HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 01, 2013, 01:25 PM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Ok now I'm scratching my head a bit because I want to have my Ailerons come down a bit as flaps but keep my Flaps on my 3 way position switch.
I have the DX7 and a 6 channel RX
I tried the flaperons mode but like that I loose my 3 position switch for my flaps as they end up on my Gear switch.
I tried to do some mixing but no luck .
Maybe someone in here would have an idea or has done it .
Cant keep scratching my head because I dont have much hair already
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 01, 2013, 03:34 PM
Always Ready!
warhead_71's Avatar
Chicago, IL
Joined Dec 2006
5,139 Posts
http://www.rc-soar.com/spektrum/index.htm

This is for crow settings (flaps down and ailerons up), but you could switch ailerons so they go down instead of up.
warhead_71 is offline Find More Posts by warhead_71
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 03:43 PM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Quote:
Originally Posted by warhead_71 View Post
http://www.rc-soar.com/spektrum/index.htm

This is for crow settings (flaps down and ailerons up), but you could switch ailerons so they go down instead of up.
Very nice thank you
Now I need a 7 channel Receiver but at least now I know its possible
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:01 PM
Registered User
Stregax's Avatar
Sweden, Stockholm County, Vaxholm
Joined Jan 2013
64 Posts
Quote:
Originally Posted by Paul-RC View Post
Ok now I'm scratching my head a bit because I want to have my Ailerons come down a bit as flaps but keep my Flaps on my 3 way position switch.
I have the DX7 and a 6 channel RX
I tried the flaperons mode but like that I loose my 3 position switch for my flaps as they end up on my Gear switch.
I tried to do some mixing but no luck .
Maybe someone in here would have an idea or has done it .
Cant keep scratching my head because I dont have much hair already
Maybe a silly beginners Q, but : why do you need to do this ?

/ Hans
Stregax is offline Find More Posts by Stregax
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:05 PM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Quote:
Originally Posted by Stregax View Post
Maybe a silly beginners Q, but : why do you need to do this ?

/ Hans
To be scale as the full scale Beaver
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Reply With Quote
Old Feb 01, 2013, 04:18 PM
Registered User
Stregax's Avatar
Sweden, Stockholm County, Vaxholm
Joined Jan 2013
64 Posts
Quote:
Originally Posted by Paul-RC View Post
To be scale as the full scale Beaver
Ok Thats what I suspected...
Stregax is offline Find More Posts by Stregax
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 08:05 AM
RCG -Minus Member
microflitedude's Avatar
United States, SC, West Columbia
Joined Oct 2009
1,441 Posts
Going to maiden my Beaver today!

Anything I should know? Haven't flown anything this large in a while.
microflitedude is offline Find More Posts by microflitedude
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 08:17 AM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Quote:
Originally Posted by microflitedude View Post
Going to maiden my Beaver today!

Anything I should know? Haven't flown anything this large in a while.
Cool!
Anything you should know?
Yes ........expect to have fun
Wheels or on floats today?
either way it fly's great

Good luck
Might fly mine today too
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 08:43 AM
RCG -Minus Member
microflitedude's Avatar
United States, SC, West Columbia
Joined Oct 2009
1,441 Posts
Got wheels on it for now, not brave enough to fly it off the pond out back yet.

I should probably mess with the flaps at higher altitudes until I get a good feel of how they work.
microflitedude is offline Find More Posts by microflitedude
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 08:47 AM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Quote:
Originally Posted by microflitedude View Post
Got wheels on it for now, not brave enough to fly it off the pond out back yet.

I should probably mess with the flaps at higher altitudes until I get a good feel of how they work.
Yes climb a bit higher and try them, it will most likely pitch up a bit .
I did program some down elevator trim on both flap position.
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 08:49 AM
RCG -Minus Member
microflitedude's Avatar
United States, SC, West Columbia
Joined Oct 2009
1,441 Posts
I've got them plugged into the gear switch on the RX. Is there a better way to do it?
microflitedude is offline Find More Posts by microflitedude
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 08:51 AM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Quote:
Originally Posted by microflitedude View Post
I've got them plugged into the gear switch on the RX. Is there a better way to do it?
What Transmiter are you using?
I use the Spectrum DX7 and AR600 RX the flaps are plugged in the AUX1 and I use the 3 position mode switch and flaps system act and feed in the values for the take-off and landing and the elevator values for each position.
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Last edited by Paul-RC; Feb 02, 2013 at 08:58 AM.
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 09:04 AM
RCG -Minus Member
microflitedude's Avatar
United States, SC, West Columbia
Joined Oct 2009
1,441 Posts
Dx6i and a 6 channel RX. It has a flap toggle switch, but I don't know how/if that can be programmed to activate the AUX channel. I haven't really programmed much other than the basic stuff.
microflitedude is offline Find More Posts by microflitedude
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 09:11 AM
Let me Fly please :^)
Paul-RC's Avatar
Montreal,Canada
Joined Mar 2003
3,538 Posts
Quote:
Originally Posted by microflitedude View Post
Dx6i and a 6 channel RX. It has a flap toggle switch, but I don't know how/if that can be programmed to activate the AUX channel. I haven't really programmed much other than the basic stuff.
I dont know the modes on the DX6i but if you have no 3 position switch you will only have 1 flap position anyway.
Maybe there is some programing possibilities in that DX6i to give some elevator values up or down when flaps are selected.
If not just dont drop the flaps at a fast speed and you wont pitch up too fast and maybe you wont pitch up.

Maybe others know this radio here.
Ok I'm going to fly now , hope the weather holds but its cold . might not fly much.
Paul-RC is offline Find More Posts by Paul-RC
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 09:27 AM
RCG -Minus Member
microflitedude's Avatar
United States, SC, West Columbia
Joined Oct 2009
1,441 Posts
There are no knobs on the 6i, just toggle switches and a button. So the flaps would be fully deployed instantly, causing it to pitch up like you said.

Happy landings!
microflitedude is offline Find More Posts by microflitedude
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dehavilland beaver DHC-2 Mk 3 peterpont Scale Kit/Scratch Built 14 Oct 16, 2009 02:03 AM
Discussion Dehavilland beaver DHC-2 Mk 3 peterpont Scale Fuel Planes 2 Jan 05, 2008 01:26 PM
Discussion Dehavilland beaver DHC-2 Mk 3 peterpont Giant Scale Airplanes 1 Dec 31, 2007 03:39 PM
Discussion Dehavilland beaver DHC-2 Mk 3 peterpont Parkflyers 3 Dec 29, 2007 07:32 PM
Discussion Dehavilland beaver DHC-2 Mk 3 peterpont Giant Electric Planes 1 Dec 29, 2007 06:39 AM