SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Thread Tools
Old Jun 07, 2015, 03:57 AM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
My selected board in tools-> Board is Arduino mega 2560

and in the APM_config.h file it is crius_v1

I have the HK AIO board by the way.

Does this error has anything to do with HAL_board under ArduPilot?
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Last edited by asaad_civic99; Jun 07, 2015 at 04:05 AM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 07, 2015, 04:07 AM
TheQuestor is online now
Find More Posts by TheQuestor
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
4,763 Posts
Quote:
Originally Posted by asaad_civic99 View Post
My selected board in tools-> Board is Arduino mega 2560

and in the APM_config.h file it is crius_v1

I have the HK AIO board by the way
umm wrong area sorry

There should be a dropdown tool called ArduPilot and make sure you select MegaPirateNG.
If they aren't there then see if my tool works

http://www.computerguy.ws/Apps/MPNGBuilder/

It crashed on me when I ran it now but I clicked continue and it seems to have worked.

Anyway it downloads and sets up everything so you can build your own and then walks you through most of the needed settings.

I wrote this a long time ago and since then have ...um....misplaced the source code and I don't really feel like re-writing.
TheQuestor is online now Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Old Jun 07, 2015, 04:11 AM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
I have a drop down menu for ArduPilot -> Hal_board ->
I have three options :
1-none
2-ArduPilot mega 1
3-ArduPilot mega 2.x
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Reply With Quote
Old Jun 07, 2015, 04:22 AM
TheQuestor is online now
Find More Posts by TheQuestor
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
4,763 Posts
Quote:
Originally Posted by asaad_civic99 View Post
I have a drop down menu for ArduPilot -> Hal_board ->
I have three options :
1-none
2-ArduPilot mega 1
3-ArduPilot mega 2.x
that means you missed copying over the java file and possibly the libraries and why it is trying to compile for a board other than the one you are compiling for.

Run my installer, it will set that all up and all you will then need to do is tweak any of the sketch and click upload
TheQuestor is online now Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Old Jun 07, 2015, 06:50 AM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
Tried your software but I couldnt manage to flash it. I desperately tried the flashtool 1.1r2 and it worked finally.

thanks for your help. I really appreciate it
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Reply With Quote
Old Jun 12, 2015, 06:59 AM
ben749 is offline
Find More Posts by ben749
Registered User
Joined Oct 2014
27 Posts
Hello, is there any nice tutorial upon
1) getting the crius pro & associated GPS module
2) the whole configuration for enabling rth upon a quadcopter ?

Thanks for any advice
ben749 is offline Find More Posts by ben749
Reply With Quote
Old Jun 13, 2015, 05:26 AM
geofrancis is offline
Find More Posts by geofrancis
nothing is unfixable
United Kingdom, Scotland, North Ayrshire
Joined Feb 2010
1,231 Posts
Quote:
Originally Posted by ben749 View Post
Hello, is there any nice tutorial upon
1) getting the crius pro & associated GPS module
2) the whole configuration for enabling rth upon a quadcopter ?

Thanks for any advice
get a cheap apm from ebay it will work with mission planner without any messing around with arduino.
geofrancis is offline Find More Posts by geofrancis
Reply With Quote
Old Jun 13, 2015, 05:54 AM
TheQuestor is online now
Find More Posts by TheQuestor
Official Stupid Question Asker
TheQuestor's Avatar
United States, TX, San Juan
Joined Mar 2013
4,763 Posts
Quote:
Originally Posted by ben749 View Post
Hello, is there any nice tutorial upon
1) getting the crius pro & associated GPS module
2) the whole configuration for enabling rth upon a quadcopter ?

Thanks for any advice
This is about as good as you're going to find.

I've attached all the PDFs I used to use with these boards
TheQuestor is online now Find More Posts by TheQuestor
RCG Plus Member
Latest blog entry: QTipToo.8 Part 5
Reply With Quote
Old Jun 13, 2015, 04:02 PM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
Quote:
Originally Posted by geofrancis View Post
get a cheap apm from ebay it will work with mission planner without any messing around with arduino.
There is a nice tutorial on youtube done by rcjoseb multirotors. It was done 1 year ago. Since then, there is a simple flash tool to upload the megapirate firmware easily on the board
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Reply With Quote
Old Jun 13, 2015, 04:07 PM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
I just got my ublox neo 6 m GPS working on my board. I have already flashed my board with megapirateng 3.1.5 firmware. My setup is an X quad. Just want to know your thoughts if this is the best firware version or ai should upload an older version
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Reply With Quote
Old Jun 14, 2015, 01:56 AM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
Im powering my board from the usb connector and my GPS is has power from I2C connector.
Is it ok if I power my board from external power (UBEC) while connected to the laptop?
I will eventually need to do this in order to plan for missions in the missions planner while the GPS gets power from the S1-S3 port
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Reply With Quote
Old Jun 18, 2015, 10:03 AM
asaad_civic99 is offline
Find More Posts by asaad_civic99
Registered User
United States, IA, Ames
Joined Jun 2011
29 Posts
Hey guys, I have encountered another obstacle:
I have flashed my board with 3.1.5r2 firmware using the latest version of the flash tool. I hooked up e board via USB and started the calibration process. When I got to the part of calibrating the RC, non of the sliders in the mission planner moved when I moved my sticks.
i am using an old FM transmitter with a corona synthesised Rx. I have choosen the PWM from A8 to A.... What could be the problem?
asaad_civic99 is offline Find More Posts by asaad_civic99
Reply With Quote
Old Jun 18, 2015, 02:45 PM
geofrancis is offline
Find More Posts by geofrancis
nothing is unfixable
United Kingdom, Scotland, North Ayrshire
Joined Feb 2010
1,231 Posts
Quote:
Originally Posted by asaad_civic99 View Post
Hey guys, I have encountered another obstacle:
I have flashed my board with 3.1.5r2 firmware using the latest version of the flash tool. I hooked up e board via USB and started the calibration process. When I got to the part of calibrating the RC, non of the sliders in the mission planner moved when I moved my sticks.
i am using an old FM transmitter with a corona synthesised Rx. I have choosen the PWM from A8 to A.... What could be the problem?
you have to set pwm on the flasher default is ppm. if that doesnt work get a ppm encoder.
geofrancis is offline Find More Posts by geofrancis
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo Arduino and HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 or KKmulticontroller v5.5 pprioverde Multirotor Talk 30 May 14, 2014 09:52 AM
Discussion New updated Crius Multiwii SE flight controller SGsoar Multirotor Electronics 72 May 15, 2013 08:36 PM
Discussion Jim, any plans for more multi rotor flight controller? chris24g Xtreme Power Systems 12 Jun 25, 2012 08:11 PM
Sold One New, one used ArduPilot 2560 APM1.0 Flight Controlls/autopilots wingspinner FPV Equipment (FS/W) 3 May 28, 2012 12:55 AM
Question Quad Build Using HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA) SJackson Multirotor Talk 27 Apr 30, 2012 08:51 PM