HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Apr 21, 2010, 09:55 AM
When in doubt, throttle out...
badlands's Avatar
Joined Mar 2010
1,567 Posts
Quote:
Originally Posted by alexedit View Post
talking about stupid questions, here is mine. Could I fly with a 2.4 video transmitter and 2.4 airplane receiver in the same plane and be ok?
I am sure this has been asked before, but I have not been able to find a real answer. --- this is my only option till I get a DL
I'm no expert - only just had my 1st FPV flight 3 days ago but i did try a 2.4Ghz video link with my Spektrum (also 2.4ghz) as expected they both interfered with each other, for me totally unusable.
badlands is online now Find More Posts by badlands
RCG Plus Member
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 21, 2010, 04:40 PM
FPV flyer
Virgis21's Avatar
Kaunas, Lithuania
Joined Oct 2007
1,518 Posts
I have tested the 2nd osd just received today. John has made some modifications to work with other cameras that didn't work with stock. Dx201 looks working. but..
DOSD+ and dx201 :( (0 min 46 sec)

then connecting dx201, text shades is darker, but menu doesn't work. Any suggestions?
version 6.1, just updated few minutes ago
Virgis21 is offline Find More Posts by Virgis21
Reply With Quote
Old Apr 21, 2010, 06:10 PM
When in doubt, throttle out...
badlands's Avatar
Joined Mar 2010
1,567 Posts
I had similar probs using one of my ebay CCD cams, have you tried adding a capacitor inline with the cam feed into DOSD+?
Worked for me.

http://www.forum.tsebi.com/viewtopic.php?f=7&t=74

Good luck...
badlands is online now Find More Posts by badlands
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 21, 2010, 07:18 PM
Registered User
barok's Avatar
Joined Apr 2006
1,234 Posts
Quote:
Originally Posted by barok View Post
hey daniel, john.. good news.. my bad.. i label'ed the video wire wrong, DOH!!, it was reversed.. so all is well now.. sorry for the drama..
thanks..
vergis21.. i had similar problem.. you're video wire is reversed on the connection to the dosd+
http://www.rcgroups.com/forums/showp...&postcount=310

i see the other cam has a clearer text..i have that same text in your 2nd image(the one w/problem)..think i'll get another cam..
this one.. http://www.securitycamera2000.com/pr...Security-.html
any thoughts??
barok is offline Find More Posts by barok
Last edited by barok; Apr 21, 2010 at 07:28 PM.
Reply With Quote
Old Apr 21, 2010, 08:42 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,754 Posts
Video Problem

Virgis21

I had the same problem with my cheap camera.

Try That:

Dialfonzo is offline Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Latest blog entry: DiaLFonZo-Copter - Announcement
Reply With Quote
Old Apr 21, 2010, 11:52 PM
Registered User
Joined Jul 2009
58 Posts
Can anyone list a few PPM receivers that will work with the OSD without modification? Plug and play? I have a JR XP6102.
edberg91 is offline Find More Posts by edberg91
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 02:55 AM
Fly the Discombooberator!
magnetman's Avatar
Joined Nov 2003
438 Posts
Quote:
Originally Posted by edberg91 View Post
Can anyone list a few PPM receivers that will work with the OSD without modification? Plug and play? I have a JR XP6102.
I do not beleive there are any out there with an existing PPM stream output - unless someone knows different - in which case we would all be using them.
magnetman is offline Find More Posts by magnetman
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 05:07 AM
Registered User
Romania, Dolj, Craiova
Joined Sep 2007
14,414 Posts
Indeed...
renatoa is online now Find More Posts by renatoa
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 05:30 AM
Registered User
CrashingDutchman's Avatar
The Netherlands, Utrecht, Amersfoort
Joined Oct 2004
2,192 Posts
Some are very easy to modify. For example this receiver at DealExtreme is an easy one.

More information for adding a PPM pin can be found in this picture (see yellow wire):


I did the modification (on the 35MHz variant). I took a 3 pin male header. Removed 2 of the pins and glued the plastic part of the header with CA to the black box on the left side of the receiver (with the text CFWM - 455HT on it).

Europeans (35MHz) can use this receiver.
CrashingDutchman is offline Find More Posts by CrashingDutchman
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 06:22 AM
Registered User
Romania, Dolj, Craiova
Joined Sep 2007
14,414 Posts
The Hitec Electron 6 DC I am using for tests become crazy when I solder the PPM out wire.
How is this noname receiver behaviour ?
renatoa is online now Find More Posts by renatoa
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 06:29 AM
Registered User
CrashingDutchman's Avatar
The Netherlands, Utrecht, Amersfoort
Joined Oct 2004
2,192 Posts
I have done the mod last weekend. Didn't have time to test it yet.

My information (and the photo) came from this thread at the Arduino forums. See at bottom of the page. I assume from reading that thread that the poster (mem) tested it.
CrashingDutchman is offline Find More Posts by CrashingDutchman
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 08:56 AM
When in doubt, throttle out...
badlands's Avatar
Joined Mar 2010
1,567 Posts
Nice share CrashingDutchman, worth grabbing one of these as the shipping is free also.

Thanks.
badlands is online now Find More Posts by badlands
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 09:39 AM
Registered User
CrashingDutchman's Avatar
The Netherlands, Utrecht, Amersfoort
Joined Oct 2004
2,192 Posts
Every receiver should have a PPM stream pin
CrashingDutchman is offline Find More Posts by CrashingDutchman
Reply With Quote
Old Apr 22, 2010, 06:44 PM
Registered User
barok's Avatar
Joined Apr 2006
1,234 Posts
daniel/john...
oh man... did this mod.. http://www.forum.tsebi.com/download/file.php?id=732 reverse this A2 chip so i thought i can improve the text.. well the whole video image (not just text) got too dark and saturated, chopppy edges so i put it back as before now the video image is stable but its to dark and saturated.. when i remove the DOSD+ without using it,(connect the in and out video wire, ie: jump pin) the video is fine.. so the problem is in the osd.. any ideas?
barok is offline Find More Posts by barok
Last edited by barok; Apr 22, 2010 at 09:19 PM.
Reply With Quote
Old Apr 23, 2010, 02:00 AM
Registered User
JMSTECH's Avatar
Canada, BC, Duncan
Joined Dec 2006
3,618 Posts
first of all double check your soldering job if you think it looks fine then replace the diode. I PMed you the digikey part #

John
JMSTECH is offline Find More Posts by JMSTECH
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dragon OSD Level Flight FPV Talk 22 Dec 31, 2013 08:08 PM
For Sale New Intelligent Flight Dragon OSD bfischer Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 7 Jul 19, 2010 11:56 AM
Discussion FS Ready to fly Intelligent Flight Dragon OSD bfischer FPV Talk 0 Mar 03, 2010 05:57 AM
Discussion RV OSD or Dragon OSD djdaveq FPV Talk 1 Feb 06, 2009 12:18 AM
Discussion RV OSD and Dragon OSD - so near to being Really good! magnetman FPV Talk 8 Nov 11, 2008 05:13 AM