New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Apr 24, 2015, 10:39 AM
nofreee is offline
Find More Posts by nofreee
Registered User
nofreee's Avatar
United States, CO, Colorado Springs
Joined Jan 2012
350 Posts
Quote:
Originally Posted by moxieman3864 View Post
FY-DOS MULTI-ROTORS AUTOPILOT AND GPS
HELP!

hello can anybody please help me set this FY-DOS module up i can't figure out how to wire this system up to my D4R-II RX . i'm' using a naze 32 afroflight' flysky er9x transmitter the motors /esc are setup 1st motor/esc all 3 wire white'red' black the other 3 motors are setup white'black i'm using a luminaire 3 cell i have the firmware set up on the dos module firmware 2.2
please HELP A FELLOW HOBBYIST

You don't need the Naze32. The FY-DOS is the flight controller.

And you'll need more than a 4 channel receiver to operate a multirotor. You need 2 channels just to operate the flight modes and auto pilot functions alone.
nofreee is offline Find More Posts by nofreee
Last edited by nofreee; Apr 24, 2015 at 12:53 PM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 24, 2015, 11:22 AM
hendrnk is online now
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
Joined Apr 2012
2,017 Posts
Quote:
Originally Posted by nofreee View Post
You don't need the Naze32. The FY-DOS is the flight controller.
True, you cannot use 2 flight controllers.

Have you read the manual? it explains the wiring hookup.

http://shop.fyetech.com/dl/dosmulti.pdf
hendrnk is online now Find More Posts by hendrnk
Reply With Quote
Old Apr 25, 2015, 12:45 AM
wippo76 is offline
Find More Posts by wippo76
Registered User
Netherlands
Joined Dec 2010
372 Posts
The manual is really helpfull
I assume you didnt read this piece of paper
wippo76 is offline Find More Posts by wippo76
Reply With Quote
Old Aug 17, 2015, 06:36 PM
bmw111 is online now
Find More Posts by bmw111
Live Free and Fly
United States, NH, Bedford
Joined Apr 2013
1,120 Posts
Can I reflash the "multirotor" version with the airplane firmware.
bmw111 is online now Find More Posts by bmw111
Reply With Quote
Old Aug 17, 2015, 06:42 PM
hendrnk is online now
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
Joined Apr 2012
2,017 Posts
Quote:
Originally Posted by bmw111 View Post
Can I reflash the "multirotor" version with the airplane firmware.
Yes no problem, I do it all the time..
hendrnk is online now Find More Posts by hendrnk
Reply With Quote
Old Aug 17, 2015, 09:36 PM
bmw111 is online now
Find More Posts by bmw111
Live Free and Fly
United States, NH, Bedford
Joined Apr 2013
1,120 Posts
Quote:
Originally Posted by hendrnk View Post
Yes no problem, I do it all the time..
Thanks.
bmw111 is online now Find More Posts by bmw111
Reply With Quote
Old Dec 04, 2015, 03:14 AM
Ted_B is offline
Find More Posts by Ted_B
Registered User
Sweden
Joined Nov 2014
128 Posts
I am having problem updating my DOS.
The DOS-setting v1.1 can contact my unit, the GCS 5.11 can also contact it but when I try to flash the 1.25 firmware to it nothing happens. The port seems to open, I select the firmware and click upgrade, it shows in the box but it doesn't seem to do anything. It is not showing the blocks read like in the video in this thread.
After couple of seconds the text in the box disappears, has it upgraded or not?
Anyone else having this problem?
Ted_B is offline Find More Posts by Ted_B
Reply With Quote
Old Dec 04, 2015, 03:34 AM
Ted_B is offline
Find More Posts by Ted_B
Registered User
Sweden
Joined Nov 2014
128 Posts
Ok, I found the problem.
I had the DOS connected when I opened the upgrade tool, after watching the youtube-video again I saw that the dos was to be connected after opening the tool (and port ?).
All is good now, I had the multirotor software from start, now I have the fixwing software.
Ted_B is offline Find More Posts by Ted_B
Reply With Quote
Old Mar 10, 2016, 07:18 AM
o4fxdwgi is online now
Find More Posts by o4fxdwgi
Registered User
United States, NY, Mahopac
Joined Sep 2014
40 Posts
Anyone have FY-DoS (for fixed wing) firmware 1.24 or earlier? I have the V1.25 and don't like using GCS for doing the setup and would like to downgrade the firmware to use the DoS Setting tool V1.11, for simplicity.

Only using the DoS for stabilization with no GPS or any fancy settings.

Thanx
o4fxdwgi is online now Find More Posts by o4fxdwgi
Reply With Quote
Old Mar 10, 2016, 10:19 AM
hendrnk is online now
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
Joined Apr 2012
2,017 Posts
Quote:
Originally Posted by o4fxdwgi View Post
Anyone have FY-DoS (for fixed wing) firmware 1.24 or earlier? I have the V1.25 and don't like using GCS for doing the setup and would like to downgrade the firmware to use the DoS Setting tool V1.11, for simplicity.

Only using the DoS for stabilization with no GPS or any fancy settings.

Thanx
Send me your email address and I will send you the firmware tonight.

Nigel.
hendrnk is online now Find More Posts by hendrnk
Reply With Quote
Old Apr 11, 2016, 10:51 AM
IL76MD is offline
Find More Posts by IL76MD
fly it high as possible
Falls Church, VA
Joined Jun 2009
560 Posts
Quote:
Originally Posted by hendrnk View Post
Send me your email address and I will send you the firmware tonight.

Nigel.
Hi there,
could you, please, send me, too, old version V1.11.
I've got lost RTL after updating to V1.25 and hope to return it back.
Thanks.
I have already sent msg to you.
IL76MD is offline Find More Posts by IL76MD
Reply With Quote
Old Apr 11, 2016, 10:58 AM
hendrnk is online now
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
Joined Apr 2012
2,017 Posts
Quote:
Originally Posted by IL76MD View Post
Hi there,
could you, please, send me, too, old version V1.11.
I've got lost RTL after updating to V1.25 and hope to return it back.
Thanks.
I have already sent msg to you.
I will check after work. Currently in PR for work.
hendrnk is online now Find More Posts by hendrnk
Reply With Quote
Old Apr 12, 2016, 08:37 AM
IL76MD is offline
Find More Posts by IL76MD
fly it high as possible
Falls Church, VA
Joined Jun 2009
560 Posts
Quote:
Originally Posted by hendrnk View Post
I will check after work. Currently in PR for work.
Thanks, and one more thing - I've changed my email.
Could you, please, send it to

alextar2001@yahoo.com

Thanks.
IL76MD is offline Find More Posts by IL76MD
Reply With Quote
Old Apr 12, 2016, 09:04 AM
hendrnk is online now
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
Joined Apr 2012
2,017 Posts
Quote:
Originally Posted by IL76MD View Post
Thanks, and one more thing - I've changed my email.
Could you, please, send it to

alextar2001@yahoo.com

Thanks.
I checked on my laptop with me last night. I only have 1.24 & 1.25. I do have 2 other computers to check at home but I'm not home until the 24th.

Have you tried 1.24 and see if it works ?.

Nigel.
hendrnk is online now Find More Posts by hendrnk
Reply With Quote
Old Apr 13, 2016, 05:33 PM
IL76MD is offline
Find More Posts by IL76MD
fly it high as possible
Falls Church, VA
Joined Jun 2009
560 Posts
Yea, ver 1.24 works much better, actually it really works, but 1.25 doesn't at all w/RTL.
I'm happy and could get RTL again. I don't know why is it happened and ver 1.25 disabled RTL.
Something wrong with firmware?
IL76MD is offline Find More Posts by IL76MD
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold FY - 31AP Autopilot Path Navigation & Hornet OSD Combo GPS For RC Airplane mamut FPV Equipment (FS/W) 1 Sep 08, 2012 05:34 AM
Sold FY-31 autopilot with Hornet OSD willi_m FPV Equipment (FS/W) 2 Jun 26, 2012 12:31 AM
Sold FY-21AP II Autopilot with AP117 OSD (latest version!) Mr.RC-CAM FPV Equipment (FS/W) 0 Oct 29, 2010 11:14 PM