Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 30, 2012, 01:07 PM
Registered User
Joined Nov 2012
1 Posts
Quote:
Originally Posted by ko2610 View Post
My v2 fw 0.58 has one bug: with auto record on, loop recording on (5min clips) and auto-shutoff enabled it records one 5min clip and one clip depending on the auto-shutoff time setting. Then it turns off.
As a workaround I set auto-shutoff off and it records as supposed, just needs to be turned off manually.
can confirm this - same here with my v2-cam on 0.58, turned off auto-shutoff now.
weizer is offline Find More Posts by weizer
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 30, 2012, 01:43 PM
Registered User
Joined Jun 2012
2,582 Posts
Just a quick question. Has the Grey Shift Bug been fixed on the #16 yet?

Comparing a friend's 'A' lens #16 with my #18, the #16 is superior (sharper focus and also less 'sharpening' in software) but the one thing that stops me getting one is that Grey Shift bug. Which he gets a lot and which I have never been able to reproduce on my #18 ever.
Brandigan is offline Find More Posts by Brandigan
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 01:49 PM
Dance the skies...
Tom Frank's Avatar
United States, MA, Walpole
Joined Dec 2003
17,442 Posts
Quote:
Originally Posted by Brandigan View Post
Just a quick question. Has the Grey Shift Bug been fixed on the #16 yet?

Comparing a friend's 'A' lens #16 with my #18, the #16 is superior (sharper focus and also less 'sharpening' in software) but the one thing that stops me getting one is that Grey Shift bug. Which he gets a lot and which I have never been able to reproduce on my #18 ever.
It's still there when white balance is set for auto, but with the new fixed white balance settings you can lock it in so it doesn't shift. Many people use the "Fluorescent" setting and add there preferences to warm or cool the hue, add contrast or saturation, etc.
Tom Frank is online now Find More Posts by Tom Frank
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 03:47 PM
Mtz
Registered User
Mtz's Avatar
Romania, PH, Ploiesti
Joined Mar 2012
552 Posts
Quote:
Originally Posted by Isoprop View Post
Very interesting finding

The LED doesn't automatically turn red, you have to release the power button after about 4-5 seconds while the LED is still yellow. Like you say, the detection is very sensitive and almost immediate. I guess this is one of the developer's hidden features, but may be useful to someone.
So why keep this feature hidden and not make it available from the settings and have 3 choices something like: Sensitive, Normal (actual sensitive) and Low?
Maybe not so stable? Because I already saw here most people are using ant talking only about the most sensitive setup and want more than that.
Mtz is offline Find More Posts by Mtz
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 04:48 PM
Registered User
Joined Jun 2012
2,582 Posts
Quote:
Originally Posted by Tom Frank View Post
It's still there when white balance is set for auto, but with the new fixed white balance settings you can lock it in so it doesn't shift. Many people use the "Fluorescent" setting and add there preferences to warm or cool the hue, add contrast or saturation, etc.
Ah OK, thanks. I assume my #18 uses 'auto' - haven't updated the firmware for 6 months - and both cameras use the same CMOS sensor (or did I misremember that?) so a little surprised you even have to 'work around it' though, TBH.
Brandigan is offline Find More Posts by Brandigan
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 07:15 PM
Registered User
fierce's Avatar
LI NY
Joined Sep 2008
1,012 Posts
I bought my #16 over a year ago and have had problems with corrupt videos. I see there is new firmware. I downloaded the GUI but honestly my computer skills stop at Turing it on. I saw step by step instructions in post #4. Do I have to do this to update the firmware or can I use the GUI?
fierce is offline Find More Posts by fierce
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 08:00 PM
Dance the skies...
Tom Frank's Avatar
United States, MA, Walpole
Joined Dec 2003
17,442 Posts
Quote:
Originally Posted by Brandigan View Post
Ah OK, thanks. I assume my #18 uses 'auto' - haven't updated the firmware for 6 months - and both cameras use the same CMOS sensor (or did I misremember that?) so a little surprised you even have to 'work around it' though, TBH.
I'm pretty sure the #11 uses the same CMOS imager. I don't know about the #18, but it could be using a fixed white balance setting as well. I just find the saturation on the #18 to be a bit "above normal" to my eye, but many people like that because it looks so vivid and colorful. But to my eye it's nat as natural looking.
Tom Frank is online now Find More Posts by Tom Frank
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 08:14 PM
Dance the skies...
Tom Frank's Avatar
United States, MA, Walpole
Joined Dec 2003
17,442 Posts
Quote:
Originally Posted by Mtz View Post
So why keep this feature hidden and not make it available from the settings and have 3 choices something like: Sensitive, Normal (actual sensitive) and Low?
Maybe not so stable? Because I already saw here most people are using ant talking only about the most sensitive setup and want more than that.
This has nothing to do with the sensitivity or ability to select it the config settings. It's simply the fact that the motion detection works with BOTH video and photo modes! Once the camera boots in motion detect mode, when it is not actively shooting video, it can be toggled to photo mode with the power button as you normally would, hence the red LED. It's just a little tricky when to press the power button to toggle to photo mode when it's looking for motion.
Tom Frank is online now Find More Posts by Tom Frank
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 08:17 PM
Dance the skies...
Tom Frank's Avatar
United States, MA, Walpole
Joined Dec 2003
17,442 Posts
Quote:
Originally Posted by fierce View Post
I bought my #16 over a year ago and have had problems with corrupt videos. I see there is new firmware. I downloaded the GUI but honestly my computer skills stop at Turing it on. I saw step by step instructions in post #4. Do I have to do this to update the firmware or can I use the GUI?
You can use the GUI to update the firmware. It guides you through the process.
Tom Frank is online now Find More Posts by Tom Frank
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 08:43 PM
Registered User
fierce's Avatar
LI NY
Joined Sep 2008
1,012 Posts
Thanks Tom, I was 90% sure it would but I didn't want to brick it.
fierce is offline Find More Posts by fierce
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 11:16 PM
Design > Build > Fly
Qrome's Avatar
Arizona, USA
Joined Feb 2005
3,850 Posts
Wow, I love the new firmware and the V3.0 loader. I love being able to now specify 4x3 live video feed and still be able to record the 720p -- no more black stripes. Thank you!
Qrome is offline Find More Posts by Qrome
Reply With Quote
Old Nov 30, 2012, 11:21 PM
Registered User
Joined May 2012
178 Posts
Quote:
Originally Posted by Tom Frank View Post
The camera can ONLY put it's native 16:9 image into the locked 4:3 video out frame (producing black bars top and bottom), or stretch that 16:9 image vertically to make it 4:3 and fill the entire 4:3 frame in the video out stream. Whatever happens after that to resize it must be done by the display device.
The official term for this is normally "anamorphic widescreen". It's widely used in SD broadcasts especially in Europe, and also anamorphic widescreen DVDs since 1990s. And normally it DOES increase video information (in relation to 4:3 letterbox).

But after judging the video output quality from 808, I am wondering if they did this by letterboxing video first, then removing the letterbox and stretching the remaining information to fill the frame, which makes typically no sense whatsoever... (But perhaps it's the only way to implement this in firmware updates, I have no idea.) Of course the better way would be just outputting the original 16:9 video full frame in anamorphic widescreen ("stretched into 4:3" if you will, that's the observed effect).
Fintastic is offline Find More Posts by Fintastic
Last edited by Fintastic; Nov 30, 2012 at 11:31 PM.
Reply With Quote
Old Dec 01, 2012, 01:06 AM
Registered User
Azuritko's Avatar
Slovakia
Joined Nov 2011
94 Posts
Quote:
Originally Posted by Patchitagain View Post
@kenci

Yes, you can power it with an external battery.. I opened up the case and soldered leads to the battery and extended the cable out the back of the unit using a JST connector.. Works great, with run times approaching 8 hours with the right battery/memory combo.. Now I can charge both the camera and external battery with my regular lipo charger.

Paul
Can you or someone else recommend me LIPO battery which can power the camera for about 5 hours or more? But still as small as it can be. Best from ebay with free shipping. I have tested Li-ion 1800 mAh (from mobile phone) and it can power it only for 90 to 110 min. It was written earlier that Li-ion is not good because it is working with smaller voltage range or something like that, so the camera shuts off earlier than the battery is fully discharged.
Azuritko is offline Find More Posts by Azuritko
Reply With Quote
Old Dec 01, 2012, 02:30 AM
Registered User
midelic's Avatar
Joined Apr 2012
3,595 Posts
That battery with your specifications(5 hours and still small, and best from ebay and free shipping)is not invented .....yet.
midelic is offline Find More Posts by midelic
RCG Plus Member
Latest blog entry: DIY Multiprotocol TX Module
Reply With Quote
Old Dec 01, 2012, 02:39 AM
Registered User
Leeds, UK
Joined Dec 2003
393 Posts
Does anyone know what the battery connector is? I'd like to make an extension/splitter that will plug in.
sidneylopsides is offline Find More Posts by sidneylopsides
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion The REAL (#11) HD Key Cam Thread (PLEASE! READ POSTS #1-#3 BEFORE POSTING QUESTIONS!) Tom Frank Aerial Photography 9936 Feb 11, 2014 09:56 AM
Discussion Looking to buy #11 HD Key Cam within US Abolfazl Aerial Photography 1 Feb 14, 2012 01:59 AM
Poll Poll For Current and Future #11 HD Key Cam Users Tom Frank Aerial Photography 0 Sep 25, 2011 11:55 PM
Discussion New HD Key Cam CHAMP? 1080x720p 3 HOUR RECORD TIME! Jaybee Aerial Photography 4 Jun 02, 2011 11:39 AM