HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 09, 2014, 05:49 PM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
Question
Phantom 1 firmware

New to multi-rotors... Got a used Phantom. ... Flies good. ... The But =
The top left TX switch does nothing. Can't get CL & HL to activate. Tried to find firmware on DJi home page but could not get it to load. (V4.??) Do I need an early version ?
Any ideas...........
Thanks for your time,
Richard
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 09, 2014, 07:24 PM
Registered User
Canada, QC, Saguenay
Joined May 2013
441 Posts
Donwload the assistant for the Naza-M v2 (http://www.dji.com/product/naza-m-v2/download). Phantom 1 has a Naza-M v1 as a controller, but it's the same thing. Plug the phantom, and the assistant will prompt you to update if necessary. After that, you can activat IOC in the assistant. It is off by default.
jparchib is offline Find More Posts by jparchib
Reply With Quote
Old Jul 09, 2014, 09:48 PM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
Loaded V-2 ... Get prompt = need to update to V-4. Starts to update then fails. Can't get past that point. Its stuck ... I am stuck ???
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Old Jul 09, 2014, 09:58 PM
Registered User
Joined Sep 2013
3,159 Posts
Please be as specific as you can? Do you have the Naza Assistant v 2.20 installed and running? Is it trying to upgrade you to firmware v4.02?
ElGuano is online now Find More Posts by ElGuano
RCG Plus Member
Old Jul 09, 2014, 10:11 PM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
Yes.. Naza Assistant v 2.20 up and running .......... trying to upgrade to v4 ..starts update.. then fails
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Old Jul 09, 2014, 10:12 PM
Registered User
Joined Sep 2013
3,159 Posts
Quote:
Originally Posted by 14532924 View Post
Yes.. Naza Assistant v 2.20 up and running .......... trying to upgrade to v4 ..starts update.. then fails
Is your Phantom plugged in to USB and recognized by Assistant when you start the update?
ElGuano is online now Find More Posts by ElGuano
RCG Plus Member
Old Jul 09, 2014, 10:27 PM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
I'm 99.5% sure I have a good UBS hook-up BUT at this time of night every thing has been put up and I can't attack the problem 'till the AM. ( I believe it is recognized but will have to check to be sure. To tired now.) How can I tell it is recognized ???
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Old Jul 09, 2014, 11:15 PM
Registered User
Joined Sep 2013
3,159 Posts
Quote:
Originally Posted by 14532924 View Post
I'm 99.5% sure I have a good UBS hook-up BUT at this time of night every thing has been put up and I can't attack the problem 'till the AM. ( I believe it is recognized but will have to check to be sure. To tired now.) How can I tell it is recognized ???
Well you'll see the MC controller activity lights at the bottom of the Assistant screen flickering, and the command stick sliders will follow your tx stick movements

If you don't see your phantom obviously connected and recognized by Assistant, and you're on Windows, make sure you have the DJI Windows driver installed from http://www.dji.com/product/naza-m-v2/download.
ElGuano is online now Find More Posts by ElGuano
RCG Plus Member
Old Jul 10, 2014, 10:44 AM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
O.K. Round two ... Hooked up and loaded Assistant V 2.02.... The stick slider screen flashes then a panel come up that says "Must update to V 4. 02" I have exited out of the update (chicken) and can get the full stick slider page.. BUT the only thing connected is the GPS, ATTI, ATTI switch. The advance (at the top) and OIC. will not activate.
The warnings on the update to 4.02 sound to me (a newbe) like a black hole. The thing flys good now and risk/reward looks one sided. All I would gain is the HL & CL. at the
risk of screwing up the whole unit...... What would you do ???
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Old Jul 10, 2014, 12:14 PM
Registered User
Joined Sep 2013
3,159 Posts
Li don't know what firmware is on your phantom right now, but 4.02 is rock solid. It's been out for over half a year now and most people are on it. If you want to upgrade, it's 100% recommended.

If you DON'T want to upgrade, that's ok too. But we know of some serious bugs in older firmware so we need to know what you are running before we can tell you the risks. You can see your current version in the upgrade tab.

Btw, you will always get that pop-up telling you to upgrade, even if you are already running 4.02. It can be confusing.
ElGuano is online now Find More Posts by ElGuano
RCG Plus Member
Old Jul 10, 2014, 01:25 PM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
My currrent v = Versic 3.14
What about all the reconfigureing in the warning on the 4.02 update. Will that be a problem??
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Old Jul 11, 2014, 01:42 PM
DJI Support
Las Vegas/Lake Tahoe
Joined Feb 2010
9,211 Posts
Write down your settings from each tab before upgrading. Once you have upgraded, then reset all values to default. Check your settings against the default settings. I would leave the gains on default as they have changed over time as the firmware has matured. Do the Advanced IMU calibration even if it says it is not needed. Calibrate your Tx and make sure that all the channels are working correctly. Then when you get to the flying field, calibrate the compass away from any interference of metal, high tension power lines, etc. If you have problems, you can always come back here.
Tahoe Ed is offline Find More Posts by Tahoe Ed
Site Sponsor
Latest blog entry: DJI Accessory Pin Out
Reply With Quote
Old Jul 11, 2014, 02:16 PM
Richard
14532924's Avatar
United States, GA, Cumming
Joined Aug 2005
56 Posts
I want to thank ALL for the help.. A paranoid newbe needed a big jump start....... Anyway ..... Got it updated and test flown this AM. Did the compass thing at home and saw a little deviation at the field but forgot to do it there. Next time. Very slight flight difference and now have CL & HL..................Happy Camper
Richard
14532924 is offline Find More Posts by 14532924
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion DJI Released New Firmware 3.14 for Naza-M V1、V2 And Phantom! DJI INNOVATIONS Multirotor Electronics 43 Dec 02, 2013 08:59 AM
Discussion Phantom Firmware upgrade problems Newtoo Multirotor Talk 1 Oct 25, 2013 08:36 AM
Discussion DJI Phantom Firmware Upgrade 3.10 gtojon Multirotor Talk 3 May 30, 2013 03:27 PM
Question Phantom newest firmware update Lenny7118 Multirotor Talk 0 May 18, 2013 08:37 PM
Discussion dji phantom with wrong firmware ant 66 Multirotor Talk 0 Apr 04, 2013 10:02 AM