SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Thread Tools
Old Jan 30, 2013, 01:09 AM
mspencer is offline
Find More Posts by mspencer
Flight Instructor
Chico, CA
Joined Jun 2008
684 Posts
Discussion
Combined PPM

After using the HFP since its release I have wondered but never asked if it can accept a combined PPM input from a receiver. Does it? It would be great to have only 1 servo wire going to the HFP instead of 8.
mspencer is offline Find More Posts by mspencer
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 30, 2013, 04:45 AM
RC Man is offline
Find More Posts by RC Man
A man with too many toys
United States
Joined Feb 2001
18,690 Posts
I agree something like Futaba Sbus input would get you up to 18 channels in with only one wire. That seams to becoming a RC industry standard these days. HF is falling behind in firmware development in several areas.

.
RC Man is offline Find More Posts by RC Man
Reply With Quote
Old Jan 30, 2013, 10:35 AM
mspencer is offline
Find More Posts by mspencer
Flight Instructor
Chico, CA
Joined Jun 2008
684 Posts
Quote:
Originally Posted by RC Man View Post
I agree something like Futaba Sbus input would get you up to 18 channels in with only one wire. That seams to becoming a RC industry standard these days. HF is falling behind in firmware development in several areas.

.
It would be nice. I've been using CPPM on my Range Video fixed wing controller for a couple years now and it eliminates wire mess from the receiver and i'm assuming less possibility for EMI being only one wire.
mspencer is offline Find More Posts by mspencer
Reply With Quote
Old Feb 18, 2013, 02:43 AM
AeroVideoUS is offline
Find More Posts by AeroVideoUS
aka Helidaho
AeroVideoUS's Avatar
United States, ID, Boise
Joined Jun 2010
2,915 Posts
Agreed, some form of sbus or ppm support is needed!
AeroVideoUS is offline Find More Posts by AeroVideoUS
Reply With Quote
Old Feb 26, 2013, 08:04 PM
zebulonfilms is offline
Find More Posts by zebulonfilms
Registered User
Joined Jun 2012
22 Posts
The APM guys seem to be able to do it on an existing channel, as far as I know it's just a software change to read the PPM serial stream. But I could be wrong. Either way, I vote for PPM support! Oh yeah, multiple PPM support for 2 satellites...

marc
zebulonfilms is offline Find More Posts by zebulonfilms
Reply With Quote
Old Feb 27, 2013, 03:54 PM
RC Man is offline
Find More Posts by RC Man
A man with too many toys
United States
Joined Feb 2001
18,690 Posts
Yes my APM as been working with my FrSky receiver in the CPPM mode for a long time. With APM you just jumper ch 2 to 3 and plug CPPM into channel 1 and it all works perfect. A nice easy way to input lots of channels with only one wire.

HF has good code but they are way WAY slower than all the other brands in getting new features.


.
RC Man is offline Find More Posts by RC Man
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Arduino ppm signal reader and generator Hasi DIY Electronics 128 Apr 25, 2015 09:17 AM
Discussion CPPM (combined PPM) Mechcondrid Radios 11 Jan 21, 2015 03:54 PM
Discussion DIY PPM generator PPM reader and PPM expander Dennis Frie FPV Talk 62 Dec 09, 2014 04:07 AM
Discussion Stupidy and Guns....lethal combination DenverJayhawk Life, The Universe, and Politics 75 Feb 01, 2013 07:27 PM
Discussion Combination video/GPS Logger Berkie Aerial Photography 4 Jan 12, 2013 02:25 AM