Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 22, 2013, 06:58 AM
An unexpected error occurred
Phaedra's Avatar
Belgium, Flemish Region, Duffel
Joined Apr 2012
676 Posts
I just sent mine back to the online store I bought it from. They will replace it, and if they decide it is a warranty case, they will refund the shipping charges to me.
I asked them if they could test the replacement unit before shipping it, to avoid repeating the situation.
To be continued.....
Phaedra is online now Find More Posts by Phaedra
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 28, 2013, 04:19 PM
An unexpected error occurred
Phaedra's Avatar
Belgium, Flemish Region, Duffel
Joined Apr 2012
676 Posts
Just got word back from the store owner that he received my charger, and will be testing it tomorrow. Very curious towards his conclusions.
Phaedra is online now Find More Posts by Phaedra
Reply With Quote
Old Oct 29, 2013, 03:34 AM
An unexpected error occurred
Phaedra's Avatar
Belgium, Flemish Region, Duffel
Joined Apr 2012
676 Posts
A new charger is on the way for me, accepted as warranty issue.
Great service from Voltmaster.de!
Phaedra is online now Find More Posts by Phaedra
Reply With Quote
Old Nov 01, 2013, 04:53 AM
An unexpected error occurred
Phaedra's Avatar
Belgium, Flemish Region, Duffel
Joined Apr 2012
676 Posts
Replacement charger arrived yesterday. I tested charging only on output A so far, and it charges to 4.2V cell voltage as it should!
So: it can be done :-)
Phaedra is online now Find More Posts by Phaedra
Reply With Quote
Old Nov 04, 2013, 04:07 PM
Registered User
Joined Sep 2011
53 Posts
I got my charger back few days ago, it was a calibration issue. I sent it to the norwegian hitec import, and the re-calibrated it and now it works perfect!
Dynasti is offline Find More Posts by Dynasti
Reply With Quote
Old Jan 13, 2014, 11:09 AM
Registered User
United States, TX, Leander
Joined Sep 2003
2,495 Posts
I know this is a old thread but is anybody using LiFe batteries on this charger. My Hitec X4 has a fixed discharge at 2v. Since I just started using the LiFe batteries the reference info I've found suggests a discharge no lower than 2.5v. Does the H4 let you change the minimum discharge voltage cutoff?
Edwin
edwin1 is offline Find More Posts by edwin1
Reply With Quote
Old Jan 14, 2014, 12:02 PM
Registered User
Joined Dec 2002
163 Posts
The discharge voltage is adjustable on the H4 and the default is 2.5v
rjpmodel is offline Find More Posts by rjpmodel
Reply With Quote
Old Jan 16, 2014, 02:28 AM
Registered User
Czech republic
Joined Jan 2010
8 Posts
Hi, I bought a charger Hitec h4, in the mode of storage is constantly discharged even when the cell voltage is 3.75 V.
When charging is by default set to 4.0 V / cell yet charged to 4.2 V / cell ...
Firmware is 1.02.
Today I am going to consult the problem with the seller.
Peter
ecop is offline Find More Posts by ecop
Reply With Quote
Old Jan 17, 2014, 02:54 AM
Registered User
Czech republic
Joined Jan 2010
8 Posts
Hi, so my charger had to howl replaced.
The replacement charger is charging correctly.
Today I received a voucher for Amain hobbies, it would cost me an I-charger 308 duo 240USD pity that I have not received it previously.
ecop is offline Find More Posts by ecop
Reply With Quote
Old Jun 13, 2014, 06:09 AM
Registered User
marcin.gala's Avatar
Joined Jun 2010
420 Posts
OK got my H4 10days ago.
Got 1.02 firmware on it and exactly same problem with charging lipos.
finish at 85% 90% 73% whatever she likes ,showing worng voltage for cells and all up voltage.

So is that can be fixed by new firmware or have to send it back ?
SHAME HITEC !!
marcin.gala is offline Find More Posts by marcin.gala
Reply With Quote
Old Jun 13, 2014, 06:20 AM
An unexpected error occurred
Phaedra's Avatar
Belgium, Flemish Region, Duffel
Joined Apr 2012
676 Posts
I really had to have mine swapped, firmware update didn't do anything to solve the problem.
Now I sometimes have a battery that stops charging at, say, 98%, but that is due to some bad balancer adapter. Because when I swap them, everything goes fine again.
Phaedra is online now Find More Posts by Phaedra
Reply With Quote
Old Jun 20, 2014, 06:25 AM
Registered User
marcin.gala's Avatar
Joined Jun 2010
420 Posts
I got charger swapped also and first charging shows me 98% charge for lipo 4S FULL 16.82V ,when multimeter shows 16.62V
This is new charger ,but still got 1.02 firmware on it.
So sending this back second time = NO FUN !!
marcin.gala is offline Find More Posts by marcin.gala
Reply With Quote
Old Jun 20, 2014, 06:55 AM
Registered User
United States, TX, Leander
Joined Sep 2003
2,495 Posts
I guess I'll pass on this charger for now. I have the X4 but it is fixed on the LiFe discharge setting. I know about faking the discharge setting using the nimh setting, but I'd rather have a cycler that works right.
Edwin
edwin1 is offline Find More Posts by edwin1
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product BRAND NEW: Hitec HS-8330SH & HS-8335SH in stock! ServoCity ServoCity.com 0 Apr 12, 2013 01:37 PM
New Product BRAND NEW! Hitec X4 AC Plus Charger - in stock at ServoCity! ServoCity ServoCity.com 0 Oct 19, 2011 08:48 AM
New Product Brand New Hitec X1 AC Plus Multi-Charger : In Stock at ServoCity!! ServoCity ServoCity.com 0 Aug 23, 2011 10:48 AM
New Product Hitec Optic 5 (2.4GHz) Tx - In stock now at ServoCity! ServoCity ServoCity.com 0 Aug 05, 2011 03:49 PM
New Product Hitec Minima 6T Micro Rx - now in stock at ServoCity.com - $44.99! ServoCity ServoCity.com 0 Jul 20, 2011 08:59 AM