverted landing!
teookie's Avatar
USA, AL, Huntsville
Joined Oct 2008
3,089 Posts
Quote:
Originally Posted by Ace4 View Post
FUNCTION menu, highlight the item to modify (T1-T4) and press Return, then you can modify the "rate" of the trim. Default is 30%, if you go down to 0% your trim will have no effect on the Function anymore. Keep in mind if you currently have 5 clicks of trim in a channel and you change the rate from 30%, the surface will no longer be at the "trimmed" position if you don't adjust the amount of trim.
Wow. You answered that question like a boss. I didn't even know the 8FG did that!
teookie is offline Find More Posts by teookie
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 07:51 PM
Redwing FTW
joesmith285's Avatar
United States, IN, Fort Wayne
Joined Nov 2008
1,431 Posts
Quote:
Originally Posted by Ace4 View Post
FUNCTION menu, highlight the item to modify (T1-T4) and press Return, then you can modify the "rate" of the trim. Default is 30%, if you go down to 0% your trim will have no effect on the Function anymore. Keep in mind if you currently have 5 clicks of trim in a channel and you change the rate from 30%, the surface will no longer be at the "trimmed" position if you don't adjust the amount of trim.
Sorry to jump in here, I just want to make light of a simpler way to adjust trim step. The problem with doing it that way is exactly what you said, you will have to retrim your plane. The purpose of trims steps was to allow you to get your trims "close" by having a higher step and therefor you wouldn't have to click the trim as much while flying. Then you can adjust the trim step down to fine tune it without loosing your current trim setting.

Go into the linkage menu and go to the second page. Then scroll down to T1-T4 SET. Then drop the step on T1, T2, and T4 down to 1. (Default is 4). T3 is throttle so no reason to adjust the trim step on that.
joesmith285 is offline Find More Posts by joesmith285
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 08:19 PM
Sippin the Koolaid!
losifanatic's Avatar
United States, NC, Hertford
Joined Oct 2007
16,468 Posts
Holy poops l didn't even know my 8fg could do any of that. Thanks guys. This radio just keeps getting better and better
losifanatic is offline Find More Posts by losifanatic
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 08:23 PM
Registered User
Alex Schauer's Avatar
United States, MN, North Mankato
Joined Feb 2011
4,674 Posts
Help!
I want to do a science project dealing with RC planes, BL motors or power systems (rc)
Any ideas?
Answer to the "problem" cant be yes or no
Alex Schauer is offline Find More Posts by Alex Schauer
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion You are addicted to flying when.... postalflyer72 Electric Plane Talk 34 Jul 17, 2011 12:12 AM
Video Angelo Lomelí flying 3D antics Jorge Fernandez Electric Plane Talk 0 Sep 30, 2006 03:22 PM
Tiger Moth antics - flying inverted w/video SnoJetter Parkflyers 49 Sep 16, 2003 08:25 PM
Help! Getting addicted to Park Flying fly4fun Parkflyers 11 Feb 16, 2002 11:58 AM
You know when your addicted to Slow Flying when..... Gman Parkflyers 51 Aug 05, 2001 04:19 AM