Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Mar 25, 2008, 12:30 PM
Registered User
singapore
Joined Dec 2007
27 Posts
rc autogyro

Hi saya Gaz dari Singapurapura. Ada siapa rcier di Msia yg terbang autogyro elektrik atau glo? Saya segelintir yg terbang autogyro disini. Klau ada mungkin boleh buat diskusi atau tukar2 pengalaman kot.
wonodikromo is offline Find More Posts by wonodikromo
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 03, 2009, 08:19 AM
Registered User
Joined Jul 2005
53 Posts
Hey,
Apa khabar semua? Saya dari Sarawak tapi sekarang kerja di UK. I am pretty into RC as well. Current Fleet:

Helicopter:
Kyosho Nexus SS 30 Size Nitro
Hirobo Shuttle Plus 30 Size Nitro
Century swift 30 size Electric
LMh Lite Machines 100+ convertible between electric brushless and glow .061-.12 Nitro
Kalt Baron Whisper burhsless electric
Buzzflyer (similar to walkera 4#3) sub micro heli

Planes:
Norvel 1/2A tutor enya .09 nitro OR Norvel .061 nitro
Flutterbug 45" 3 channel tunder tiget .07 nitro
MFA SkyHawk .20 nitro

Ada siapa kat Sarawak yang minat dalam RC? I am going back to Sarawak in Feb 2010 . Interested to see fellow malaysian flying rc!

Lawrence
lawrencelkl98 is offline Find More Posts by lawrencelkl98
Reply With Quote
Old Feb 23, 2010, 01:52 AM
Registered User
Joined Feb 2010
1 Posts
ada...aku kat sarawak...hehehehe...byk group kat sini...
Sn1per is offline Find More Posts by Sn1per
Reply With Quote
Old Mar 18, 2010, 11:09 AM
Registered User
terengganu,Malaysia
Joined Feb 2010
1 Posts
hai assalamualaikum dan salam sejahtera,saya mie daripada terengganu,baru join room ni..tlg2 mintak ajar mana yang patut yer... biasanya saya berforum di malaysia rc.tp ini kali pertama.. trima kasih.
barreta is offline Find More Posts by barreta
Reply With Quote
Old Apr 19, 2010, 08:46 PM
Registered User
Joined Apr 2010
1 Posts
Flying From Langkawi

saya newbie dalam rc heli ni......Location Langkawi.....ade member bleh join sekali....cifu.....guru....taiko.....handle remote - arm
kv8841b is offline Find More Posts by kv8841b
Reply With Quote
Old May 12, 2011, 10:38 PM
Registered User
Malaysia, Sarawak, Baram
Joined Mar 2011
13 Posts
salam... pa kabar rcgroup Malaysia... ? saya dr borneo, sarawak, baram, marudi... main heli coaxial dan 450 cp.
rizandamom is offline Find More Posts by rizandamom
Reply With Quote
Old Dec 06, 2011, 05:43 AM
Registered User
Joined Aug 2011
1 Posts
Salam..... Saya dari Putrajaya......baru dalam RC.....Selamat Berkenalan dan bertukar fikiran.......
Tok Batin is offline Find More Posts by Tok Batin
Reply With Quote
Old Apr 04, 2012, 09:58 AM
3D Crazy
Meez's Avatar
Putrajaya, Malaysia
Joined May 2010
782 Posts
La dah setahun lebih kat RCG baru jumpa thread ni. Bagus juga untuk Malaysian. Apa khabar semua?

Saya biasa sembang dalam 3d foamie dan multirotor thread je............

Flying site saya Taman Wetland Putrajaya. Dah 5 tahun kat situ...............Salam
Meez is offline Find More Posts by Meez
Reply With Quote
Old Apr 09, 2012, 12:19 AM
3D Crazy
Meez's Avatar
Putrajaya, Malaysia
Joined May 2010
782 Posts
Saya sedang cuba mendaftarkan sebanyak mungkin flying site dan kedai rc di negara kita dalam map Rcg.

Memandangkan saya di lembah kelang, hanya kawasan berdekatan saya sahaja yang mampu saya kenalpasti kedudukannya melalui google earth. Yang lain agak sukar untuk saya daftarkan. Map Rcg tidak membenarkan pencarian menggunakan koordinit GPS sedangkan kebanyakkan site yg saya jumpa dalam forum tempatan hanya memberi koordinit sahaja.

Oleh itu saya harap Malaysian Forumer di sini rajin2lah mendaftarkan site yang kita ketahui di dalam map RCG tersebut.

Sekian Terima Kasih
Meez is offline Find More Posts by Meez
Reply With Quote
Old Jun 23, 2012, 08:36 PM
Registered User
Malaysia, Negeri Sembilan, Nilai
Joined Jun 2012
2 Posts
Salam semua, saya baru register dalam forum ni. Sekadar nak meluaskan pengetahuan. Sebelum ni saya hanya baca2 tapi tak register.
sarasein is offline Find More Posts by sarasein
Reply With Quote
Old Aug 13, 2012, 01:52 PM
Registered User
Malaysia, Terengganu, Kuala Terengganu
Joined Aug 2012
3 Posts
Hai,Kawan2 Malaysia sy baru je join forum nie...ingt nk minta tunjuk ajar kwn2 yg dh lama dlm forum nie....tq selamat berkenalan
aboi is offline Find More Posts by aboi
Reply With Quote
Old Sep 30, 2012, 08:02 AM
Registered User
agusfirmansyah's Avatar
Joined Sep 2012
15 Posts
Hi, Salam saya dari Jakarta, Indonesia bolehkah kiranya kami dari group http://aerohobbycipondoh.blogspot.com/ ikut bergabung di sini.....smoga dapat berbagi ilmu tentang dunia RC...................trimakasih........
agusfirmansyah is offline Find More Posts by agusfirmansyah
Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 02:37 AM
Registered User
Malaysia, Federal Territory of Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
Joined Oct 2012
1 Posts
hai...apa kabo semua dan selamat berkenalan...sy baru dlm group nie harap dpt tunjuk ajar dan nasihat dari kengkawan semua :-)
lanunlaut_73 is offline Find More Posts by lanunlaut_73
Reply With Quote
Old Jun 20, 2014, 09:13 PM
Registered User
Malaysia, Pahang, Kuantan
Joined Jun 2014
14 Posts
sparepart heli di malaysia

syokla korang ddk kl sparepart snang aku kt sini payah tu la pasal mntak tolong bleh ngan korang m
ana ada recever 8channl kds?
afirmedusa is offline Find More Posts by afirmedusa
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Welcome to our official Venom Group International / RC Groups product support forum! Chris Nicastro Venom 84 Feb 06, 2012 11:15 PM
Discussion Welcome! Добре дошли в българския форум на RC Groups! ivanc Bulgaria 2 Jan 06, 2006 01:58 PM