HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jan 30, 2013, 02:17 PM
Registered User
Joined Apr 2012
483 Posts
Quote:
Originally Posted by AVMEDIA View Post
Tahoe Ed: So I updated the firmware. Still the same. What I did find out in the process however is that when I switch to PAL instead of NTSC, the iOSD works as it should! Which basically brings me back to the original problem of not being able to shoot in NTSC. This is getting really frustrating. I have the V2 GH2 HDMI board. Anyone have any other ideas of what to do to get this thing working in NTSC?

I am seeing the same problem with the OSD Mk2 what ever the problem is it goes across both the MK1 and Mk2 osd. It works in PAL but not NTSC, can others please confirm they are seeing this as well in NTSC. I have tried and FPV camera in NTSC and it also freezes the osd information overlay making it useless.
flyingbiscuit1 is offline Find More Posts by flyingbiscuit1
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 30, 2013, 02:46 PM
Zenmusement
Michiel van Son's Avatar
Belgium, Vlaams Gewest, Gent
Joined Dec 2012
145 Posts
Quote:
Originally Posted by AVMEDIA View Post
Hey folks, I posted on here before about an issue I was having with the Zenmuse GH2 and DJI iOSD. I now have a video that I hope explains the problem better, hopefully someone can help me out! (http://vimeo.com/57574169). You may have to copy/paste link in browser.
A little background info...So originally I had the Z15GH2 with V1 of the HDMI board. I was getting the black and white/blurry picture issue. Robert sent me a V2 HDMI board. This solved the black/white downlink issue. However, after installing the V2 HDMI board, my iOSD no longer works properly. When my camera is off, the iOSD works just fine. As soon as I turn my camera on, the iOSD basically "freezes" and shuts off after 30 seconds or so. I am still getting a video downlink. As soon as I turn off my GH2, the iOSD works again, but obviously I do not have a video downlink. I am using all DJI components (VTX/iOSD/WKM etc). Anyone have any ideas? The HDMI cable has been replaced so that is ruled out. Robert also sent me a SAO adapter which also does not solve the issue (actually makes it worse, makes the video downlink all grainy and dark). As I have not heard of anyone else having this problem I wonder if it something I am doing wrong? Any ideas? Thanks for your help!
This might be a stupid remark, but what happens if you turn the camera on before powering on your iosd?
Michiel van Son is offline Find More Posts by Michiel van Son
Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 02:59 PM
Registered User
Canada, AB, Lethbridge
Joined Jul 2012
22 Posts
Quote:
Originally Posted by Michiel van Son View Post
This might be a stupid remark, but what happens if you turn the camera on before powering on your iosd?
Same thing, the overlay still freezes up and eventually shuts off. In PAL mode it works no problem...
AVMEDIA is offline Find More Posts by AVMEDIA
Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 04:26 PM
Z06 Tony's Avatar
United States, NY, Rochester
Joined Sep 2008
7,075 Posts
Quote:
Originally Posted by leemann View Post
I want to build one of these as well. Have anymore details on the setup? How hard is it to hold by just hold the ends of the rods.
Its pretty light and easy to hold by the rod ends.
All we did was setup the Zenmuse and WKM and mounted everything.
Then we used some CF rod for handles.
Z06 Tony is offline Find More Posts by Z06 Tony
Site Sponsor
Old Jan 30, 2013, 05:25 PM
Registered User
Joined Apr 2012
483 Posts
Quote:
Originally Posted by Michiel van Son View Post
This might be a stupid remark, but what happens if you turn the camera on before powering on your iosd?
Not stupid, but I have tried as many options as I can see. The mk2 has the same problem in ntsc, and if any on else can test this on ntsc ver 2 hdmi board, I would appreciate it. in fact any ntsc camera would work.
flyingbiscuit1 is offline Find More Posts by flyingbiscuit1
Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 05:56 PM
Registered User
Canada, ON, Toronto
Joined Feb 2012
318 Posts
Hi Guys I am trying to setup a second Futaba 8FG to control the Z15 via SBUS. It seems like everything is working other then the FPV setup. I can't get aux2 to work in order to change which direction (either forward or down) right now its stuck in down so it doesn't help me too much. Any ideas? I know in the Wookong assistant you have to set SBUS do but I don't see any place to do that in the Zen assistant. Any help would be great!
leemann is online now Find More Posts by leemann
Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 07:09 PM
Registered User
North Vancouver, B.C.
Joined Dec 2005
20 Posts
V2 Board Install

Hey Guys,
Are there any instructions, guide lines for replacing the HDMI board? is it plug-n-play? do i need to update firmware?
Please help, i really don't like the idea of pulling apart a $3500 piece of gear without at least TWO instructions...
And maybe I'm blind but none of my searches have come up with anything.
Thanks.
NVMax is offline Find More Posts by NVMax
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 01:34 AM
Registered User
Germany, BY, Munich
Joined Jan 2012
98 Posts
Quote:
Originally Posted by NVMax View Post
Hey Guys,
Are there any instructions, guide lines for replacing the HDMI board? is it plug-n-play? do i need to update firmware?
Please help, i really don't like the idea of pulling apart a $3500 piece of gear without at least TWO instructions...
And maybe I'm blind but none of my searches have come up with anything.
Thanks.
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=4117
Topper_MUC is offline Find More Posts by Topper_MUC
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 11:28 AM
Registered User
Slovenia
Joined Feb 2011
839 Posts
Anyone knows how to re-calibrate Zenmuse and re-flash motors?

I got info that this could be the problem to my roll drift.
quadslo is offline Find More Posts by quadslo
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 11:32 AM
Registered User
Aviator1's Avatar
United Kingdom, England, Surrey
Joined Jan 2012
429 Posts
Quote:
Originally Posted by quadslo View Post
Anyone knows how to re-calibrate Zenmuse and re-flash motors?

I got info that this could be the problem to my roll drift.
Just a thought? have you upgraded to latest Z-15 firmware?
Aviator1 is offline Find More Posts by Aviator1
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 11:38 AM
Registered User
Slovenia
Joined Feb 2011
839 Posts
Yep, tried everything. It was working ok for 3 months.
quadslo is offline Find More Posts by quadslo
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 11:39 AM
Registered User
North Vancouver, B.C.
Joined Dec 2005
20 Posts
Thank You!
NVMax is offline Find More Posts by NVMax
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 12:04 PM
Registered User
Joined Jul 2011
123 Posts
The Hero-gimbal from DJI at the Toy-Fair in Nürnberg:
http://upload.masu.de/daten/1359641368_gimbal1.jpg
Hypam is offline Find More Posts by Hypam
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 12:32 PM
Registered User
Lake Zurich, IL
Joined Jan 2008
5,654 Posts
Quote:
Originally Posted by Hypam View Post
The Hero-gimbal from DJI at the Toy-Fair in Nürnberg:
http://upload.masu.de/daten/1359641368_gimbal1.jpg
It's happening.
sidneyw is offline Find More Posts by sidneyw
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jan 31, 2013, 01:31 PM
Registered User
Chalfont St Giles, Bucks, UK
Joined Jan 2007
3,198 Posts
Quote:
Originally Posted by Hypam View Post
The Hero-gimbal from DJI at the Toy-Fair in Nürnberg:
http://upload.masu.de/daten/1359641368_gimbal1.jpg
Quote:
Originally Posted by sidneyw View Post
It's happening.
Another piece of quality looking gear from DJI. Is this only for the gopro 3?
Paul@SCC is offline Find More Posts by Paul@SCC
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion DJI F550 Hex Build, with 2-axis NEX-5N/GH2 Gimbal... GGoodrum Multirotor Talk 9560 May 27, 2014 11:06 PM
New Product CLD 2/3-Axis FPV Gimbal for mini cameras and GoPro crd FPV Talk 9 Jul 13, 2012 10:42 PM
Discussion DJI Spread Wings S800 and Zenmuse Z15 prices are out! tpnitro Multirotor Talk 120 Jun 19, 2012 01:27 AM
Wanted 3 axis gimbal on a budget =) Vyas FPV Equipment (FS/W) 3 Mar 20, 2012 10:57 AM
New Product CLD 2/3-Axis FPV Gimbal for mini cameras and GoPro crd Aerial Photography 2 Sep 12, 2011 06:44 PM