SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 23, 2012, 03:38 AM
Registered User
Joined Oct 2011
54 Posts
Mr_Westie, thanks for that. I don't mind carrying out more testing but it does soak up tremendous amounts of time and I have to mix it in with my normal family and workplace commitments. You are hinting at what I already believe...it just cannot be directly the YS-X6 causing a rapid discharge of the battery. The problem seems also only seems to manifest itself under load...ie...in the sky (It will sit there all day, every day, battery after battery being run with no props on at half to full throttle with respectful times). I can easily return the NAZA to the F450 frame with a mix of almost anything but I know that what ever the permutation on the NAZA/F450 set-up it will run well and as expected. My battery charger is an Overlander RC-6S AC Pro with a built-in AC/DC adapter...I guess there are better chargers on the market but this charger has performed well up to now, be it one battery at a time.
Regards
David.
david.scarbrow is offline Find More Posts by david.scarbrow
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 23, 2012, 04:36 AM
YS-X6 Know why it crashes,blog
New Zealand, Auckland
Joined Nov 2007
583 Posts
If you are up for another device grab this
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=4575
Or with only wires
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=10487

Or locally? if you are in a hurry.
http://www.fast-lad.co.uk/store/eagl...0-p-16951.html


Suggested test without the eLogger, using what you already have.
Fully charge batteries.
Hover for 2 mins on each pack. 2?
2m+ Altitude.
Charge them and note the mAh put back in.

Swap the FC back to the Naza.
Do the same.
If the mAh is vastly different, > 5% then we can only conclude something is wrong with the way the X6 is driving the esc.

Video all runs from a tripod if possible.

The only thing I could think of that would make the X6 use more power is if it is not tuned properly and wobbling.
Using more power than if it was in a stable/solid hover.
Having to adjust thrust all the time may do it.
Mr_westie is offline Find More Posts by Mr_westie
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 05:12 AM
Registered User
Joined Oct 2011
54 Posts
Mr_Westie, many thanks for that info, I have already ordered the Eagle Tree from Fast Lad...should be here within a couple of days...at least it is another tool in the box rather than another piece of kit that will be sitting around idle. I'm just in the process of fully balance charging up my 4 x 4S 5000mAh batteries (2 x Turnigy Nan-Tech, 2 x Volt-On), all of them have excellent discharge rates. I will update on completion of the tests.
Regards
David.
david.scarbrow is offline Find More Posts by david.scarbrow
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 10:25 AM
Registered User
Joined Sep 2012
45 Posts
anybody have this problem before. I plug the ys in I get one quick white light flash and then nothing. The wifi lights up the flight controller lights up the receiver lights up but no red lights for searching for sat. Just nothing. Any ideas?
platinumhobbies is offline Find More Posts by platinumhobbies
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 10:33 AM
aok
Registered User
Joined Dec 2011
43 Posts
[QUOTE=Andre6553;23067334]
Quote:
Originally Posted by aok View Post
Where can I set voltage in GCS?

I have a lot of trouble...nothing works.. So far I have conected the heli (Y6) to my android but I cant start the motors.. Something is wrong, but I dont know what.. [/QUOT
Make sure you stick inputs is right left is left and right is right mine also do it then i find out the stick inputs was wrong you can check it on the tablet or pc
Hello again..

I really have problem with setting up this #%/ ...The motors will not start. All the sticks go in right direction.. (i think)
aok is offline Find More Posts by aok
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 12:09 PM
Registered User
Joined Sep 2012
45 Posts
[QUOTE=aok;23105462]
Quote:
Originally Posted by Andre6553 View Post

Hello again..

I really have problem with setting up this #%/ ...The motors will not start. All the sticks go in right direction.. (i think)

Welcome to ys-x6 they have a long way to go before it is explained right like lets say a naza system....

Did you set end points on motor and esc individually?

Do you have led lights?

Do you have wifi and phone/tablet can you see telemetry in gcs?

Pull both stick at the same time left to the left bottom and right to the right bottom and motors should arm.

I have not seen your prior post so do not know where you are at in setting it up. All these things must be checked and done first.
platinumhobbies is offline Find More Posts by platinumhobbies
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 12:29 PM
aok
Registered User
Joined Dec 2011
43 Posts
[QUOTE=platinumhobbies;23106267]
Quote:
Originally Posted by aok View Post


Welcome to ys-x6 they have a long way to go before it is explained right like lets say a naza system....

Did you set end points on motor and esc individually?

Do you have led lights?

Do you have wifi and phone/tablet can you see telemetry in gcs?

Pull both stick at the same time left to the left bottom and right to the right bottom and motors should arm.

I have not seen your prior post so do not know where you are at in setting it up. All these things must be checked and done first.
I have set up the esc individually with the esc following program card.

The LED blik three times red.

I have connection between android phone and the heli.


PS. Nothing happen when I try to arm the motors.. but I can see I have connection to the radio in GCS.
aok is offline Find More Posts by aok
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 12:52 PM
Registered User
Joined Sep 2012
45 Posts
Well i am in kinda the same boat so hopefully we can get some pros on here to help us out.


I had that issue once and it was the motor's not stroked.
platinumhobbies is offline Find More Posts by platinumhobbies
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 03:25 PM
YS-X6 Know why it crashes,blog
New Zealand, Auckland
Joined Nov 2007
583 Posts
Quote:
Originally Posted by aok View Post
I have set up the esc individually with the esc following program card.
Not esc config, we need to configure the throttle range.
It should still arm up even if you have not done this.
They may not spin up together and lead to poor performance.

http://www.rcgroups.com/forums/showt...c#post22426755


A quick video showing your stick movement and values in the PC GCS would really help.
Mr_westie is offline Find More Posts by Mr_westie
Last edited by Mr_westie; Oct 26, 2012 at 04:19 PM.
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 03:48 PM
Registered User
Joined Sep 2012
45 Posts
So weird un pluged the gps from fc plugged it back in and now everything is ok.
platinumhobbies is offline Find More Posts by platinumhobbies
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 04:49 PM
Registered User
Joined Sep 2012
45 Posts
Ok everything is working except load way points. I am getting telemetry through gcs. When upload way point the red dot does not change color or blink like it is suppose to do.

Now I did have a minor crash a few weeks back did a flip no major damage gracked landing skid, gps got a few scratches on it that's all. now I can not load way points at all. Any suggestions?
platinumhobbies is offline Find More Posts by platinumhobbies
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 05:02 PM
aok
Registered User
Joined Dec 2011
43 Posts
Here you have video of the madness.....The parameteres go in all directions....

Okey its bad picture but I hope you see what you need
ys-x6 problem (1 min 26 sec)


(I have an S800 with wookong an it so mutch easyer!!)
aok is offline Find More Posts by aok
Reply With Quote
Old Oct 26, 2012, 11:42 PM
Registered User
Joined Sep 2012
45 Posts
Uninstall reinstall works now.....
platinumhobbies is offline Find More Posts by platinumhobbies
Reply With Quote
Old Oct 27, 2012, 12:47 AM
YS-X6 Know why it crashes,blog
New Zealand, Auckland
Joined Nov 2007
583 Posts
Quote:
Originally Posted by aok View Post
Here you have video of the madness.....The parameteres go in all directions....

Okey its bad picture but I hope you see what you need http://www.youtube.com/watch?v=qwpNe...ature=youtu.be

(I have an S800 with wookong an it so mutch easyer!!)
Have you done Channel calibration/align?

YS-X6 User Manual V1.2
Pg29
Mr_westie is offline Find More Posts by Mr_westie
Reply With Quote
Old Oct 27, 2012, 04:24 AM
aok
Registered User
Joined Dec 2011
43 Posts
Quote:
Originally Posted by Mr_westie View Post
Have you done Channel calibration/align?
Yes three times ...
aok is offline Find More Posts by aok
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion YS-X6 testing GotHeliRC Multirotor Talk 1200 Aug 08, 2013 10:23 AM
New Product Test video of YS-X6 Autopilot system pzhang Multirotor Talk 141 Jun 07, 2012 07:50 AM
Discussion New UAV System from Zero UAV alishanmao UAV - Unmanned Aerial Vehicles 2 Apr 19, 2012 10:02 AM
New Product YS-X6:A coming new king in the multi rotor heli world yiny0730 Multirotor Talk 13 Mar 29, 2012 12:28 AM