New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Nov 29, 2015, 02:51 PM
TexasFlyer836 is online now
Find More Posts by TexasFlyer836
Registered User
United States, TX, Burleson
Joined Nov 2015
8 Posts
X8R SBUS Failsafe???

Hey guys, this is my first post. I recently purchased on of the Eachine Racer 250s. I'm running the X8R Receiver and a Taranis+ X9D Radio.

I'm running the X8R in Mode 4(D16).

I have looked at the X8R instructions and followed the below instructions:

1. Bind the receiver first and turn on both the transmitter and the receiver.
2. Move the controls to the desired failsafe position for all channels.
3. Press briefly the F/S button on the receiver for less than 1 second. The Green LED will flash twice, indicating the failsafe position has been set in the receiver.

I do get the two flashes of the green LED indicating the F/S is set. In order to test it, I have been turning off the radio. When I do that the LED on the receiver goes to RED and the throttle goes to ZERO, even though I set the receiver with the throttle well over zero.

As it is right now I'm okay with the throttle going to ZERO, but I was just playing around with it and trying to see if it worked as described in the instructions.

I have also tried setting up the failsafe on the radio as shown in this video,
Taranis Failsafe (4 min 58 sec)

but that doesn't work either. It's a few years old so I guess the firmware could have changed, or the person in the video is not using SBUS.

Does anybody know what I might have going on here? Thanks for any help or ideas.
TexasFlyer836 is online now Find More Posts by TexasFlyer836
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts

Thread Tools