SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 10, 2012, 02:59 AM
Registered User
Bart10's Avatar
Poland, Podkarpackie, Mielec
Joined Apr 2010
147 Posts
Help!
Optic 6- problem with buzzer

Hello!
Today I done some tests of servos, ESC, etc. And suddenly buzzer was beeping quietly. When I pushed buttons, I did't hear typical short, loud beeps (buzzer beeped quietly still). I turned it off and on and everything was OK. Is this normal?
Bart10 is offline Find More Posts by Bart10
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 10, 2012, 02:49 PM
Registered User
Joined Aug 2002
5,811 Posts
Quote:
Originally Posted by Bart10 View Post
Hello!
Today I done some tests of servos, ESC, etc. And suddenly buzzer was beeping quietly. When I pushed buttons, I did't hear typical short, loud beeps (buzzer beeped quietly still). I turned it off and on and everything was OK. Is this normal?
As in Post #15 much depends upon your definition of normal.
It is quite normal for any buzzer to go quiet after 'I done some tests of servos ' when unit has been used extensively
and warmed up with voltage falling under increased resistance. This is no different to laptops, cell phones and other
electronic gadgets where turning on & off again clears system and batteries will also recover somewhat.
(perhaps even a little electrostatic modelling dust held or blocking holes will be able to fall out during the off period).

If after batteries have been fully recharged, external influences are good, situation reoccurs and you are still concerned,
as per previous advises, contact the Hitec distributor in your country for service.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
A.T. is offline Find More Posts by A.T.
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 08:22 AM
Registered User
Bart10's Avatar
Poland, Podkarpackie, Mielec
Joined Apr 2010
147 Posts
I'm not sure I tested servos at that moment. Suppose, I did not but it's strange behavior happened only once. Could this mean that the TX is broken?
Bart10 is offline Find More Posts by Bart10
Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:10 PM
Registered User
Bart10's Avatar
Poland, Podkarpackie, Mielec
Joined Apr 2010
147 Posts
Yesterday, I had a new problem. When I turn on my Optic I didn't hear a short beep as ussually. Is this normal?
Bart10 is offline Find More Posts by Bart10
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Decision, hitec Optic 6, Optic 6 sport, dx6i OR?? MikeontheBike Radios 38 Sep 21, 2012 11:42 PM
Discussion Optic 6- trimmers- problem Bart10 Hitec/Multiplex USA 5 Sep 02, 2012 02:16 AM
Help! Optic 6 gimbal problem? nchcs Hitec/Multiplex USA 2 Jul 08, 2012 07:46 PM
Help! Problem with my radio (Hitec Optic 6), lost signal often jordanmeir Radios 3 Jun 27, 2012 05:49 AM
Help! Optic 6 problem Bart10 Hitec/Multiplex USA 9 Jun 18, 2012 04:23 PM