Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Mar 30, 2012, 08:37 PM
I LIKE WAFFLES....
SENTRY 62's Avatar
Powder Springs, GA
Joined Sep 2010
2,452 Posts
I am just trying to make as many people as successful as possible - I apologize also if I was harsh. Group hug?
SENTRY 62 is offline Find More Posts by SENTRY 62
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 07, 2012, 05:00 AM
Registered User
Romania, Dolj, Craiova
Joined Sep 2007
14,414 Posts
Quote:
Originally Posted by daign View Post
Apoligies for coming off the wrong way. I'd just expect a product in 2012 to be plug and play with windows 7 thats all.

I keep the XP box around for a reason
Try making w7 compliant applications to have a new meaning of "unacceptable" term...
Thats why our thousands customers base is still on XP, and we even afford the luxury to refuse Vista/W7 customers.
And you still didn't seen the computers "apocalypse"... wait for W8 to appear... this will be indeed the MS end.
renatoa is online now Find More Posts by renatoa
Reply With Quote
Old Apr 12, 2012, 10:12 AM
Registered User
United States, FL, Daytona Beach
Joined Feb 2012
196 Posts
Hey guys, can someone tell me which setting in the progra sets the view to the HUD F16 view?
jglover is offline Find More Posts by jglover
Reply With Quote
Old Apr 12, 2012, 10:21 AM
Honey Badger
Blue Chip's Avatar
United States, FL
Joined Oct 2005
1,814 Posts
Quote:
Originally Posted by jglover View Post
Hey guys, can someone tell me which setting in the progra sets the view to the HUD F16 view?
Normal.

The Simple is with the arrow.
Blue Chip is offline Find More Posts by Blue Chip
Reply With Quote
Old Apr 19, 2012, 09:08 PM
Registered User
United States, FL, Daytona Beach
Joined Feb 2012
196 Posts
Ok, so Im having a problem with the OSD not holding its settings after I set them. Somewhere between me unpluging it from my computer and pluging it into the battery, it defaults back to the plain jane screen. Im trying to get the F16 HUD. Any suggestions? Im hitting the "Set" button each time and it says its been set in the little status screen at the bottom left of the program.
jglover is offline Find More Posts by jglover
Reply With Quote
Old Apr 19, 2012, 09:50 PM
Registered User
United States, FL, Daytona Beach
Joined Feb 2012
196 Posts
GREAT!!! I just did a Firmware Update and now I have NO DISPLAY!!! The OSD wont even connect back to my PC!
jglover is offline Find More Posts by jglover
Reply With Quote
Old Apr 21, 2012, 12:48 AM
Registered User
rcpilot23's Avatar
Perth, Western Australia
Joined Feb 2007
1,277 Posts
Hi all

So I bought the tiny II from hobby King with the fats hark rtr fpv package

Then was told to buy the USB from skylark fpv which I orders today

So I just need to download the tiny II latest firmware and run the setup to change the display to the F16 display?

Mine is coming with the 4hz gps and barometer

Whats the difference between the 4Hz and the 10hz gps ?

Hi Skylarkfpv, I paid for DHL shipping , will you ship on Monday and email me the tracking number?

So should the altitude readings be accurate and quick to update?

Will be using it on a quad copter

Should I just cut into the video signal and power lead to connect up the OSD to the camera?

Or is there a better way ?
rcpilot23 is offline Find More Posts by rcpilot23
Last edited by rcpilot23; Apr 21, 2012 at 05:15 AM.
Reply With Quote
Old Apr 21, 2012, 02:05 PM
Registered User
México, MOR, Jiutepec
Joined Oct 2011
350 Posts
do you ship international i want one for a ultra micro fpv i have? and it can be used without the current sensor or is a way to make it lighter?
ara25demayo is offline Find More Posts by ara25demayo
Reply With Quote
Old Apr 26, 2012, 06:45 AM
Registered User
Joined Apr 2011
176 Posts
Quote:
Originally Posted by ara25demayo View Post
do you ship international i want one for a ultra micro fpv i have? and it can be used without the current sensor or is a way to make it lighter?
It can be used without the current sensor
skylarkfpv is offline Find More Posts by skylarkfpv
Reply With Quote
Old Apr 26, 2012, 08:05 AM
Registered User
rcpilot23's Avatar
Perth, Western Australia
Joined Feb 2007
1,277 Posts
Hi,

I have installed the Tiny OSD and it is working.


But I keep getting the message

"GPS Signal weak" flashing
rcpilot23 is offline Find More Posts by rcpilot23
Reply With Quote
Old Apr 26, 2012, 11:09 PM
Registered User
rcpilot23's Avatar
Perth, Western Australia
Joined Feb 2007
1,277 Posts
My Tiny OSD is happy now locking onto 6 to 7 sats and all good.


Current sensor works very well and seems accurate.
rcpilot23 is offline Find More Posts by rcpilot23
Reply With Quote
Old Apr 29, 2012, 07:21 AM
Registered User
rcpilot23's Avatar
Perth, Western Australia
Joined Feb 2007
1,277 Posts
Any suggestions when I see the altitude at 11 meters and the 5m next the home arrow when I have hovered directly above the home point?


Shouldnt they be the same value.

My OSD reads 5m when it was fence height which is about 2 metres


Lotusrc T380 with Tiny OSD II (1 min 18 sec)
rcpilot23 is offline Find More Posts by rcpilot23
Reply With Quote
Old May 03, 2012, 12:03 AM
Registered User
Navigator53's Avatar
United States, OR, Canby
Joined Oct 2009
457 Posts
Can someone tell us the range of input voltage for Trace OSD?

I've searched and keep finding 5 volts powered off spare receiver channel.

I'd like to have the transmitter & Skylark on their own system rather than powering off the receiver that gets it's power from the Copter Control board so if something goes bad I'll still have flight control.

To be sure, I want to power the entire video system including Skylark off one 3s 11.1 (12 volt) lipo

If Skylark can handle 12 volts (3s lipo) not sure how to wire it for the RSSI to work?
Navigator53 is online now Find More Posts by Navigator53
Reply With Quote
Old May 03, 2012, 10:12 AM
Registered User
Navigator53's Avatar
United States, OR, Canby
Joined Oct 2009
457 Posts
Took me a while to find an answer

I'm going to try and answer my own question for anyone else trying to find the input voltage to tiny & trace.

Looks like it's limited to 5 volts but is capable of reading thru the current sensor 3s or 4s

Interesting, the older style rebranded 4hz model says it has a range of 7.4 to 12 volts.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...t_sensor_.html

Open the pdf file then Scroll on down http://futurehobbies.com/support/dow...ntenna-tracker
Navigator53 is online now Find More Posts by Navigator53
Last edited by Navigator53; May 03, 2012 at 10:32 AM.
Reply With Quote
Old May 09, 2012, 12:50 PM
simplefly
United States, IL, Glen Ellyn
Joined Sep 2010
230 Posts
Hi Guys, I just got the Skylark OSD III. How can I connect it to my Fatshark Predators with Immersion 600mw tx? Anyone has a connection photo or diagram. If yes, please post.

- thanks
simplefly is offline Find More Posts by simplefly
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product NEW BSII OSD - Smallest OSD in the market fpvsystems FPV Talk 12 Jun 19, 2010 03:59 AM
Discussion DX6i full featured? benedium Radios 24 Feb 28, 2010 07:45 AM
Discussion Smallest 'Full House' EDF FlyAndy Electric Ducted Fan Jet Talk 6 May 13, 2009 11:08 PM
Discussion Larger full featured "Rookie"? hangglider Flying Wings 2 Jan 23, 2006 02:43 PM
"Gilligan's Island" hotwire foam cutter; easy yet full-featured vpatron Foamies (Kits) 19 Dec 19, 2005 10:43 PM