HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Mar 19, 2014, 03:48 AM
Registered User
Australia, SA, Adelaide
Joined Feb 2013
376 Posts
Help!
Titan 450 tail setup

Hi all,

I'm having trouble setting up the tail on my Titan 450.

I've set the tail servo to 90 at power up. Tail pitch bellcrank is 90 degrees. Tail slider appears to be centered.

Gyro is set to 75% gain and in HH mode. Trims all set to 0

Power up, apply throttle and the heli spins clockwise.

Shouldn't the gyro hold it in place? What am I missing?

Cheers
Zaphod69 is online now Find More Posts by Zaphod69
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 19, 2014, 04:24 AM
Registered User
Australia, SA, Adelaide
Joined Feb 2013
376 Posts
Attachment 6604315

Name: uploadfromtaptalk1395220961010.jpg
Views: 10
Size: 309.8 KB
Description:
Zaphod69 is online now Find More Posts by Zaphod69
Reply With Quote
Old Mar 19, 2014, 07:04 AM
AMA# 548800
jombo's Avatar
United States, CT, Trumbull
Joined Dec 2007
5,010 Posts
It could be the gyro direction . If you push the tail away from you it should slide toward you .
jombo is offline Find More Posts by jombo
Reply With Quote
Old Mar 19, 2014, 03:05 PM
Registered User
Australia, SA, Adelaide
Joined Feb 2013
376 Posts
Thanks Jombo. I've checked that but it appears to be correct.

I've done some more fine tuning overnight and will give it another try today.
My Blade 400 works fine and I've set up Dad's Blade 450 ad well and it works fine too. I may end up swapping out the ZD720 gyro for something better.
Zaphod69 is online now Find More Posts by Zaphod69
Reply With Quote
Old Mar 19, 2014, 09:57 PM
AMA# 548800
jombo's Avatar
United States, CT, Trumbull
Joined Dec 2007
5,010 Posts
Could be too much negative pitch on spool up . Do you have like -2 or-3 , like -12 will make it spin . If that's not it then I have no idea except something like the servo under load isn't working .
jombo is offline Find More Posts by jombo
Reply With Quote
Old Mar 20, 2014, 12:27 AM
Registered User
Australia, SA, Adelaide
Joined Feb 2013
376 Posts
Well I've stripped the tail back and measured everything after watching a finless video. Set it all up as per that video - and did a test.

No spinning! Yes - its now working fine :-)
Zaphod69 is online now Find More Posts by Zaphod69
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold Blade 450 3d: swash plate, tail assembly, and tail drive Terson Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 4 Mar 28, 2014 12:59 AM
Help! Titan 450 tail setup Zaphod69 Mini Helis 1 Mar 19, 2014 04:19 AM
Discussion TT Mini Titan Radio setup vqxtc Mini Helis 8 Dec 12, 2013 04:15 AM
Sold Bunch of 450 Heli parts - heads, tails, Trex 450 frame, etc bbrc77 Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 5 Nov 30, 2013 07:43 PM
Discussion Mini Titan - Bizarro trouble w/tail setup (or pilot) Pls. help! misfire Mini Helis 6 Apr 15, 2008 01:23 PM