HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 05, 2010, 12:29 AM
www.shop.trisembly.co.za
rcimports's Avatar
South Africa
Joined Oct 2005
1,570 Posts
Sid3ways - Thanks!
rcimports is offline Find More Posts by rcimports
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 05, 2010, 03:18 AM
Registered User
Alexinparis's Avatar
Paris, France
Joined Jun 2009
756 Posts
Quote:
Originally Posted by cdi3d View Post
No green light only the red is contant
mike
Hi,
if no LED goes up after few second, it is a problem of I2C communication.
=> maybe
- a wrong cabling (SDA SCL inversion ?)
- a dead WM+
- a good WM+ which does not match my init code
It is not a RC problem.
Can you post a photo of your WM+ ?
Alexinparis is offline Find More Posts by Alexinparis
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 03:29 AM
Registered User
Alexinparis's Avatar
Paris, France
Joined Jun 2009
756 Posts
Quote:
Originally Posted by RCvertt View Post
I got it off the ground today.
Is there a way to decrease the yaw gyros sensitivity to vibrations?
We can do more smoothing for this axis, because it is not so sensitive.
But it's not coded for the moment.

Quote:
Mine shuts down with yaw stick right while having the throttle stick at the minimum position.
You probably have to revert the yaw channel in your radio

Quote:
My opposite rudder commands seam to be due to the way I have my servo mounted.
There are 2 different problems:
- the yaw channel sense => can be solved by reverting RC channel in the radio
- the gyro correction sense => can be change by reversing a sign in the code
Alexinparis is offline Find More Posts by Alexinparis
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 04:06 AM
Registered User
RCvertt's Avatar
Joined Aug 2007
4,099 Posts
Quote:
Originally Posted by Alexinparis View Post
We can do more smoothing for this axis, because it is not so sensitive.
But it's not coded for the moment.

...

There are 2 different problems:
- the yaw channel sense => can be solved by reverting RC channel in the radio
- the gyro correction sense => can be change by reversing a sign in the code
Sounds good. I'll change the direction in the code and TX. Thanks.

Quote:
Originally Posted by tazdevil View Post
Yep , I was exactly the same problem

all working with a reverse channel and a sign mod in code
Cool. Good to know.
RCvertt is offline Find More Posts by RCvertt
RCG Plus Member
Last edited by RCvertt; Jul 05, 2010 at 05:56 AM.
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 04:36 AM
FPV Junkie
tazdevil's Avatar
somewhere in space
Joined Aug 2006
675 Posts
Yep , I was exactly the same problem

all working with a reverse channel and a sign mod in code
tazdevil is offline Find More Posts by tazdevil
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 09:50 AM
Registered User
RCvertt's Avatar
Joined Aug 2007
4,099 Posts
Are these PID values for Roll, Pitch, and Yaw? Or does each axis get it's own numbers?
RCvertt is offline Find More Posts by RCvertt
RCG Plus Member
Latest blog entry: Chupacabra sighting !!!
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 10:45 AM
Brushless
cdi3d's Avatar
Joined Mar 2009
2,041 Posts
Alex - here are the pics of my WMP+ - Thanks

Mike
cdi3d is offline Find More Posts by cdi3d
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 01:27 PM
Registered User
Alexinparis's Avatar
Paris, France
Joined Jun 2009
756 Posts
Quote:
Originally Posted by cdi3d View Post
Alex - here are the pics of my WMP+ - Thanks

Mike
Did you already try to comment the line in the code ?
// TWBR = ((16000000L / 400000L) - 16) / 2;
Alexinparis is offline Find More Posts by Alexinparis
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 02:30 PM
Registered User
Alexinparis's Avatar
Paris, France
Joined Jun 2009
756 Posts
Quote:
Originally Posted by RCvertt View Post
Are these PID values for Roll, Pitch, and Yaw? Or does each axis get it's own numbers?
P I D settings are global for pitch and roll axis.
PYAW is only for YAW (DYAW and IYAW does not exist as there are 0)
Alexinparis is offline Find More Posts by Alexinparis
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 04:12 PM
Brushless
cdi3d's Avatar
Joined Mar 2009
2,041 Posts
Quote:
Originally Posted by Alexinparis View Post
Did you already try to comment the line in the code ?
// TWBR = ((16000000L / 400000L) - 16) / 2;
Thanks Alex - Yes I commented the code but no change -

Mike
cdi3d is offline Find More Posts by cdi3d
Reply With Quote
Old Jul 05, 2010, 05:37 PM
FPV Junkie
tazdevil's Avatar
somewhere in space
Joined Aug 2006
675 Posts
original WMP working with this code uncomment

I think originalwmp is the best way for 100% succesfull replication
tazdevil is offline Find More Posts by tazdevil
Reply With Quote
Old Jul 06, 2010, 10:09 AM
Brushless
cdi3d's Avatar
Joined Mar 2009
2,041 Posts
Quote:
Originally Posted by Alexinparis View Post
Did you already try to comment the line in the code ?
// TWBR = ((16000000L / 400000L) - 16) / 2;
Okay - I have made a little progress - green light on Arduino is now solid green but still no controls from tx - I tried yaw stick lower right to start but nothing - Any ideas?

Thanks
Mike
cdi3d is offline Find More Posts by cdi3d
Last edited by cdi3d; Jul 06, 2010 at 11:04 AM.
Reply With Quote
Old Jul 06, 2010, 10:25 AM
Registered User
Alexinparis's Avatar
Paris, France
Joined Jun 2009
756 Posts
Quote:
Originally Posted by cdi3d View Post
Okay - I have made a little progress - green light on Arduino is now flashing but still no controls from tx - I tried yaw stick lower right to start but nothing - Any idea why my arduino is flashing green and not solid?

Thanks
Mike
Hi,

If green LED is flashing, this is a good start: the WM+ communication is OK.
But the flash means there is now a problem with your rc TX/RX.
You should recheck the connection between your RX and the arduino.
Alexinparis is offline Find More Posts by Alexinparis
Reply With Quote
Old Jul 06, 2010, 11:06 AM
Brushless
cdi3d's Avatar
Joined Mar 2009
2,041 Posts
Okay - Found the problem - one pin on arduino was not fully soldered - Now solid green light on arduino but still no TX control - Using a DX7 TX - Thanks

Mike
cdi3d is offline Find More Posts by cdi3d
Reply With Quote
Old Jul 06, 2010, 11:16 AM
Registered User
Alexinparis's Avatar
Paris, France
Joined Jun 2009
756 Posts
Quote:
Originally Posted by cdi3d View Post
Okay - Found the problem - one pin on arduino was not fully soldered - Now solid green light on arduino but still no TX control - Using a DX7 TX - Thanks

Mike
Ok, good news.
several things to try:
- increase your ATV on all channels (125% for spektrum should be good)
- you'll maybe have to reverse some channels in your radio
Alexinparis is offline Find More Posts by Alexinparis
Reply With Quote
Reply


Thread Tools