SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 05, 2012, 04:57 PM
Aerial DP
United States, CA, Lakeside
Joined Apr 2010
912 Posts
you want this for 4s
http://www.dpcav.com/xcart/Adjustabl...Step-Down.html

or this for 3s
http://www.dpcav.com/xcart/Adjustabl...EPIC-Type.html

somebody here linked the same thing for like $2 on ebay, i bought 10 of em and still haven't seen em. That was over a month ago.....
Kloner is offline Find More Posts by Kloner
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 05, 2012, 05:01 PM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,494 Posts
Damm dude, you got like 10 filters on there!
and one voltage filter!
WOW!
DoctorAudio is online now Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Nov 05, 2012, 05:25 PM
There's magic in those wings !
khaled_abobakr's Avatar
Joined Nov 2006
4,851 Posts
Thanks ... I'll go for the dpcav 4S ...

Khaled
khaled_abobakr is offline Find More Posts by khaled_abobakr
Reply With Quote
Old Nov 05, 2012, 06:17 PM
Aerial DP
United States, CA, Lakeside
Joined Apr 2010
912 Posts


don't know what i though an extra 2 feet was like but there ya go......
Kloner is offline Find More Posts by Kloner
Reply With Quote
Old Nov 05, 2012, 07:58 PM
Tricopters Rule
United States, NC, Goldsboro
Joined Mar 2012
534 Posts
I was just testing the epic style one, does a good job of either dropping the voltage or raising it 9v in 12v out, 14v in 12v out good for the Vtx.
That Castle bec is noisy as well, I put a ferrite ring on its output and it cured my jittery servos.
Panzlflyer is offline Find More Posts by Panzlflyer
Reply With Quote
Old Nov 05, 2012, 10:54 PM
Some call me the other guy!
DoctorAudio's Avatar
Milwaukie , Oregon
Joined Feb 2003
4,494 Posts
All swtiching ones will need a filters and castle is the good switching ones!

Quote:
Originally Posted by Panzlflyer View Post
I was just testing the epic style one, does a good job of either dropping the voltage or raising it 9v in 12v out, 14v in 12v out good for the Vtx.
That Castle bec is noisy as well, I put a ferrite ring on its output and it cured my jittery servos.
DoctorAudio is online now Find More Posts by DoctorAudio
Reply With Quote
Old Nov 05, 2012, 11:14 PM
Aerial DP
United States, CA, Lakeside
Joined Apr 2010
912 Posts
that sepic one he's got there will raise volts... like fly with 3s and even though it sags to whatever, it maintains 12v, like you need for a solid link on a vtx. bec lite only goes to 7 or 9 volts, forget. leaves a $50 ccbec pro that's noisier than hell or a $13 no computer telling it the voltage so is quieter switching bec. my links rock solid with it....... wasn't till i ran em, if you use fpv gear, you want those and the lc-filter... will run a 1 watt vtx and board cam all day long and you can bury them in the wing without thermal problems.
Kloner is offline Find More Posts by Kloner
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 12:04 AM
Registered User
Canada, BC, Vancouver
Joined Feb 2012
652 Posts
eh kloner, when u say those and the lc are you talking about the dpcav or whatever they are? I just got 2 of the regulators and the lc filters for whatever they end up in. Just didnt know if they need air or not. Perhaps a bench test is in order
elliott000 is offline Find More Posts by elliott000
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 07:46 AM
Aerial DP
United States, CA, Lakeside
Joined Apr 2010
912 Posts
that is them and yes you can bury it all..... mines been in there and flown in 118 degrees for 25 minutes and never had a hicup

Kloner is offline Find More Posts by Kloner
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 12:20 PM
Registered User
Joined Apr 2012
10 Posts
Quote:
Originally Posted by khaled_abobakr View Post
Could you please elaborate more ... ..

I already have the LC filter from dpcav on the 12V BEC output ...

There is about 35 cm of separation between the BECs and the EZUHF RX


Khaled
Did you just laminate before installing the gears? Can you cut trough the lam later on and install your gears with no issues?
josibarns is offline Find More Posts by josibarns
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 02:38 PM
Registered User
United States, CO
Joined Oct 2012
13 Posts
Hi, I have a question for anyone using a TBS battery bay. I read that the bay will fit up to nano-tech 3300mah batteries for 3s or 4s. Looking at the HK website I am seeing several 3300s and I am not sure which will fit.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Lipo_Pack.html
146x43x20mm

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Lipo_Pack.html
133x44x21mm

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Lipo_Pack.html
146x44x24mm

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Lipo_Pack.html
133 x 44 x 24mm

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...mpatible_.html
135 x 21 x 44mm

Can anyone confirm the inside dimensions of the TBS ZII batt bay? I *think* the length must be 150mm - 3mm -3mm = 144mm and I read a post somewhere saying you need 10mm for batt wires. So is 134mm the max length batt that will fit?

Thanks!
S0YL3NT is offline Find More Posts by S0YL3NT
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 02:48 PM
Registered User
Canada, BC, Vancouver
Joined Feb 2012
652 Posts
I have first ones you posted, they are a nice snug fit with about 1/2 inch or more at the end for the balance plug and such. Theres enough room on top at the back of the bay for the battery leads and deans connection under the cover
elliott000 is offline Find More Posts by elliott000
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 03:31 PM
Registered User
United States, CO
Joined Oct 2012
13 Posts
Quote:
Originally Posted by elliott000 View Post
I have first ones you posted, they are a nice snug fit with about 1/2 inch or more at the end for the balance plug and such. Theres enough room on top at the back of the bay for the battery leads and deans connection under the cover
Cool thanks! That is the batt that I had ordered. I am still confused tho, the HK dimensions must be incorrect. The ZII bay is 150mm minus 2x3mm for the TBS plywood. So there should only be 144mm to play with.

It is looking like my batteries are going to be the last things to arrive in the mail and I didn't want to have to wait for them to continue my build.
S0YL3NT is offline Find More Posts by S0YL3NT
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 03:58 PM
Registered User
Canada, BC, Vancouver
Joined Feb 2012
652 Posts
Hmm. I never looked at the dimension of the bay, on my new build ive made my own plywood base and put the batteries in the wing, made room for my rvosd.
elliott000 is offline Find More Posts by elliott000
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 04:24 PM
Registered User
Hmerly's Avatar
United States, AL, Huntsville
Joined May 2012
848 Posts
The tbs batt bay is a very tight fit and it forces you to shorten your battery lead wires to about an inch. I really hated having to do that. It is a great product, but very restricting and not the most useful for the price. I think it's better to make your own plywood box for a fraction of the cost and place the batts in the wing.
Hmerly is online now Find More Posts by Hmerly
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build Log Building the ultimate Ritewing Zephyr ThomasWF FPV Talk 34 Feb 20, 2012 06:14 PM
Discussion wing thickness ritewing zephyr Herishi The Builders Workshop 2 Oct 05, 2011 09:36 AM
Discussion Ritewing Zephyr hobbycity motor nexstarselect FPV Talk 2 Mar 07, 2011 05:37 PM